TJ Nová Paka A – Sokol Valdice A – 9:9

Vojta s Michalem o čtyřhře nevyužili mečbol a padli

Druhý domácí zápas čekalo „áčko“ v 5. kole krajského přeboru, a to souboj na ostří nože! Derby s Valdicemi – souboj prvního s druhým. Odpolední zápas je vždy složitější než ranní, a ještě, když k tomu připočteme dopolední bitvu se Dvorem. Nic nám nehrálo do karet – stránský plný, a tak jsme museli na oběd do sklepů. Tam to Vojta podělal s objednávkou (dal si tagliatelle s houbovou omáčkou – největší chyba dne). Kluci měli normálně plátek masa s bramborem a Vojta jim na to čuměl jak cikán na přídavky. No nic, jdeme na to.

Zatímco jsme teprve vcházeli do tělocvičny, kluci z Valdic se už rozehrávali. Nikde jsme neviděli pouta, okovy, pruhované mundůry a snědou pleť – nepřijela banda muklů, ale parta zkušených hráčů. Jirásek 2* Martin + Milan, Rejha, Kašpi. Dle průběhu soudit, že Martin Jiras přijel na zápas z náročné pracovní cesty z dalekého Stuttgartu ve svém Subaru, protože jinak není možné, aby během výměn o tom tolik mluvil :).

Debly v obou případech se stanou velkou blamáží – a jak Kuba s Knapikem proti Milanu- Kašpimu, tak Vojta s Čůňou proti Rejhoj s Martinem Jirasem prohrávají 10 v pátém, když oba mají v zápase mečbol. Je to na strčení hlavy do vlastní zadnice. No nic, 0:2 a jdeme dál.

První runda ukazuje na popravu domácích, když strojovou hrou přehrává Milan Jiras -Knapika 1:3 a ve stejném poměru prohrává Michal s Rejhou 0:4 a pan Burkert už hledá bílý ručník, aby měl co za chvilku vhodit do ringu. Pak přišel na řadu Kuba, který neuvěřitelně otočil zápas  s Martinem Jiráskem a vyhrál 3:2. Kuba si musel dvě prdnout před odpoledním zápasem, aby hrál uvolněně. A bylo to znát! Potom Vojta vyprovodil Kašpiho snadno 3:0 a stav utkání byl 2:4 pro hosty. „Ach ty debly“ říkali jsme si.

Druhou rundu začínal Michal s Milanem Jiráskem. Hostující hráč mu nedal čichnout –  0:3 a stav utkání 2:5. Ale pak přišla sérka tří vítězných utkání, když Kuba zase senzačně otočil s Rejhou z 0:2 na 3:2, když ty sety vyhrál 10,10,11!!! Vojta po dlouhých letech snadno poráží psychicky zlomeného Martina Jiráska a Lukáš vyrovnává snadno s Kašparem (3:1) na 5:5 na zápasy.

Třetí rundu rozjel Kuba s Milanem Jiráskem a byl to jediný, kdo Milana alespoň trošku pozlobil, ikdyž v pátém setu si to Milan už zkušeně pohlídal 5:6. Vojta uklohnil Rejhu. A bylo zase vyrovnáno 6:6. Knapik jde na Martina Jiráska a poráží ho 3:1 a dostáváme se poprvé do vedení 7:6. Michal nastoupí s respektem na Kašpara, první set prohrává, ale pak už to bylo v jeho režii a vedeme 8:6.

Poslední rundu začíná Vojta s Milanem Jiráskem – a to je zápas vždy o ničem, Vojtoj jeho styl absolutně nesedí, a tak prohrává jasně 0:3. 8:7 na zápasy. Jde do tuhého, začíná se kalkulovat a trumfy mají pačtí v ruce. Vůbec po zápase Knapči s Rejžákem 3:0 a vedení 9:7. Kurz na domácí klesnul na 1,2. Michal nastupoval na doposud nebodujícího Martina Jiráska a Kuba na doposud nebodujícího Kašpiho. Co dodat? Michal -9,8,-10,13,-10 a 2:3, ještě 9:8 vedeme.

Kuba vyhrává první set s Kašparem, vše vypadá dobře, ale bohužel víc faktorů bylo proti nám. No nic remízu bereme, když po smolném začátku to vypadalo na debakl.

 

Body: Vojta 3 zahrál slušně, všechny smáznul, ale na Milana prostě nemá. Knapik 3, super výkon, podobně to měl jako Vojta s Milanem pouze. Michal 1 – bojoval, ale nějak to nebyl úplně jeho den. Kuba 2- hrál výborně, kaňkou bylo jenom poslední utkání, ale body a předvedená hra parádní. Na Valdice jeho allround styl vcelku seděl.

Facebookové komentáře