Béčko v Hradci Králové pouze remízovalo stejně jako „A“

V sobotu se rozjel náš tým do Hradce Králové, kde nás čekaly nevyzpytatelné týmy Sokol PP HK 2 „F“ a DTJ-Slavia HK „F“. Platí to samé, co již psal Honza Šmidrkal k utkáním KP1, soupisky těchto velkých týmů jsou tak početné, že můžeme lehce vyhrát, ale také lehce prohrát. Pačákům se však téměř vždy „poštěstí“ hrát na nejsilnější sestavy Hradce, čemuž tak bylo i nyní.

V dopoledním utkání nás čekal Sokol, o kvalitě nastoupené sestavy soupeře svědčí jistě fakt, že dva z hráčů nastoupili následující den i na naše „Áčko“. Do čtyřher šli Mynář s Matyášem Lebedou proti Martinovi s Jakubem F. a první bod byl náš (3:1), dvojice Janovský-Bláha však nedala šanci Lukášovi s Jakubem O., a tak bylo rychle srovnáno. Hned v úvodu ukázal Janovský proti Sochorovi, že v této soutěži toho moc neprohraje (3:1), bodoval pouze Jakub F. proti Mynářovi, Lukáš nestačil na mladíčka Lebedu (rok narození 2005) a Jakub O. si neporadil se zvláštním herním stylem Bláhy, 4:2. Druhé kolo otočil Jakub F. zápas s Lebedou ve svůj prospěch, ale ostatním se tak nedařilo, a tak zůstal nadále jediným z našich, kdo na Sokole bodoval, 7:3. Následně Martin Sochor zvrátil skóre s Lebedou, kterého kombinací obranných úderů a všemožných rotací přinutil k beznaději, následované pláčem, Jakub F. se nemazlil ani s Bláhou a už to bylo jen o dva body. Jenže Lukáš a Jakub proti Janovskému a Mynáři neuhráli ani set a utkání se tak rychle chýlilo ke konci, 9:5 pro domácí. V posledním kole ještě Martin porazil Bláhu v zápasu dvou „stylařů“ a Lukáš vedl nad Mynářem už 2:0 na sety, avšak Jakubovi Fejfarovi Janovský překazil neskutečnou šňůru 11 výher v řadě a debaklem proti třetímu hráči úspěšnosti (7, 1, 3) ukázal, že by měl hrát úplně jinou soutěž, 10:6.

Sokol PP HK 2 „F“ – TJ Nová Paka „B“ – 10:6, Jakub Fejfar (3,5/4,5) je svými výkony zatím jednoznačnou jedničkou týmu, Martin Sochor (2,5/4,5) po nervóznějším začátku zahrál kvalitně a Jakub Oravec s Lukášem Grofem na své soupeře nestačili po podobně nepřesvědčivých výkonech (oba 0/3,5).

Po skvělém obědě v restauraci U Dvora, jak je tomu v Hradci u „A“ i „B“ zvykem, jsme se vydali na DTJ-Slavii s informací, že naši sousedé ze Staré Paky zde vybojovali cennou remízu. Začali jsme velice smolně, dvojice Grof-Oravec vedla nad Kubíčkem a Režným 2:0 na sety, avšak domácí následující tři sety vybojovali pro sebe, zatímco Kolman s Obrdlíkovou vedli 2:0 na sety proti Sochorovi s Fejfarem, ale vyhráli až 10 v pátém a bylo to 2:0 pro domácí. Martin ve své první dvouhře porazil Režného a Jakub F. po výborném výkonu silného Kubíčka, Lukáš však neporazil svou neoblíbenou soupeřku Lucku Obrdlíkovou, která nám byla po několik let trenérkou na soustředění v Sadské u Poděbrad a Jakub nevyužil vedení 2:1 na nepříjemného travaře Kolmana, 4:2. Následovala prohra Martina s Kubíčkem a výhra Jakuba F. nad Obrdlíkovou. Velká škoda, že Lukáš prohrál v pětisetové řeži s Kolmanem, zatímco Jakub O. Režného o dva míčky pokořil, 6:4. Třetí kolo jsme konečně prolomili tvrze domácích, kteří si drželi dvoubodový náskok, pouze Jakub O. nestačil na Kubíčka, 7:7. V naprosto vyrovnaném utkání se tedy šlo do posledního kola, ve kterém Martin po dvacetiminutovém výpadku světel nedotáhl dobře rozehraný zápas s Kolmanem do vítězného konce a o pouhé dva míčky odešel od stolu poražen. Jakub F. dovršil svou odpolední neporazitelnost porážkou Režného, ale Lukáš byl naprosto beznadějný proti Kubíčkovi, a tak si Jakub O. mohl zopakovat roli, kterou již znal z utkání proti KPST, a to sice boj o remízu. Soupeřkou mu byla Lucka Obrdlíková, která disponuje arsenálem tvrdých úderů a umí hrát chytře. Jakub však naštěstí zápas zvládl a po výhře 3:1 jsme se mohli radovat alespoň z remízy 9:9. Jistě nás můžou mrzet obě těsně prohrané čtyřhry a fakt, že jsme ze sedmi „pětiseťáků“ vyhráli pouze dva.

DTJ-Slavia HK „F“ – TJ Nová Paka „B“ – 9:9, Jakub Fejfar (4/4,5) byl opět famózní, Jakuba Oravce (2/4,5) mrzela prohra s Kolmanem, Martin Sochor (2/4,5) měl velmi blízko ke třem bodům a Lukáš Grof (1/4,5) se na sebe jako kapitán zlobil, ale bojovnost mu nikdo odepřít nemůže.

Jelikož jsme nebyli jediný z vedoucích týmů, který ztrácel body, stále si držíme pěkné druhé místo v tabulce. Po třítýdenní pauze nás čekají venku Chlumec nad Cidlinou a Nový Bydžov „B“.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.