Béčko vybojovalo v posledních dvou kolech 4 body a přezimuje na 3. místě

Novopacké krajské týmy odehrály za celou polovinu soutěže pouze dvě soboty doma, což je s ohledem na výsledky po půlce soutěže („Áčko“ ve vedení KP1, „Béčko“ třetí v KP2) slibně rozjetá sezóna :-). Zatímco „A“ si v prosincových kolech doslova smlsnulo na týmech z opačné části tabulky, nás čekal mnohem tvrdší oříšek v podobě Vrchlabí „B“ a klasicky pouze na nás „nabušeného“ Tatranu Hostinné „C“. Zatímco dopoledne z toho byla po více než 4 hodinách boje těsná výhra, odpolední na půl divizní sestava Hostinného na nás byla příliš velkým soustem, ačkoliv se hraje mnohem lépe o špičku tabulky než o udržení, jak tomu bylo poslední sezóny zvykem k nelibosti Pačáků.

Jakubovi O. nestačily na Horáka ani 4 mečbolyLukáš Grof na Drahotského nestačil

Vrchlabí na nás přijelo v pětičlenné sestavě Horák, Vitvar, Brázda, Šín a Matěásko. Za jeden z klíčových momentů utkání se dá jistě označit výhra obou čtyřher, což se nám povede, jak by pravil Zdenda Izer, „jednou ve středu a jednou v dubnu“. Dvoubodové vedení také znamená uklidnění mančaftu, který využil pozitivních vlivů a vyhrál i další 3 dvouhry, přičemž nebylo daleko ke čtyřem. Jakub O. totiž nevyužil proti Horákovi hned 4 mečboly, i když ten první za stavu 2:1 a 10:9 soupeř zlikvidoval nechytatelným tzv. „double vepřem“, kdy nejprve míček zavadil o síťku, aby se následně mohl otřít o zadní hranu stolu. Napínavý set nakonec Jakub prohrál 16:18 a v tom pátém už se propracoval pouze k 8 míčkům, když zkušený Horák dotáhl svůj obrat k vítězství, 5:1. Ve druhém kole dvouher nás hosté stáhli na rozdíl dvou bodů, když Martin nevyužil několik mečbolů proti Vitvarovi a pouze Lukáš porazil Šína, 6:4. Ve třetím kole pro změnu Lukáš zažil houževnatost Horáka, když prohrál i po vedení 2:0 na sety (10 v 5.), body však naštěstí dělali Jakub F. s Brázdou a Martin se střídajícím Matěáskem, který nahradil Šína, 8:6. O infarktový závěr se postarali hosté vyrovnáním, když nejprve Jakub F. nevyužil ani vysoký bodový náskok v posledním setu a prohrál s Vitvarem nejtěsnějším možným způsobem, podobně smolně také Lukáš s Brázdou, když sice stáhl dvousetové manko, ale po velmi smolném pátém setu odcházel od stolu se skloněnou hlavou. Za stavu 8:8 tedy nastoupily dvojice Sochor – Horák a Oravec – Matěásko. Zatímco Martin vyprovodil soupeře od stolu po třech setech (také díky řádce prasátek, která donutila Horáka upustit bezmocně pálku na podlahu), Jakub po vyhraných dvou setech následující dva prohrál, avšak povedený začátek rozhodujícího setu Jakuba nakopl k lepšímu výkonu a nedal již soupeři šanci (11:3 v 5.). Po čtyřech hodinách a deseti minutách boje s těžkým soupeřem jsme se tak mohli radovat z těsné výhry 10:8, mezitím jsme se však také museli v „hygienicky nouzovém režimu“ přesunout na oběd, na který jsme měli pouze pár minut.

TJ Nová Paka „B“ – TTC KB Vrchlabí „B“ – 10:8, Martin Sochor (3,5/4,5) si s nikým nebral servítky a pouze Vitvar mu doslova utekl z lopaty, Jakub Fejfar (2,5/4,5) si zápas s Vitvarem tak trochu prohrál sám, Lukáš Grof (2,5/4,5) hned třikrát bojoval na 5 setů a pouze jednou úspěšně a Jakub Oravec (1,5/4,5) jako čtyřka týmu přidal počtvrté z pěti vítězný bod v závěru a spoluhráči mu bylo povoleno „zasloužené večerní pivko“.

Martin Sochor zapózoval fotografůmMartin Sochor zachycen při svém forhendovém topspinu proti Sixtovi

Odpoledne to však byla jiná písemka. Pokud jsme si mysleli, že ráno čelíme těžkému soupeři, nevěděli jsme ještě, s čím narukuje Hostinné. Nejenže přijel Lukáš Dymák, který ví jaké to je mít 70% úspěšnost v Divizi, hosté neponechali nic náhodě a přijeli i s Drahotským, který letos ještě v KP2 nenastoupil, neboť ve stejných termínech hraje pravidelně divizní soutěž. Doplněni Láďou Dymákem a ostříleným Sixtou tak byli jasným favoritem na zisk bodů z novopacké tělocvičny. Po čtyřhrách jsme drželi krok díky výbornému výkonu Martina a Kuby F., kteří se nenechali zastrašit Lukášem Dymákem se Sixtou. První kolo dvouher jsme ještě udrželi vyrovnané utkání díky výhrám Martina nad Lukášem Dymákem, jehož svým stylem „Tele Tele Kopečkovic“ Martin doslova zaskočil a Lukáš byl ještě následujících pár minut po prohře a pár kopancích do čehokoliv v šatně bílý jako stěna, druhý bod pak přidal Jakub F. suverénním způsobem nad Sixtou, 3:3. Ve druhém kole ještě potvrdil svou formu Martin, když v pátém setu pokořil i druhého z Dymáků, následovala však série 6 proher v řadě, o které si raději přečtěte v rozpisu z utkání, nemám co bych k tomu dodal. Alespoň v dalších dvouhrách zabodovali Martin se Sixtou a Jakub F. s Láďou Dymákem. Lukáš Grof pak nestačil po sympatickém výkonu 11 v 5. Lukášovi Dymákovi a bylo po zápase.

TJ Nová Paka „B“ – Tatran Hostinné „C“ – 6:10, Martin Sochor (3,5/3,5) byl k nezastavení, Jakub Fejfar (2,5/4,5) zahrál také výborně, Jakub Oravec (0/3,5) na odpolední soupeře nestačil a Lukáš Grof (0/4,5) vyvěsil pomyslný prapor v sekci Vejcařů, kde prozatím jako jediný reprezentuje „Béčko“.

Jakub Oravec

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.