Naši starší žáci na krajských přeborech družstev stříbrní!

V neděli ráno se vydali naši nejmladší členové oddílu, pod vedením trenéra Vojty Kazdy, reprezentovat náš okres na krajské přebory družstev do Českého Meziříčí, aby zde změřili své kvality s dalšími sedmi zástupci regionálních oblastí. Celou akci řídil jako hlavní rozhodčí pan Kozák, který nám je z asociace stolního tenisu nejvíce znám, díky spolupráci při turnajích, pořádaných naším oddílem.

obrTurnaj odstartoval dvěma skupinami po čtyřech družstvech, ve kterých se týmy utkaly systémem „každý s každým“ a do finálové skupiny následně postupovala 2 družstva z každé skupiny, jimž se počítala vzájemná utkání ze skupiny. Náš tým ve složení Vydra, Štefan a Číla jako první nastoupil proti žákům z Vrchlabí, kteří ač dělali, co mohli, naši kluci je doslova „přežehlili“ 4:0. Tento výsledek ještě zopakovali proti Hostinnému, které je s oddílem z Vrchlabí v mládežnické spolupráci. Z těchto dvou utkání jistě stojí za zmínku jeden z mladých vrchlabských žáků, který psychicky neustál „výprask“ od všech našich kluků a pálka létala z jeho ruky s narůstajícím bodovým mankem čím dál tím častěji, přičemž nechyběly ani decilitry slz. Po těchto dvou takřka povinných vítězstvích následoval debakl pro změnu v opačném ražení, když proti nám nastoupil známý monopolní Sokol 2 HK „A“, ve kterém účinkoval například třináctiletý Buben, který má v divizní soutěži skóre 15:4 a jako ligový supertalent nenašel na těchto přeborech přemožitele, stejně jako další jeho spoluhráči. Ze skupiny jsme tedy postoupili z 2. místa za neřešitelným Sokolem Hradec a následoval souboj s prvními dvěma týmy ze skupiny druhé

Společně s Pačáky a Sokolem 2 HK „A“, se utkali o první 4 místa také žáci ze Stěžer a z SK Dobré, známém především pro širokou základnu dívčích talentů. Jako první kluci naběhli ve velkém stylu na Stěžery, které se pyšnily třemi velmi vyrovnanými hráči a ve skupině dokázaly porazit a zároveň vyřadit hradeckou rezervu ze Sokola. Tomáš Vydra však jako nastoupivší jednička nedal šanci svému soupeři, když dokázal naplno využít především svůj forhend a kvalitní boční servis, a když se přidal s výhrou i bojovně naladěný Dominik Štefan, vedli jsme již 2:0. Michal Číla bojoval v krásném pětisetovém zápase a ukazoval, že umí zahrát stejně kvalitně, jako jeho spoluhráči, avšak v koncovce smolně prohrál, a tak zraky všech směřovaly k důležité čtyřhře, která následovala. V té naše dvojice Vydra-Štefan využila zkušenosti ze soutěže dospělých a zodpovědně si dokráčela k vítězství. Když poté Tomáš ve svém druhém zápase trefil, co mohl, výhra 4:1 byla doma a díky výhře Stěžer ve skupině nad družstvem SK Dobré, již tato výhra znamenala 2. místo, za předpokladu, že tým Hradce nepodlehne týmu Stěžer, což by bylo možné leda v případě, že by celý hradecký kádr spadl ze schodů a zlomil si ruce (v případě Bubna i ruku nehrající, neboť několikrát ukázal, že jako levákovi mu nedělá problém zahrát kvalitní topspin pravačkou). Proti SK Dobré jsme tak mohli odehrát utkání s vidinou jasných stříbrných medailí, avšak kluci nehodlali nikomu nic darovat zadarmo a v poměru 4:1 na zápasy si poradili i s tímto týmem.

Opět jsme ukázali, že naše mládež je stabilně velmi kvalitní a že nám nedělá problém uspět i na krajské úrovni, velká gratulace týmu Vydra-Štefan-Číla!

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.