Áčko začalo divizi parádně

Honza Šmidrkal při klasickém obranném bekhendu, proti V.Vodalovi mu to stejně nebylo nic platné

Po 2 letech zase naskočili pačtí do divizního utkání a v prvních 2 kolech narazili na Broumov a Rtyně v Podkrkonoší. A vedli si skvěle, oba zápasy vyhráli a získali velice důležité body.

Pačtí se na to vrhli v sestavě Šmidrkal, Kazda, Fejfar a Knap. Soupeř zase přijel s Karlem Gombarčíkem, Davidem Kollertem, Vláďou Vodalem a Pawlem Brzeckim.

Debly dopadly ještě dobře, Kazda-Fejfar sice podlehli Gombarčíkovi s Kollertem 1:3, avšak Šmidrkal s Knapem kompaktním výkonem Vodala s Brzeckim 3:0 porazili. A začalo se zhurta, Knapča skvělou hrou porazil Karla Gombarčíka 7 v pátém, Vojta pak ušťouchal Vodala 3:1. Skvělý obrat předvedl Kuba Fejfar, jenž tekl s Kollertem 0:2, ale z výhry 3:2 se stejně radoval. Honza Šmidrkal si v 6. zápase poradil s Brzeckim 3:0 a náhle vedli domácí 5:1. Výborný den si předznamenal Vojta, který Gombarčíka stejně jako Knapik 7 v pátém udolal. Pak už začal kousat tým z Broumova, Kuba projel s Vodalem 1:3, pětibodové vedení ale vrátil packým Honza, jenž v bitvě o každý bod Kollerta uběhal 3:1. Škoda byla Lukášovy prohry s Brzeckim 1:3, protože Gombarčík hned poté svůj 3.pětisetový mač už vyhrál (3:2 s Kubou) a Honza nenašel recept na trpělivou a chytrou hru Vládi Vodala (1:3). 7:5. Když Lukáš projel 1:3 v souboji vrchařů s Kollertem, opět zaúřadoval Vojta výhrou 3:0 nd Brzeckim. Šlo se do finále, Honza byl totálně sestřelen Gombarčíkem (0:3), Knapča nenašel recept na Vodala (1:3). 8:8. Skvělý den prožíval Vojta, protože i Kollerta porazil (3:0) a pevné nervy ukázal i Kuba, který Brzeckiho taktéž 3:0 přehrál.

TJ Nová Paka “A” – Slovan Broumov “A” – 10:8,  Vojta absolutorium (4/4,5), Honza mohl asi ještě bod přidat (2,5/4,5), Kuba odstartoval éru v Áčku parádně (2/4,5) a Knapik potvrdil svojí klasiku, protože pravidelně sestřelí hostující jedničku, aby se zbytkem mužstva prohrál (1,5/4,5).

Odpoledne přijela do Paky Rtyně, ale bez Oldy Koblížka, což znamenalo mírnou šanci alespoň na zajímavý zápas. Kuba s Vojtou si nejprve smolně prohráli 4.set s Petrem a Ducháčem, aby celý zápas prohráli (2:3), jenže Honza s Lukášem byli opět suverénní (3:0 nad duem Kábrt – Valčík). A opět Knapik divočil, protože Valčíka v obrovské bitvě 10 v pátém uklohnil, škoda byla Vojtovy porážky ve výborném mači s Petrem (2:3), Kuba Fejfar šel také do pěti sad, ale skvěle zvládl konec (3:2 s Ducháčem), obrovský čoud ale následně dostal Honza od Kábrta, s tím se nepočítalo (0:3). 3:3. Vojta se ale znovu rozjel, Valčíka 3:1 přehrál, škoda byla Kubovy prohry s Petrem, protože domácí player hrál velmi dobře (2:3). Honza byl po první sadě a půlce druhé s Ducháčem totálně na ručník, pak však začal útočit, zklidnil se a zápas na 3:1 otočil. Knapik ještě podlehl v pěti sadách zkušenému Kábrtovi (2:3), ale Kuba to roztočil výhrou 5 v pátém nad Valčíkem, Honza v nejlepším výkonu dne poprvé porazil Petra a Knapča v nervydrásajícím souboji přestřílel střídajícího Bráta, když využil snad až 8. mečbol (3:2). Již na mimořádně zajímavých 9:5 dával výborný Vojta jasnou výhrou nad Kábrtem 3:0 a Honza nakonec zakončil den dobře, když ubránil již hezky zrumovaného Valčíka 3:1.

TJ Nová Paka “A” – TJ Baník Rtyně v Podkrkonoší “A” – 10:5, Honza se v půlce utkání vzchopil (3,5/4,5), Knapik opět potrestal soupeřovic jedničku (2,5/3,5) a Vojta s Kubou každý po parádních 2 bodech (2/3,5).

Facebookové komentáře