Áčko přežehlilo venku Nové Město

Novopačtí v Novém Městě uspěli

V 6. kole krajského přeboru zajíždí Novopacká elita do Nového Města nad Metují, elita doslova, protože chybí hned dva hráči základní sestavy – Pinca (stále zkoumá vodu v Grazu) a Lunis, který má od pátku do neděle naloženou držku ve víně na Moravě. Nastupuje tedy Kazda, Knap, Fejfar a první start za áčko si připisuje „Soša“ Sochor!

Vyjíždíme už v 7 hodin ráno, ale vůbec to nevadí, protože stiháme pořešit spoustu věcí – volby, večerní pivo, kde se odpoledne najíme…

Po příjezdu na horkou půdu Nového Města nás ve dveřích přivítá sedmdesátiletý Ptáček, což se Vojtovi na rtech objevil úsměv, protože to byla náhrada za Bína (nebezpečného soupeře).

Takže za hosty nastoupil Martinek, Šrůtek, Koukola, Ptáček. Debly dopadly podle očekávání Koukola – Ptáček neměl šanci proti Knap – Fejfar, ale všechny koncovky projela zase novopacká dvojice Kazda – Sochor proti Martinek – Šrůtek, takže to je 1:1. První zápas otevíral Vojta s Ptáčkem a Knapik se Šrůtkem. Oba naši v poklidu 3:0, a to se Vojta spíš díval na vedlejší stůl. Je to 1:3. Potom nastoupil Kuba proti Koukoloj a Soša s hvězdou Nového Města – Martinkem. Kubovi se hra moc nedaří, ale nějak to v pátém nakonec umlátí na 3:2.  Soša nahazuje Martinkoj, který nedokáže moc přitvrdit, ale Sošova hra nakonec úspěch neslavila 1:3. Stav zápasu je 2:4. Následuje zápas Vojty se Šrůtkem, kterého nemá moc v oblibě, protože s ním už několikrát prohrál. První dva sety měl kliku v koncovce. Nakonec vyhrává 3:1. Vedle vyhrává suše 3:0 Knapik, když Koukola neví, jak vrátit Knapikoj ty jeho vrtule. A že se u toho diví prazvláštně. Je to 2:6. Další zápas jde Kuba na Martinka, ale s jeho allround hrou na něj nemá vůbec šanci. Vedle Soša přišel z venkovního cigárka pěkně očouzen a první set nechal, z úcty ke stáří, Ptáčkoj, ale potom ho přejel a vyhrál 3:1. Stav utkání vypadal skvěle, vedlo se 3:7. Další zápas Vojta vykoupal Koukolu 3:0. Vedle probíhala bitva Knapika s Martinkem, kde se rozhodovalo až v pátém setu, který ovládnul domácí player 3:2, čímž byl stav utkání 4:8. Kuba navyšuje v koncovkách s Ptáčkem. Závěrečnou tečku dělá Soška, který si vcelku snadno smlsnul na Šrůtkoj 3:0. Konec utkání – Nová Paka vyhrává 4:10!

Hodnocení: Vojta 3 – zahrál slušně, jen škoda, že na něj nevyšel Martinek (byl pěkně rozblázněnej). Knapik 2,5 -solidní výkon, jen Martinek ho vyčoudil. Kuba 2,5 – na tom byl úplně stejně. Soša 2 – dobrý výkon a potrápil i Martinka.

 

Na závěr bych pochválil pěknou a útulnou hernu Nového Města, je škoda, že s velkou pravděpodobností se tam nějaký rok nepodíváme, protože Nové Město nemá tak široký kádr a je beznadějně poslední.

Facebookové komentáře