Áčko Stěžerám dlouho vzdorovalo, nakonec 6:10 padlo

Knapik měl proti L. Dufkovi dost šancí, nicméně nakonec nastartoval tzv. jízdu pro vejce

Sobota 12.ledna a na programu dvojička, do Paky přijely ultrasilné Stěžery. Pačtí chtěli alespoň vylepšit porážku 2:10 ze Stěžer, to se jim tedy i přes prohru a bojovný výkon podařilo.

Debly byly totálně bez šance, Kazda-Fejfar proti Kodymovi s Novotným neměli co (0:3), Knap-Šmidrkal proti Dufkovi se Slavíkem zlobili jenom v jednom setu (1:3). Lukáš Knap na začátek nestačil na jmenovce Dufka, avšak sám cítil, že naděje byla (1:3). Kuba Fejfar se i díky osobní podpoře své slečny výborně popasoval se ztraceným vedením 2:0 proti Kodymovi, aby nakonec 3:2 zvítězil. Vojta Kazda proprcal blbě první set, druhý také, ale následně se ztopořil a Honzovi Ornstovi těžce zatápěl, jenže zkušený Stěžerák již úplný obrat nedopustil (2:3). Honza Šmidrkal šel na Petra Novotného, tedy dlouholetého druholigového hráče a ač první set prohrál, nebylo to marné. Další 2 sety pak packý hráč kvalitně chytal a vedl 2:1, Novotný stihl nekompromisně zkorigovat na 2:2 a pátý set byla totální loterie, kdy Honza lezl po stěně a nakonec k překvapení všech nejlepšího hráče divize cvaknul 9 v pátém. 2:4. Na 3:4 snižoval Kuba, jenž v urputném boji a opět po výborné hře porazil Lukáše Dufka, na 4:4 dokonce dával Vojta po naprosto spolehlivém výkonu s Kodymem (3:0). Honza následně v nekoukatelném duelu podlehl nechybujícímu Ornstovi 1:3, Novotný totálně sestřelil Lukáše (3:0) a Vojta projel koncovky s Dufkem, takže to bylo hned 4:7. Na 5:7 snížil Honza, který opět v půlhodinovém maratónu plném parádních výměn udrbal Tomáše Kodyma, škoda pak Lukáše, který Honzu Ornsta přehrával, jenže zkušenosti byly prostě na hostující straně, a tak to skončilo 2:3. Na 5:9 zvyšoval Novotný 2 urvanými koncovkami s Kubou Fejfarem, který bojoval jako lev (0:3) na stůl nastoupily dvojice Šmidrkal-Dufek a Knap-Kodym. Zatímco střídající Honza Slavík Lukáše 3:0 přežehlil a osudu utkání rozhodl, na dvojce dohrával Honza s Dufkem a v dalším pěkném mači již zničený packý hráč jen silou vůle stěžerského mladíka ukvedlal (3:1).

TJ Nová Paka “A” – Sokol Stěžery “A” – 6:10, Honza s útočníky za výborně se životním skalpem, s neútočníky klasicky “přišla bída na sedláky” (3/4,5), Kuba se předvedl v parádní formě (2/3,5), Vojta si zahrál se všemi krásně (1/2,5) a Lukáš měl na pálce alespoň bod, ale alespoň zaplatí víc do kasičky (0/4,5).

Facebookové komentáře