Áčku vstup do KP1 nevyšel

První říjnový den se započala nová sezóna KP1. Novopačtí, spadnuvší z divize, hned narazili na svoji dvojičku a jednoho z favoritů soutěže, Sokol Valdice. A evidentně lépe připravení valdičtí hned Pačákům ukázali, že KP1 bude letos velmi silná.

Po čtyřhrách zavládl smír, dvojka Kazda-Luňák jasně porazila Milana Jiráska s Karlem Horákem (3:0). Naopak duo Knap-Šmidrkal po vydařeném prvním setu již jen tahalo za kratší provaz a Martin Jirásek st. s Janem Rohlíčkem již byli nad jejich síly (1:3).

A Lukáš Knap hned narazil na jednoho z nejlepších hráčů soutěže, vrchem prakticky nekazícího Milana Jiráska. Debakl byl na světě po pár minutách hry (0:3). Vojta Kazda následně srovnal, když taktéž jednoznačně přehrál Karla Horáka (3:0). Jenže na Michala Luňáka vystrčil rohy Martin Jirásek (0:3) a Honza Šmidrkal v duelu jmenovců katastrofálním výkonem podlehl Honzovi Rohlíčkovi (0:3). 2:4. A bylo hůře, protože Milan Jirásek nechal Vojtovi klasických 15 bodů (0:3). Na tento stav ještě zareagoval Michal, když po pěkném výkonu porazil Horáka (3:1). Honza pokračoval v „krasojízdě“, protože nevyužil setbol na 2:1, a tak si děsně nerad musel vyslechnout výkřiky jako Stuttgart, Yasaka, Kawasaki, Subaru a Yamaha od Martina Jiráska, jenž Honzu přehrál hlavně větší trpělivostí a jistým forhendem (1:3). Velká škoda Lukáše, jenž užuž tahal za delší konec provazu v duelu s Rohlíčkem, jenže koncovka čtvrtého setu si s Lukášem nemile pohrála a byla z toho bolestná pětisetová prohra (2:3). Michal následně vzdoroval Milanu Jiráskovi jenom první set, v těch dalších již byl rozdíl markantní (0:3). 3:8 a pačtí na ručník.

Následně se drobek vzmátořil Honza, jemuž však zápas usnadnil nenahecovaný a nenatěšený Karel Horák (3:0). Opět škoda Lukáše, jenž sahal po vedení na 2:0 na sety nad Martinem Jiráskem, ale Martin ukázal ohromné zkušenosti a taky jedinečný „tah na bránu“, když se mu daří (a dařilo se) (1:3). 4:9 a domácí byli už blízko výhře. Korekce packých přeci jen přišla, Vojta si jasně poradil s Rohlíčkem (3:0), následně se k velké výhře rozchytal i Honza, když učapal Milana Jiráska (3:1) a Lukáš už dorazil bezmocného Karla (3:0). 7:9 a nastoupili Vojta a Michal. Michal se držel statečně, jenže Vojta prohrál vyloženě blbě první dvě koncovky (-12 a -13) a ve třetím setu již vskutku výborně hrající Martin Jirásek práci dokončil a hlavně jeho zásluhou Valdice vyhrály (0:3).

TJ Nová Paka „A“ – Sokol Valdice „A“ – 7:10, Vojtu mohl mrzet maximálně poslední zápas, víc vytěžit nešlo (2,5/4,5), Honza nehrál dobře a jediné pozitivum byla výhra nad Milanem Jiráskem (2/4,5), Michal naopak klidným výkonem přidal bod a mohl přidat i druhý (1,5/3,5) a Lukáš se teprve rozehrává, sezóna bude dlouhá (1/4,5).

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.