Shrnutí sezóny 2016/2017: Áčko po celosezónní dřině ovládlo KP1

Novopačtí se opět představili v KP1 a rozhodně pomýšleli na vysoké umístění. Otázkou bylo, koho nasadí hradecký Sokol, jak se bude dařit pardálům ze Dvora či velezkušeným valdickým. Celou sezónu Áčko předvádělo výborné výkony v jedné z nejvyrovnanějších soutěží za poslední roky a díky totálnímu kolapsu hradeckého Sokola 3 kola před koncem nakonec pačtí sezónu završili na stupni nejvyšším. Po prvotní porážce ve Valdicích přišly na řadu 4 výhry, následné 3 kola bez výhry vynahradilo 9 výher v řadě a ač pačtí prohráli přímou bitvu o první flek se Sokolem, následující 3 kola zvládli a z výhry se s velkým přispěním hradeckých radovali. Právě hradeckému Sokolu se pro sezónu 2017/2018 divize přenechala, také protože si Jan Šmidrkal vyrazil na další půlroční výlet do zahraničí.

Sezónu jak z učebnice zažil Honza Šmidrkal. Honza sice začal sezónu 2 prohrami, jenže v následujících 75 zápasech se poroučel od stolu poražen jen 7x, což mu vyneslo zaslouženou 1.příčku v hodnocení jednotlivců se skóre 68:9 a procentuální úspěšností výher přes 88%. Honza dělal hned 8x 4 body v jednom utkání, oproti ostatním sezónám ani nesehrál tolik pětisetových bitev, a když už hrál, byl úspěšný (13:2). Za zmínku stál vylepšený bekhend, nicméně ve forhendu jsou stále veliké rezervy.  Celkově však výborná a úspěšná sezóna.

Celosezónní standard předvedl Lukáš Knap, když lepší okamžiky střídal s horšími, kritické byly především bitvy s hradeckými puškami z DTJ a Sokolem. Lukáš minulou sezónu kompletně změnil život, když dal výpověď v práci, vzal si hypotéku, stavěl domek a zplodil potomka. I přes to všechno si dokázal najít čas na zápasy, což je chvályhodné – navíc sezónu zakončil jako packá dvojka na 22.místě tabulky s 38 výhrami a 33 prohrami (58%). Krásné útočné výměny s podobně zaměřenými hráči hřály na duši, za zmínku stála senzační výhra s Martinem Jiráskem mladším na packé půdě, což byl zápas ligových parametrů. Další sezónu tedy alespoň stejně úspěšnou!

Vojtěch Kazda si drží naprosto pozoruhodnou konstantnost výkonů, když dosáhne na 50% (+-5%) úspěšnosti v každé soutěži ve které hraje a je jedno, jestli je krajská nebo divizní. Vojta minulou sezónu začal také stavět bydlo, nicméně tréninků odehrál habaděj, nemluvě o dalších několika závodních či nezávodních sportech. 25.místo se skóre 38:38 mu přineslo přesně 50% úspěšnosti. V dalších sezónách je očekáván podobný scénář, Vojtěch táhne, když je potřeba a zvolní, když tým táhnout nepotřebuje. Dlouholetý kapitán mančaftu se navíc příkladně stará o chod oddílu po administrativní i společenské stránce, což je u neprofesionálního klubu naprosto kruciální.

Michal Luňák se udržel nad 40% hranicí se skóre 30:43 (41%, 33.příčka bodování). Michalovi dává zabrat jeho nová zemědělská role, nicméně i přesto dokázal odehrát úplně všechny utkání. Michalovi se nedařilo na hradecké mladé dělostřelce, naopak předvedl fenomenální výkon v neopakovatelném zápase s valdickým Sokolem či s Novým Městem. Téměř 60% úspěšnost v deblovém žebříčku s Vojtou mu vyneslo 8.místo v celé soutěži. Na další sezónu se od Michala očekává atak 50% hranice, což je rozhodně reálné.

Celkově tedy skvělá sezóna a brzy začíná ta další, tak hodně zdaru!

 

Facebookové komentáře

One thought on “Shrnutí sezóny 2016/2017: Áčko po celosezónní dřině ovládlo KP1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.