Divize: Paka zvládla obě regionální derby a už je pátá!

Kuba Fejfar na Pavla Hauschwitze nestačil

Veledůležité souboje čekaly packé v sobotu 16.2. Nejprve přijely do Paky v nabité sestavě Valdice a o výsledku rozhodly až neproměněné mečboly hostí, odpoledne zase pačtí s Vrchlabím splnili roli favorita a ze dvou výher se po velkých bojích radovali.

Valdice přijeli do Paky i s Pavlem Kohoutem, tedy s jasným cílem vyhrát. Debly se povedly lépe než ve Valdicích, konečně zabrali Knap-Šmidrkal (3:0 nad Milanem Jiráskem s Rejhou), nedaleko senzace byli i Kazda s Fejfarem, jenže Kohout s Kašparem ukázali sílu asi nejsilnějšího páru v soutěži a 4 v pátém vyhráli. 1:1. Pavel Kohout na začátek rozsekal Lukáše Knapa 3:0, Vojta Kazda vzdoroval strojovému Milanu Jiráskovi jenom set (1:3). Kuba Fejfar pak slušně zvládl boj s Kašparem (3:1) a vyrovnával Honza Šmidrkal, jenž uchytal rozehrávajícího se Rejhu (3:1). Karty byly rozdány jasně, pro jakýkoliv úspěch museli být vynulováni Kašpar s Rejhou a Honza by musel zkusit zlomit Milana Jiráska. Pavel Kohout hrál totiž výtečně, Vojtu jasně porazil (3:0), Milan Jirásek zase poslal rychle zpět na lavičku Kubu (3:0). V ohromně důležitém mači Honza po dramatickém průběhu využil prasátkem až 5.mečbol s Kašparem a po několika zápasech jej zase porazil (3:2). Výhrou nad Rejhou 3:0 si ozdobil dobrý výkon Knapča a bylo to zase srovnané, 5:5. Sílu Kohouta ucítil tentokráte Kuba (0:3), zajetý scénář však narušil Honza, jenž Milana Jiráska tentokráte jednoznačně přehrál (3:0). Knapča totiž taktéž v poklidu přehrál Kašpara (3:0) a v dramatickém souboji urval Vojta výhru nad nebezpečným Rejhou, což valdického hráče stálo pálku (3:1). 8:6 a bod byl blízko. Honza ještě dostal pěkně od cesty od Kohouta, jenž tedy hrál jiný level celé dopoledne (0:3) a v parádním zápase užuž přicházel Knapča na zoubek Milanu Jiráskovi, jenže valdický hráč obrat nedopustil (2:3). Šlo se do finále, Martin Jirásek vystřídal Kašpara a výsledek se nedostavil, Vojta valdického hráče, jenž přijel na zápas ze Stuttgartu novým Subaru, jasně porazil (3:0). Teď již byla výhra velice blízko, stačilo, aby Kuba porazil Rejhu. Jenže packý hráč projel první sadu, druhou ze setbolu také a ve třetí sadě postupně odvrátil 5 mečbolů, některé z nich již úplně na hraně. To Kubu nakoplo, začal se více tlačit do útoku, Rejha začal chybovat a parádní zápas skončil výhrou 11:2 v páté sadě pro packého hráče, sladká tečka.

TJ Nová Paka “A” – Sokol Valdice “A” – 10:8, Honza konečně zase zlomil Kašpiho (3,5/4,5), Knapik spolehlivě (2,5/4,5) a Kuba s Vojtou oba splnili, co měli – Kubovi navíc patří absolutorium za bojovnost v posledním mači (oba 2/4,5). 

Po obědě přijelo Vrchlabí. Knap-Šmidrkal měli dobrý den, odnesli to Brázda se Studeckým (3:1), naopak hrubě nespokojení byli Kazda s Fejfarem, když nedokázali porazit Hauschwitze s Vitvarem. Hned na úvod se odehrála jedna z klíčových bitev, Knapik nevyužil vedení 2:1 a 10:7 s Hauschwitzem aby najednou tekl 2:2 a 8:10, jenže levoruký útočník si vzal zpět, co ztratil a 11 v pátém vyhrál. Vojta sice nestačil na kvalitně hrajícího Brázdu 1:3, jenže Kuba zkušeně uklohnil Studeckého 3:1 a Honza jasně ubránil Vitvara 3:0. Vojta poté v obrovské bitvě pěti koncovek nestačil na Hauschwitze, když nevyužil vedení 9:6 v pátém, aby 5 balónů v řadě projel (2:3). To všechno si vzal zpět Kuba Fejfar, který opět ukázal obrovského bojovníka a otočil již ztracený mač s Brázdou (11 v pátém, 3:2). Honza měl odpoledne čuch na koncovky, s Ivanem Studeckým odvrátil celkem snad 6 setbolů, aby krutě 3:0 (10,10,10) vyhrál. 6:3 a vypadalo to dobře, jenže Knapik si neporadil s Vitvarem, jenž hrál parádní partii (2:3) a Hauschwitz svým exkluzivním anťákem přehrál Kubu (1:3). Na 7:5 dával Honza, jenž poměrně snadno porazil Brázdu (3:0) a mančaft jel dál, Knapik ustřílel Studeckého 3:1 a Vojta si spravil chuť s Vitvarem, kterého 5 v pátém porazil (3:2). 9:5. Honza se ještě mohl s Hauschwitzem uvztekat, jenže na soupeře prostě neměl (0:3), jenže na vzdálenějším stole už Vojta doklepnul Ivana Studeckého (3:0) a ničemu nevadila ani porážka Lukáše od Brázdy, opět 2:3.

TJ Nová Paka “A” – TTC KB Vrchlabí “A” – 10:7, Honza spolehlivě, na víc nebylo (3,5/4,5), Kuba opět bojoval (2/3,5), Knapik opět bodoval (2,5/4,5) a Vojta si drží svých 50% stůj co stůj (2/4,5). 

Parádní dvě výhry tedy znamenají již skoro jisté setrvání v divizi i na příští sezónu.

Facebookové komentáře