Novopacké Áčko zažilo výbornou sezónu

Před sezónou byl cíl pro Áčko jasný – udržet divizi. K tomu měla dopomoci i změna na pozici 4.hráče, Michal Luňák šel do béčka a nahradil jej Kuba Fejfar. Během celé sezóny neměli pačtí žádný výpadek, ba naopak, podařilo se jim porazit takové týmy jako Broumov, premiérově Rtyni v Podkrkonoší a zároveň plnili roli mírných favoritů s Vrchlabím či hradeckým slabším Sokolem. Dokonce ani DTJ Hradec Králové neudělalo na packé v sezóně ani bod. Definitivní záchrana a navíc posun do popředí tabulky za letos naprosto suverénními Stěžery a hradeckým Sokolem “D” přišla v půlce února a dále, když pačtí zkušenými výkony udolali v pěkné postupce 10:8, 10:7, 10:6, 10:5 a 10:4 Valdice, Vrchlabí, Kostelec (!), DTJ HK a Sokol E. Konec sezóny v neúplné sestavě již nic na čtvrtém místě změnit nemohl.

Další maximum si vytvořil Honza Šmidrkal, který se dostal letos až na 47 výher ze 71 zápasů a 13.místo divizní tabulky. Vrchol sezóny a zároveň dosavadní životní skalp si Honza nechal na zápas se Stěžerami, když na trávě packého obranáře skončil nejlepší hráč divize Petr Novotný, tedy 20.hráč krajského žebříčku úrovní okolo půlky 2.ligy. Pětisetových mačů odehrál Honza jenom 12 se skórem 5:7, jinak sezóna neměla chybu.

Vojta Kazda si naprosto spolehlivě drží svoji úroveň, opět překonal 50% úspěšnost se skóre 33:32 a patří mu 26.místo letošní divizní tabulky. Hned 3x dělal Vojta 4 body a jednou to odnesl i broumovský střelec Karel Gombarčík. Hned 15x šel Vojta do pátého setu a tam utržil 10 porážek při 5 výhrách. Klobouk dolů za stabilitu i při podnikání, stavbě domu a desítkám jiných aktivit.

32.flek se skóre 25:44 si připsal Lukáš Knap, který letos tréninku moc nedal, což se někdy odrazilo na herní jistotě. Na druhou stranu opět přišly luxusní momenty, nutno vypíchnout skalp 2. nejlepšího hráče divize Pavla Kohouta, tedy hráče, který divizi hraje prstem v nose a patří minimálně o soutěž výše. Lukáš Knap opět táhl svými výkony debly s Honzou Šmidrkalem a bylo z toho skóre 13:8, tedy velmi pozitivní. Lukáš si evidentně liboval v pátých sadách, kterých sehrál hned 22 se skóre 12:10. Trochu více tréninku a šup do popředí divizní tabulky!

Velmi významnou roli sehrál při své divizní premiéře Kuba Fejfar, kterému patří se skóre 23:42 34.příčka tabulky. Kuba střídal momenty paskvilu s momenty výbornými, všechno ze sebe dostal až když už opravdu o něco šlo, vzpomeňme třeba na odvrácené mečboly v neskutečném zápase za stavu 9:8 pro Paku proti valdickému Rejhovi či skalpy Lukáše Dufka a Tomáše Kodyma. V pátých setech Kuba ukázal své největší paskvily a z 18 rozhodujících setů jich hned 12 vyhrál. Navíc je tu veliký potenciál k dalšímu růstu. Zapracovat by to chtělo na životosprávě a slovníku, aby zápas nevypadal jako běžný rozhovor v restauračním zařízení 4.cenové kategorie

Facebookové komentáře