Áčko ustálo těžký výlet bez ztráty bodu

Novopačtí vyjeli na půdu hradeckého Salamandru a novobydžovské Jiskry. S oběma týmy neměli pačtí doma slitování, jenže domácí prostředí je u obou těchto mančaftů velmi citelné, a tak museli pačtí zmobilizovat veškeré síly, aby oba protivníky porazili.

Čtyřhry v herně hradeckého Salamandru nezačaly šťastně, na zelených stolech s občas překvapivým odskokem si vylámaly zuby obě packé dvojice (Knap-Šmidrkal proti Malému s Hamplem a Luňák-Kazda proti Kollárovi se Švorcem) shodně 1:3 – nutno dodat, že domácí byli lepšími hráči. Honza Šmidrkal načal singly upinkanou výhrou nad Malým 3:1, Vojta Kazda ale nezvládl koncovku pátého setu s Hamplem, když odešel poražen po odvrácení celkově 9 mečbolů. Michal Luňák ale ukázal formu a Švorce porazil 3:1, na což ještě navázal Lukáš Knap se skvělými bekhendovými topspiny a slavil výhru nad Kollárem 3:0. 3:3. 18 zápasů trvala vítězná šňůra Honzy, než ji utnul Michal Hampl – standardní pětisetový zápas mezi dobře si známými soupeři skončil výhrou 11:9 v pátém setu pro domácího hráče, Honza na dělové údery nestačil. Další pětiseťák tentokráte proti Švorcovi ale již Vojta zvládl, v zápase plném zvratů zvítězil zkušený Pačák 11:8 v páté sadě. Michal řádil i nadále a Kollára 3:1 ustřílel, stejně jako Lukáš Malého a Honza Švorce. 7:4 pro packé. Jenže Vojta další pětisetový zápas bolestně z mečbolů prohrál, Štěpán Kollár hrál v poslední sadě vskutku skvěle. Výborný Michal následně řežbu o každý balón s Malým zvládl (3:2), čímž však boj nekončil, protože Lukáš po dvou excelentních sadách s Hamplem dostal v těch zbylých slušného čouda (2:3). Všem svatým mohl děkovat Honza za výhru nad Kollárem, protože otočil ze stavu 4:8 v pátém po sérii skvělých výměn. Domácí Kollár předváděl nereálné údery, když vítězné údery z brutálních Honzových čopů počítal na desítky. Štěstí v koncovce tedy tentokráte pro packého hráče (3:2, 10 v pátém). 9:6 pro Paku. Brzy to však bylo 9:8, když Vojta s Malým šanci nedostal, tak jako Michal s Hamplem (oba 0:3). Rozhodovat se tedy muselo až posledním zápasem, a hned stylově – v páté sadě. Lukáš otočil z 1:2 a v páté sadě měl navrch, avšak nevyužil 3 mečboly a bylo to 10:10. Jistější ruka Lukášova nakonec rozhodla, výhra 12:10 v páté sadě pro Lukáše znamenala výhru 10:8.

Salamandr Hradec Králové – TJ Nová Paka „A“ – 8:10, Lukáš, Michal i Honza si shodně připsali prohru s Hamplem (všichni 3/4,5) a Vojta přidal chybějící bod (1/4,5).

Do Bydžova přijeli pačtí až kousek před druhou hodinou, když zašli na výbornou svíčkovou s minimální časovou rezervou. U oběda se i přesto řešila zajímavá témata, mimo jiné možnost snědení Honzy Šmidrkala – ten však oponoval možným oslabením Áčka, takže se Honza jíst nebude. Čtyřhry tentokráte dopadly výborně, duo Knap-Šmidrkal totálně přejelo kvalitní dvojici Ornst-Jurička (3:0), Kazda-Luňák zase vybojovali až po těžkém boji výhru nad Šmídem s Vláškem (3:2). A Honza začal výborně, Standu Juričku jasně porazil (3:0). Vojta Kazda ztratil za dva sety se Šmídem 3 balóny, aby se dostal až do páté sady, kterou vyhrál 11:2 – zvláštní to utkání. Zápas koncovek a souboj čopu proti spinům těsně zvládl Michal, když Vláška porazil těsně 12 v pátém. Lukáš se s Ornstem držel dlouho, ale v páté sadě již nepříjemné hře domácího hráče podlehl (2:3). Na 6:1 ale dával Honza, jenž zvládl se Šmídem první dva sety, následně ale třetí sadu hloupě ztratil a ve čtvrté musel otáčet ze stavu 1:6 – naštěstí však úspěšně (3:1). Pačtí užuž mysleli na brzký konec, jenže jenže. Vojta svůj 6. pětiseťák dne proti Vláškovi nezvládl a odešel poražen (2:3), Michal po vyhraných dvou prvních sadách proti Ornstovi i přes výborný výkon padl také, mrzelo hlavně nevyužité vedení 2:1 a 9:6 a Lukáš nevyužil obdobně vedení 2:0 s Juričkou a parádně blokující domácí hráč vyhrál 3:2. Na 7:4 dával Honza s Vláškem, když ohromně těžký zápas, kde musel packý obranář útočit, zvládl dobře (3:1). Vojta hrál zase pětiseťák, když otočil z 0:2 na 2:2 a 5:2 s Ornstem – pak už měl slovo jenom domácí player (2:3). Michal následně nezvládl bitvu s již opravdu výborným Juričkou (1:3) a z vedení 6:1 to bylo jenom 7:6. Jenže Lukáš nedal šanci Šmídovi (3:0) a Honza, hrající na své poměry maximálně útočně, přehrál v pěti sadách Ornsta (3:2) – tím pádem to bylo 9:6 pro packé. Vojta ještě prohrál svůj 5. sobotní pětiseťák s Juričkou (2:3), ale dílo dokončil Michal výhrou 3:1 nad Šmídem.

Jiskra Nový Bydžov „A“ – TJ Nová Paka „A“ – 7:10, Honza se vypořádal s těžkými soupeři a vlhkým prostředím maximálně (4,5/4,5), Michal boduje v roce 2017 hojně (2,5/4,5), Lukáš prohrál dva pětiseťáky (1,5/3,5) a Vojta hrál za den téměř maximální počet setů a odpoledne 3 rozhodující sety ztratil (1,5/4,5).

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.