KP1: Áčko ráno výherně, odpolední souboj o čelo pro hradecké

Do Nové Paky přijely týmy z Hradce Králové, DTJ Slavia a Sokol PP. Na tyto týmy nemají pačtí dobré vzpomínky, protože na podzim si z jejich půdy odvezli jenom bod za remízu. Ráno se hrál vyrovnaný zápas se šťastným koncem pro packé, postupuchtivý Sokol však odpoledne nabušil sestavu a novopačtí, bodujíce pouze ve dvou lidech, nemohli uspět.

Hradecký DTJ přijel v sestavě Málek, Chládek, Kubíček a Kolman. Debly začaly vyrovnaně, Knap-Šmidrkal zprvu jasně dominovali proti Chládkovi s Málkem, aby ve 4. sadě prošustrovali 3 mečboly a poroučeli se poraženi 2:3. Vše napravila třísetovou výhrou nad Kolmanem s Kubíčkem dvojka Kazda-Luňák. Vojta hned narazil na ligového Málka a v prvních dvou setech nevyužil 4 setboly. Třetí set již měl Málek hrající winnery i z returnu jasně ve své režii (0:3). Michal Luňák vyrazil na další mladou pušku, Martina Chládka. A držel se výborně, těsně prohraný čtvrtý set však Michalovi sebral vítr z plachet, protože v tom pátém již Chládek dominoval (2:3). Naštěstí zabral Lukáš Knap, který v pětisetové bitvě porazil nepříjemného Kubíčka. Honza Šmidrkal se postavil Ivo Kolmanovi a po brutálním setbolu od Kolmana byl zápas 1:1. Následně však Honza zabral a další dva sety bez potíží zvládl (3:1). 3:3. Michal chtěl zkusit Málka překvapit, avšak to se nepovedlo, vražedný hradecký hráč zabíjel všechno, co mu přišlo pod ruku (0:3). To samé, akorát v bleděmodrém, zažil Lukáš s Chládkem, když si za pár minut odnášel od stolu prohru 0:3. Již teď bylo jasné, že body musí jít přes starší dvojici hradeckého týmu a Honza zkusí ubránit alespoň jednoho z mladých střelců. Čtvrtý packý bod obstaral Honza v předlouhém zápase s ne a nekazícím Kubíčkem a zapsal 50. výhru v sezóně (3:1). Vojta následně zkušeně jistil výhru s druhým travařem Ivo Kolmanem (3:0). Lukáš si poté kromě prvního setu s Málkem moc nezahrál (0:3), avšak Honza splnil úkol a Chládka ubránil, navíc jasně (3:0). Dále vyrazil na steč Vojta na neoblíbeného Kubíčka, který trápí soupeře výbornými bloky a trpělivou hrou. Zápas se protáhl na více než 20 minut, když Vojta zvládl naprostou koncovku (z vedení 2:0 a následném srovnání, 3:2, 10 v pátém) a pačtí vedli 7:6. Michal následně vyzrál v zápase stylu „kdo dřív zaútočí, bere bod“ na Kolmana a pačtí byli vepředu (3:1). Pazvláštní zápas sehrál Honza s Málkem, když Honza z vedení 7:2 v prvním setu měl za pár minut průběžných 0:1 a 0:4. Následně přišla ale série, kdy Honza vyhrál z následujících 40 balónů hned 33 a radoval se z výhry 3:1. 9:6. Vojta ještě sice jasně nestačil na Chládka (0:3), ale vše dokončil Michal parádní otočkou z 0:2 s Kubíčkem, když Michal předváděl parádní plejádu úderů – zezadu ho jako správný parťák jistil Lukáš, jenž stihl přidat 10. bod ještě před Michalem (3:0 s Kolmanem).

TJ Nová Paka „A“ – DTJ Slavia Hradec Králové „E“ – 10:7, Honza drží formu (4/4,5), Vojta s Michalem splnili nelehký cíl porazit Kolmana a Kubíčka, navíc bodovali i v deblu (2,5/4,5) a Lukáš pomohl pětisetovou výhrou nad Kubíčkem + jistící výhrou (1/3,5 + 1 pod čarou).

Odpoledne přijel tým, o kterém si paní z kantýny packého bazénu musela myslet, že jede na zmrzlinku, čokoládku a na tobogán ve stylu dinosaura. Dan Janovský (r.n. 2003), Filip Jakubský (r.n. 2002), Martin Jirásek mladší (r.n.2001) a kapitán Radek Kačer (r.n. 1997) přijeli rozdat si to s packými o první flek v tabulce. Věk je u pingpongářů ze Sokola jenom číslo, když tito hráči, povětšinou přeborníci svých kategorií, mají za sebou již více tréninků než celý novopacký oddíl za dobu své existence. Úspěšnost mezi 62-85% , kterou tito chlapci disponují, to jen potvrzuje.

Čtyřhry začaly bohužel katastrofálně, dvojka Knap-Šmidrkal po velice špatném výkonu podlehla Janovskému s Jakubským a vedení 2:1 a 9:6 nestačilo ani Vojtovi s Michalem proti Kačerovi s Jiráskem. Sen o dobrém výsledku se zhroutil jako domeček z karet, plán počítal minimálně s jedním bodem z deblů. Brzy začali hradečtí úřadovat, Vojta po výborném výkonu nestačil na Jiráska 1:3, což platilo i o Michalovi s Radkem Kačerem – Michal dobře věděl, že mnoho dalších šancí na výhru v tomto zápase mít nebude. 0:4. Následně se ale ztopořil Lukáš, jenž perfektní hrou porazil Janovského 3:1. Po snad půlhodině hry se z cenné výhry nad Jakubským radoval Honza, když hostující hráč předváděl na svůj věk ohromně vyspělou hru (3:1). 2:4. Jenže Michal nestačil na druhého muže tabulky úspěšnosti Jiráska jasně 0:3, na což však hbitě zareagoval výborný Lukáš po jisté hře a výhře 3:2 nad Kačerem. Než se Honza s Janovským rozkoukal, prolétlo mu kolem pálky či těla 9 smečí a první set byl v tahu. Nejmladší hráč i nadále dával Honzovi co proto, jenže packý obranář přitvrdil na čopu a s pořádnou porcí štěstí malého útočníka porazil (3:1). To už to bylo jenom 4:5. Vojta však vyhrál s Jakubským pouze set, na hradeckého hráče vůbec nestačil (1:3). Jedním ze životních výkonů se předvedl Lukáš, jenž v nádherném zápase předváděl své umění proti Jiráskovi. Zápas dospěl až do páté sady, kde Lukáš nejprve o 3 mečboly přišel, následně jeden odvrátil spinem hranou pálky a asi 5. mečbol proměnil (3:2). Do zápasu vrátil packé definitivně Honza, když Radek Kačer nedokázal na domácího hráče najít recept (3:0). Ohromně bojoval Vojta s Janovským, i přes odvrácené mečboly ve čtvrté sadě ale nakonec v té páté padl (2:3). Michal na Jakubského neměl již vůbec co hrát (0:3). 6:8. V souboji 1. a 2. hráče úspěšnosti otočil Honza první set a dále již s Jiráskem vládl (3:0), avšak Vojta padl s Kačerem 1:3 a to samé se stalo Michalovi s Janovským a bylo po zápase. Čtyřhry mrzely více než kdy jindy.

TJ Nová Paka „A“ – TJ Sokol PP Hradec Králové 2 „E“ – 7:10, Honza si užil především první dva zápasy a připsal další singlový fullhouse (4/4,5), Lukáš hrál snad nejpovedenější zápas sezóny, herně to navíc oku lahodilo (3/3,5) a Vojta doplácel na evidentní připravenost hradeckých na univerzální hráče, to samé platilo o Michalovi, který byl ublokován a ubit (0/4,5).

Hradec tedy vede tabulku o skóre a s lepším vzájemným zápasem již vedení nepustí, pačtí se budou těšit na poslední 4 zápasy povedené sezóny.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.