Áčko bodovalo i v Hradci

Kuba svůj mač s Kačerem skvěle otočil, to Honza na vzdáleném stole šel od stolu po promarněném mečbolu

8. a 9. kolem pokračovala divize mužů. Pačtí předehrávali svoje zápasy s hradeckými Sokoly, kteří disponují 2 družstvy v nejvyšší krajské soutěži. Zatímco ráno pačtí nečekaně jasně vyhráli, odpoledne přišel očekávaný debakl na půdě nejlepšího týmu soutěže.

A ráno bouchalo šampaňské, roztočily se kolotoče a přijely alegorické vozy, debl Kazda-Fejfar přejel Hýbla s Polívkou 3:0 a připsal si první výhru v soutěži. Druhý packý pár Knap-Šmidrkal pak po vyrovnaném průběhu zvládl pátý set s dvojicí Kačer-Truněček a bylo to 2:0 pro packé. Honza Šmidrkal na začátek kvalitně uchytal Polívku 3:1, mladičký obranář Truněček ale Lukáše Knapa pěkně seřezal (0:3). Vojta Kazda pak sestřelil Hýbla 3:0 a velmi důležitou výhru si připsal po otočce Kuba Fejfar, jenž Radka Kačera v pěti sadách nakonec záhadně porazil. 5:1 pro Paku. Honza poté po delší době opět zakusil bezmoc v neschopnosti ukončit výměnu s Truněčkem, takže se po hrozivém výkonu a neproměněném mečbolu pakoval ze stolu (2:3), vše ale napravil suverénní Knapča, který zneškodnil Hýbla. Vojta následně spolehlivou hrou přehrál Kačera 3:1, Kuba ale nestačil i kvůli neproměněným setbolům ve 3. sadě na Polívku (1:3), Honza si spravil chuť výhrou nad Hýblem 3:1 a už na 9:3 zvyšoval Knapik, který Kačera 9 v pátém nepotěšil, o to víc, že opět proběhla otočka z 0:2. Na 4:9 ještě snížil Polívka, který v krásném zápase pro změnu otočil z 0:2 s Vojtou a 9 v pátém vyhrál. Snížení to bylo jenom kosmetické, Kuba jako jediný totiž dokázal najít recept na Truněčka a zkušenou hrou se radoval z výhry 3:1.

Sokol PP Hradec Králové 2 “E” – TJ Nová Paka “A” – 4:10, všichni pačtí podali kolektivní výkon, takže mohli být navýsost spokojeni (Knap, Kazda, Fejfar, Šmidrkal 2,5/3,5).

Odpoledne již čekal neřešitelný úkol v podobě Sokolu “D”, na postup do 3.ligy jdoucího. Debly ještě o ničem nerozhodly Knap-Šmidrkal bezchybným výkonem ukvedlali Jiráska s Tesolinem 3:0, stejně tak ale dostali Kuba s Vojtou proti Čepelkovi s Janovským. Honza poslal packé dokonce do vedení, protože proti Tesolinovi dřel jako kůň a 3:0 vyhrál, srdnatě se bil i Knapik s velezkušeným Čepelkou, ale nakonec 3:1 zvítězil domácí hráč. A bylo jen hůř, Vojta se sice s Jiráskem 2 sety držel, ale nakonec dělové údery mladého pingpongáře rozhodly (3:1) a Kuba dostal s Janovským pěkně na budku (0:3). Honza dále v půlhodinovém maratónu tahal s Čepelkou ve výborném zápase za kratší konec a 7 v pátém projel, lépe se nevedlo ani Knapikovi, který opět zpočátku Jiráskovi vzdoroval, aby 1:3 prohrál. 6:2 pro domácí. Za chvíli to bylo již 8:2, protože Vojta s Janovským ani Kuba s Tesolinem neměli moc co hrát, o body se tedy rval Honza, který v dalším maratónu opět dopadl jako sedlák u Chlumce a tentokráte s Jiráskem 8 v pátém projel. To již vedle končilo utkání Janovský-Knap a skončilo jednoznačným vítězstvím hradeckého playera.

Sokol PP Hradec Králové “D” – TJ Nová Paka “A” – 10:2, Honza bojoval a běhal a měl na víc (1,5/3,5), Knapik také bojoval a hrál velmi solidně, na body to ale nestačilo (0,5/3,5) a Kuba s Vojtou už neměli co hrát, mladí hradečtí střelci byli nad jejich síly (0/2,5).

 

Facebookové komentáře