Áčko má po třech kolech plný počet bodů

V sobotu 23. září se naše áčko nejprve vydalo do nedaleké Nemyčevse na tzv. létající koberec, kde byla očekávána remíza a odpoledne na nás čekali borci v Novém Bydžově, ke kterým jsme jeli s trošku nižším sebevědomím, jelikož tam hraje Honza Ornst, který není zvyklý moc prohrávat.

 

Po rozpinkání v Nemyčevsi jsme začali se čtyřhrami, kde Kuba Fejfar s Lukášem Knapem nastoupili proti bratrům Trčům, kteří mají na pálkách všechno možný jen ne normální potahy, ale i přes to si s tím pačáci poradili vcelku lehce 3:1. Druhá dvojice (Kazda – Luňák) už nedopadla tak dobře, jelikož jim Nemyčevská dvojice Petr Kazda a Lukáš Berka nedali šanci (0:3).

První kolo začal Kuba proti Petrovi Kazdovi, kterému Kuba nebyl schopný vzít servis a první dva sety vždy musel dohánět dvoubodovou ztrátu, ale i přes to Kuba vyhrál 3:0. Ve stejnou chvíli hrál Vojta proti jedinému NEmaterialistovi, kde to po prvním setu vypadalo na jednoznačnou prohru pro Vojtu, ale ve druhém setu se se Vojta probral a vyhrál 3:1. K dalšímu zápasu nastoupil Michal proti Tomáši Trčovi, kde Michal vyhrál se štěstím 3:1. Poté následoval zápas Lukáše proti Romanu Trčovi, kde Lukáš sice prohrál 3:0, ale mohlo to být úplně opačně, jelikož sety byl vždy o 2 body.

– Stav utkání: 4:2

Druhé kolo začal Kuba proti Berkovi – neúspěšně(1:3) a Vojta s T. Trčem, první set byl velice vyrovnaný, ale ve prospěch domácích, ovšem v dalších třech setech již Vojta nedal Tomášovi šanci (3:1). Dále nastoupil Michal proti dalšímu trávaři (které nemá moc v oblibě) R. Trčovi, se kterým opět vyhrál těsně 3:1. V dalším zápase sehrál Lukáš velikou bitvu s Petrem Kazdou, kde se šlo do prvního a zároveň posledního pátého setu, ale Lukáš ukázal svou bojovnost a vyhrál 11:8 (3:2).

– Stav utkání: 7:3

Ke svému třetímu zápasu nastoupil Kuba s T. Trčem, první set po lehkém zaváhání Kuba prohrál, ale zápas poté v celku lehce otočil (3:1). Devátý bod pro Novou Paku získal Vojta proti Romanu Trčovi (3:1). K poslednímu zápasu nastoupil Michal a Petr Kazda. Po prvním setu, který Michal vyhrál, se otočily strany a nastala komplikace – ,,létající koberec,,. Jelikož při prvních dvou spinech s Michalem ujel celý koberec. To se Michalovi vůbec nelíbilo, a proto taky přiběhl Tomáš Trč s vrtačkou a šrouby a začal přidělávat koberec. Poté zápas pokračoval a Michal vyhrál 3:1.

 

TJ Nemyčeves – TJ Nová Paka

3:10

Kuba Fejfar (2,5/3,5) si neporadil jen s jediným útočníkem. Vojta Kazda a Michal Luňák (3/3,5) našli přemožitele pouze ve čtyřhře. Lukáš Knap (1,5/2,5).

 

V odpoledním duelu s Novým Bydžovem jsme si lepší start nemohli přát, protože jsme vyhráli oba debly.

První zápas hrál Vojta proti Vláškovi, se kterým Vojta vyhrál docela lehce (3:1). Hned první zápas narazil Kuba na svého velice neoblíbeného soupeře Standu Juričku, se kterým prohrál dle očekávání 0:3. Potom nastoupil Michal proti Kynčlovi, kde byla povinnost vyhrát (3:1). K poslednímu zápasu prvního kola nastoupila novobydžovská jednička Honza Ornst proti Lukášovi, bohužel si v tomto zápase Lukáš dokázal udělat pouze set (1:3).

Stav utkání: 4:2

Druhé kolo začalo zápasem Kazda – Jurička, kde Vojta prohrál smolně 11:8 v pátém setu. Dále nastoupil Kuba proti Kynčlovi (3:0). Poté Michal prohrál s Ornstem, ale za svůj výkon se nemusí vůbec stydět. Druhé kolo zakončil Lukáš nečekanou prohrou s Vláškem (1:3).

Stav utkání: 5:5

Další zápas vyhrál Vojta tzv. v suchém triku proti Kynčlovi (3:0). Poté hrál Kuba proti Ornstovi, kde Kuba sehrál velice kvalitní bitvu, ale bohužel mu nevyšla koncovka pátého setu a prohrál 2:3. K dalšímu zápasu nastoupil Michal s Vláškem (3:0) a Lukáš s Juričkou, zde Luky velice překvapil a přežehlil soupeře 3:0.

Stav utkání: 8:6

Poté Ornst prokázal své kvality a porazil Vojtu 3:1. Dále Kuba zajistil nejhůře remízu pro Novou Paku, jelikož vyhrál s Vláškem 3:0. A desátý bod zajistil Michal, když porazil Juričku 14:12 v rozhodujícím setu.

 

Jiskra Nový Bydžov – TJ Nová Paka

7:10

Vojta Kazda a Kuba Fejfar (2,5/4,5). Michal Luňák (3,5/4,5) nastoupil do nové sezóny nejlépe, jak mohl. Lukáš Knap (1,5/3,5)

Facebookové komentáře