Áčko se chopilo nečekané šance a ovládlo KP1!

Na poslední 2 zápasy sezóny vyjelo Áčko prvního dubna. Počasí lákalo sice spíše na kolo či do přírody, kalendář KP1 byl ale neúprosný. Áčko po nepochopitelném zkratu hradeckého Sokola mělo situaci ve vlastních rukou a jedna výhra jim stačila k prvenství v KP1. Tak se také stalo, dopoledne v Poříčí se mohlo začít slavit, radost zmoženým Áčkařům nezkazila ani prohra v Úpici.

V Trutnově-Poříčí řádí celou sezónu výborné duo Tuček-Černý, když oba hráči hravě atakovali 80% úspěšnost v tabulce. Debly začaly hned čárou přes rozpočet, protože na výhru dua Knap-Šmidrkal nad Hladíkem s Černým 3:1 překvapivě nenavázali Kazda s Luňákem po prohře 1:3 proti defenzivní dvojce Tuček-Vašíček (1:3). Hned první zápas proti sobě svedl lídra bodování se třetím mužem žebříčku. Honza Šmidrkal dokázal dvakrát zareagovat na prohranou sadu, v pátém setu mu však Adam Tuček utekl na 7:2. Packý obranář se nevzdal, když otočil na 8:7. Zkažená smeč z půlmetru mu však sebrala vítr z plachet a Adam Tuček se radoval z vydřené, ale zasloužené výhry 8 v pátém. Ihned ale srovnal Lukáš Knap, jenž Michalu Hladíkovi veru mnoho šancí nedal (3:0). Vedení pro Paku získal jistým výkonem Vojta Kazda, když uklohnil obranáře Vašíčka, jenže Jaroslav Černý v pěkné bitvě vyhrál všechny 3 závěry setů s Michalem Luňákem (0:3). 3:3. Honza si ve svém druhém singlu poradil s Hladíkem i přes zaváhání ve třetí sadě (3:1), na což navázal Lukáš další třísetovou výhrou nad šedesáti sezónami ostříleným Karlem Vašíčkem (3:0). Jenže poříčské komando řádilo dále, Tuček nedal sebemenší šanci Michalovi a blýskl se i mnoha fackami z forhendu (0:3) a Vojta Kazda ne nadarmo tvrdil, že J. Černý je pro něj nejlepší hráč soutěže (0:3). Honza se pak oklepal z prohrané první sady s Vašíčkem a v zápase obranářů udolal svého staršího kolegu Vašíčka 3:1. Předvolbu do Vodafone si zahrál s Lukášem Jarda Černý (7,7,7) a v krasojízdě pokračoval i Adam Tuček, který vrátil Vojtovi packou porážku i s úroky a inflací (0:3). Když Michal zkušeně porazil Hladíka 3:0, musel zkusit Honza porazit Černého na zachování šance na výhru. A tak se také stalo, Honza opět zvládl vypjaté dvě koncovky, v poslední sadě již dominoval a poslal packé do trháku (3:0). Mohlo být již téměř vymalováno, jenže Lukáš po výborném výkonu nakonec Tučkovi podlehl (2:3), a tak to bylo 8:8. Michal ještě stihl pro Pačáky nutnou výhru s Vašíčkem 3:1, a tak se jen čekalo na Vojtu, jak si poradí s Hladíkem. Jenže ouha, Vojta po zle prohrané první sadě chytil sádru na ruku a Hladík si vypracoval 4 mečboly, při kterých byl na prášky celý packý mančaft. Vojta však všechny příležitosti odvrátil, nadále již dominoval a pačtí mohli slavit výhru v KP1 (3:2).

TJ Trutnov-Poříčí – TJ Nová Paka „A“ – 8:10, Honza bral 3,5 všemi deseti (3,5/4,5), Lukáš nemohl být nespokojen (2,5/4,5) a Vojta s Michalem si připsali po dvou bodech, i když se čtyřhrou spokojeni rozhodně nebyli (oba 2/4,5).

Po výborném obědě vyrazili znavení pačtí do Úpice. Čtyřhry dopadly střídavě, Knap-Šmidrkal dokázali urvat hlavně díky prasátku v koncovce dvojku Sucharda-Oláh 3:1, debl Kocián-Brát naopak naložil od cesty Luňákovi s Kazdou 3:0. V repríze jednoho z nejtěžších letošních Honzových zápasů se Jan Oláh opět vzpouzel, Honza Šmidrkal jej však dokázal přechytračit (3:1). Michal ve druhém duelu nestačil překvapivě snadno na Suchardu, domácí materialista ale pálil ze všech stran (1:3). Ohromnou bitvu sehrál Vojta s Kociánem. Vojta nevyužil ve 4. sadě 2 mečboly a v páté byl užuž poražen, nicméně útočnou hrou srovnal na 10:10. Další dva balóny ale patřily domácímu borci (3:2). Na sběrače balónu si pak zahrál Lukáš, jenž na agresivní Brátovu hru vůbec neměl recept (3:0). Prohraná první sada se Suchardou vyburcovala Honzu ke zlepšenému výkonu a výhře 3:1, nicméně kdyby packý obranář neodvrátil 2 setboly ve druhé sadě, zápas by vypadal rapidně jinak (3:1). Silná dvojice Kocián a Brát dělala body i nadále, shodným výsledkem 3:1 porazili novopacké Michala a Vojtu. 6:3 pro domácí. Na 4:6 snižoval Lukáš, jenž se nemohl dostat do rytmu, Jan Oláh hrál výborně. Větší ochota risku tentokráte přinesla Lukášovi ovoce (3:2). Bitva jak řemen se odehrála mezi Honzou a Kociánem. Honza prohrával 1:2 na sety po sadách v koncovce, následně se štěstím vyhrál čtvrtý set a vše směřovalo do pátého. V něm novopacký obranář při mečbolu soupeře vyškrábl balón z krkolomné pozice ke hraně stolu a po svých 3 neproměněných mečbolech se radoval z cenné výhry 14 v pátém. Na 7:5 pro úpické ale upravoval Brát, nedajíce Michalovi šanci (0:3). Poté se pačtí vzepřeli, Vojta jasně porazil Oláha 3:0, Lukáš přespinoval Suchardu 3:1 a Honza po vlažném začátku otočil další pětisetový mač na 3:2 – to už to bylo 8:7 pro Paku. Věčná škoda, že Michal nedotáhl nadějně rozehraný druhý a třetí set s Oláhem, protože mu soupeř utekl na 2:1 a ač se Michal ještě v koncovce 4. sady skvěle vzepnul, na domácího hráče to nakonec nestačilo (2:3). Vojta už se asi viděl venku, když po matném výkonu prohrál se Suchardou a nečekanou porážku packých zařídil Kocián nad nevzdorujícím Lukášem.

Sparta Úpice – TJ Nová Paka „A“ – 10:8, Honza už měl více štěstí než rozumu a těšil se na konec sezóny (4,5/4,5), Lukáš měl formu celou druhou půli (2,5/4,5), Vojta již po dobrém obědě a nějakém tom pivku nestačil (1/4,5), což platilo i pro Michala (0/4,5).

V následujících týdnech přibyde ještě souhrn výkonů hráčů za celou sezónu a poté již zasloužený odpočinek od červenočerných pálek. Sportu zdar.

Facebookové komentáře

3 thoughts on “Áčko se chopilo nečekané šance a ovládlo KP1!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.