Lehký souhrn sezóny Áčka

Tým TJ Nová Paka po posledním zápase sezóny na půdě Jaroměře-Josefova. Zleva Lukáš Knap, Jan Šmidrkal, Michal Luňák a Vojtěch Kazda

Stolní tenisté Nové Paky si po 2 letech opět zahrají nejvyšší krajskou soutěž – divizi. K vítězství v krajském přeboru 1.třídy jim dopomohly výhry v posledních 2 kolech na půdě Úpice a Jaroměře-Josefova a zároveň ztráta po celou sezónu vedoucích Valdic v Českém Meziříčí.

Tým nastupoval v podzimní části sezóny v sestavě Vojtěch Kazda, Lukáš Knap, Michal Luňák a Jakub Fejfar. Podzimní část soutěže zakončili novopačtí na děleném druhém místě tabulky společně se Dvorem Králové nad Labem, 2 body za Valdicemi. Na jarní část soutěže se vrátil do základní sestavy Jan Šmidrkal a začala stíhací jízda, když novopačtí za celé jaro ztratili pouze jednou za remízu ve Dvoře Králové, zbylých 9 zápasů skončilo výhrou packých. Tato série vynesla mančaft až na samotný vrchol soutěže.

Velmi dobrou sezónu odehrál Lukáš Knap, který odehrál 75 utkání se skóre 52:23 a atakoval 70% hranici úspěšnosti. Svoji výkonnost si již dlouhá léta drží Vojtěch Kazda, jenž i letos držel mančaft stabilními bodovými příspěvky a ze 70 utkání jich 43 vyhrál. Přes 50% úspěšnost se dostal ofenzivně laděný Michal Luňák se 30 výhrami z 55 zápasů, tak jako Jakub Fejfar ve své premiérové sezóně v této soutěži (25 výher ze 49 utkání). Celou jarní část odehrál Jan Šmidrkal s bilancí 25 výher a 8 porážek.

V následující sezóně bude mít mančaft jasný cíl – udržet se v divizi.

 

Facebookové komentáře