Céčko potrápilo favorizovaný Bělohrad

Páteční večer vyrazila novopacká sestava Oravec, Stoklas, Stuchlík, Virag do bažantnické herny v Bělohradě, kam týmy jezdí již s pocitem, že výhra je velmi nepravděpodobná. Domácí jsou totiž se svým prostředím tak sžití, že je velmi těžké zde bodovat. Tým TJ Lázně Bělohrad „A“ nastoupil v sestavě Petřivý Michal, Grym Petr, Fejfar Jakub, Klejch Filip a střídající Šulc Milan.

Čtyřhry rozhodly o počátečním skóre 1:1, dvojice Oravec-Stuchlík přehrála v 5 setech mládežnickou dvojici Fejfar-Klejch, Stoklas-Virag celkem jednoznačně nestačili na „lišáka“ Gryma se střelcem Petřivým. První kolo domácí neprohráli ani jednu dvouhru, když nejblíže měl k výhře z novopackých Jakub, s Jakubem Fejfarem vedl za stavu 2:2 10:7 a 11:10, ani 4 mečboly mu ale k vítězství nestačily, a tak bylo skóre 5:1 pro domácí. Ve druhém kole jsme však tahali za delší část provazu my, a to po třech vyhraných pětisetových zápasech. V úvodu Jakub konečně pokořil Michala Petřivého 11:8 v pátém poté, co za stavu 2:1 a 10:7 nevyužil 3 mečboly a již to vypadalo, že Michal bude opět tím šťastnějším, Jiří Stuchlík si nevěděl rady s chytrou hrou Gryma, Horst o dva míčky v 5. zvítězil nad šikovným Klejchem a Mirďa s úplně novými potahy pokořil o 3 míčky Jakuba Fejfara, který se od té chvíle potýkal s problémy s kolenem, 6:4. Třetí kolo začal Jakub jasnou prohrou s Grymem, Jirka Stuchlík Klejchovi nedaroval ani set a Horst 11 v 5. nadělil Fejfarovi 2. prohru v řadě. Velkou příležitost k vítězství promarnil Mirďa s Michalem Petřivým, nad kterým vedl 2:2 a 9:3, pak bohužel prohrál 8 míčků v řadě a Michal ukázal, že má nervy ze železa a ne nadarmo je pravidelně ve špičce úspěšnosti RP1, 8:6 a domácí si tak udrželi dvoubodový náskok před posledním kolem. V tom již bodoval pouze Jakub proti Klejchovi, když těsně zvítězil díky koncovce 5. setu, a když trojice Stuchlík, Stoklas a Virag nevyhrála ani set, mohli se všichni přítomní přesunout do místní oblíbené restaurace, kde se vše velmi poctivě probralo u zlatavého moku, 11:7.

Jakub Oravec (2,5) měl blízko ke třem bodům, Horst Stoklas (2) také zabojoval, Jiří Stuchlík (1,5) na silnou trojici domácích nestačil a Mirďa Virag (1) dělal bod proti velmi kvalitnímu soupeři s novými potahy, které si velmi pochvaloval, tudíž se u něho jistě blýská na lepší časy.

V dalším kole vyjíždíme do Radimi, která je letošním nováčkem soutěže, a tak zde jistě budeme chtít zvítězit.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.