Déčko s Jičínem opět neúspěšné

Ve středu předehrávalo v 19. kole naše „Déčko“, proti nevyzpytatelnému Jičínu „C“, který k nám přijel překvapivě bez obranářské opory Franty Kunáška, a to v sestavě: Kříž Milan st., Rejha, Turek a Havránek. Poslední jmenovaný je teprve ročník 97 s nulovými zkušenostmi z naší soutěže, tudíž jsme již zpočátku počítali s pěti body přes tohoto mladíka, avšak plán byl zhroucen hned u čtyřher. Naše sestava byla ochuzena o pracovně indisponovaného Mirďu Viraga, kterého nahradil Míra Vavrinec.

Čtyřhry dopadly 1:1, když zodpovědně zahráli Stuchlík-Oravec, zatímco Hanuš-Vavrinec se neprosadili ani v jednom setu. Hned první kolo dopadlo bledě, když povinný bod zaznamenal z našeho týmu pouze Jakub proti žáku Havránkovi. Následně totiž Jirka Stuchlík překvapivě 0:3 nestačil na Turka a v zápase pěkných výměn si neporadil s levorukým Rejhou Jarda Hanuš. Když Kříž potvrdil roli jedničky týmu proti Vavrincovi, prohrávali jsme 2:4. Ve druhém kole překvapivě „pětiseťákem“ potrápil Jirku Stuchlíka i mladý Havránek, jehož hru zdobily skvěle zahrané míčky, následovány však jednoduchými chybami, Jarda Hanuš otočil proti Turkovi nepříznivý stav 0:2 na sety a v koncovce 5. setu (9) ještě dokázal vyhrát, avšak Vavrinec neměl šanci s Rejhou a srovnání skóre tak bylo na Jakubovi, kterého čekal zkušený Kříž. Jakub však odložil veškerý ostych stranou a překvapivě si ve třech setech poradil i s tímto levákem. Další kolo ale bohužel nedopadlo vůbec dle našich představ, když mladý Havránek porazil Jardu Hanuše 3:1 a Míra Vavrinec nezvládl koncovky setů proti Turkovi. Utkání ještě zdramatizoval rozehraný Jakub, který si do třetice poradil i s levorukým Rejhou a velkou škodou byla prohra Jirky s Křížem, která následovala. Míra Vavrinec ještě zabojoval v pětisetovém zápasu proti Havránkovi, kterého sice porazil, ale zbytek týmu se už bodově nepřidal, když psychicky nevyrovnaný Jakub nevyužil v pátém setu 5 mečbolů proti Turkovi, Jirka Stuchlík pětisetový zápas s Rejhou také nezvládl a jedenáctým bodem úspěch Jičína potvrdil Kříž proti Jardovi.

S Jičínem jsme tedy prohráli i napodruhé a pravděpodobně nás čeká propad tabulkou pod Bělohrad „B“, do kterého se vypravíme v následujícím kole. Kuriozitou utkání je jistě fakt, že z osmi zúčastněných hráčů byli 4 leváci, 3 v případě Jičína a Jakub z týmu našeho.

Celkem slušnou formu měl Jakub Oravec (3,5), který nevyužil hned 5 možností na plný bodový příděl týmu, slabší chvilku si po velmi dlouhé době vybral Jirka Stuchlík (1,5), jemuž v žebříčku úspěšnosti před tímto utkáním patřilo skvělé 13. místo. Jarda Hanuš (1) překvapivě jako jediný nestačil na mladého a nezkušeného hráče a Míra Vavrinec (1) jako náhradník splnil naše očekávání.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.