Okresní přebory registrovaných i neregistrovaných úspěšně za námi

V sobotu se uskutečnily okresní přebory dospělých, konané v hale 1.ZŠ Nová Paka. Hojných 48 účastníků a kvalitní zastoupení dávalo v předzvěst, že hráči i diváci budou svědky zajímavých soubojů. V soutěži dvouher se rozhodovalo až o čtvrtém místě, trio Roček, Dlabola a Šajner je v okrese takřka bezkonkurenční. To se také ukázalo, když v prvním semifinále vyhrál po perfektním výkonu Luba Šajner (Stará Paka) nad Milanem Ročkem (Jičín) nečekaně 3:0, v dalším semifinále porazil Petr Dlabola (Stará Paka) domácího Vojtu Kazdu po boji až v pátém setu. Ve finále si Petr Dlabola poradil se svým týmovým parťákem Lubošem Šajnerem 3:1 a po právu a vyrovnaných vynikajících představení mohl slavit titul okresního přeborníka. Ve čtyřhře se zrodilo semifinálové překvapení v podobě účasti bělohradských okresních hráčů Petřivého ml. a Šulce Milana, ti však podobně jako dvojice Roček-Kohout zůstali před branami finále. Finále čtyřhřy obstaraly dvojice Dlabola-Šajner (SP) proti jičínsko-valdickému páru Gebauer-Kříž ml. Žádné překvapení se ale nekonalo, a tak všechna nejlepší umístění brala Stará Paka, zde v podobě okresních přeborníků Petra Dlaboly a Luby Šajnera.

Odpolední program představoval kromě zajímavých zápasů také zápas s alkoholem, kterého se vypilo neuvěřitelné množství. Novinkou pro letošní rok bylo rozdělení do dvou kategorií, mužské a ženské, přičemž čtyřhra zůstala smíšená. 32 hráčů v mužské kategorii a 8 v ženské bylo ještě umocněno desítkami fanoušků v místním hledišti. Ženské kategorii zavládla Laďka Hanušová, když prohrála snad jediný set za 7 zápasů, druhá se umístila Jiřina Šepsová a na třetím místě skončila Ivana Horáčková.

V mužské kategorii po taktickém boji zvítězil obhájce loňského finále Lukáš Jebavý, když porazil jednoznačně po jedinečných smečích trávou 3:0 Jiřího Zemánka, jenž v semifinále porazil překvapivě střelce Lukáše Kracíka. Před branami finále skončil také bomber Jarda Nožička, jehož ještě v souboji o 3.místo zdolal Lukáš Kracík. Finále čtyřhry se stalo kořistí pro dvojici Vondráček-Kracík po vítězství nad Vydra-Kalivoda. Nejvíce fanoušků ovšem přitáhla dvojice Janda-Štefan, když první jmenovaný při čtvrtfinále čtyřhry již prakticky díky alkoopojení nemluvil, ale sklidil za svou mírnou hru bez smečí veliký ohlas.

Kategorií sama pro sebe se stal souboj o modrého slona, jehož mohl získat pouze největší alkoholik večera. Souboj se již od začátku soustředil prakticky na dvojici Celjak-Janda, ovšem po nástupu Pavla Celjaka kolem půl desáté večerní Martin Janda upadl do těžkého komatu, při kterém opustil tělocvičnu duchem nepřítomen v poloze vlající list v nezbytném doprovodu kamarádů. Pavel Celjak tedy svým výkonem předčil všechna očekávání (přes 2 litry rumu) a mohl se radovat ze zisku modrého slona.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.