Divize 2019/2020, díl 1. a 2. : Áčko vydřelo 1 výhru

Lukáš Knap bojoval s Pavlem Kohoutem

První kola divize a hned soupeři z největších, Valdice a Stará Paka. S Valdicemi bývají zápasy extra vyhecované, tentokráte to však nedopadlo, se Starkou vždy dostávali pačtí pěkného čouda, jenže oslabená Starka to tentokráte nezvládla a pačtí se snad poprvé radovali z výhry nad tímto soupeřem.

Pačtí nastoupili v sestavě Šmidrkal, Kazda, Knap a Fejfar. Valdičtí zase Kohout, Jirásek Milan, bojovník Jirásek Martin a Kašpar, tedy plná palba. Zápasy jsou vždy stejné, packé likviduje Kohout a až na Honzu i Jirásek Milan. Pačtí naopak většinou nulují Martina Jiráska a Kašpara. Jakákoliv odchylka znamená výrazné šance pro ten či onen oddíl. Debly vyrovnané, Šmidrkal-Knap porazili po úporném boji bratry Jirásky 3:2, Kazda s Fejfarem naopak nestačili na Kohouta s Kašparem 1:3.

A začalo se, Milan Jirásek zdevastoval Lukáše Knapa 3:0, Kohout zase Vojtu 3:0. Kuba Fejfar kontroval s Martinem Jiráskem 3:1 a Honza konečně nemusel s Kašparem do pěti setů, ačkoliv jak by to asi vypadalo, kdyby valdický hráč netrefil smeč při setbolu na 2:0 o 5 cm vedle, Honza 3:1. 3:3.

Vojta pak po dvou zbytečných setech začal vzdorovat Milanu Jiráskovi, avšak pozdě (1:3), Kuba Fejfar skvěle donutil Kohouta jít do pěti setů, ale nakonec padl (2:3). Takže opět se šlo stahovat, Honza ještě Martina Jiráska 3:0 udolal, ale velmi dobře hrající Petr Kašpar porazil Lukáše (1:3) a najednou měli hosté tenisově řečeno brejk k dobru. A ten potvrzovali, Milan Jirásek usmečoval bránícího Kubu 3:1 a Honza dostal opět naloženo od Houta, takže Hout stále zůstává jedním ze 2 TOP okresních hráčů, kterého packý obranář nikdy nekřápl, takže 4:8 a co teď?

Lukáš pořádně zabral s Martinem Jiráskem (jasných 3:0), Vojta se dostal z úplného hnoje s Kašparem, když tekl 3:8 v pátém a odvrátil několik mečbolů, aby nakonec 11 v pátém vyhrál (3:2) a Honza si snadno poradil s Milanem Jiráskem, již popáté v řadě (3:0). 7:8. Hout ještě rozstřelil Knapika, Lukáš vzdoroval jen jeden set (1:3) a šlo se do finále. Souběžně hráli Kazda s Martinem Jiráskem a Fejfar s Kašparem, no nakonec se stalo to, co se asi stát muselo, výborně hrající Kašpar porazil i Kubu 3:1 a nic na tom nezměnila ani výhra Vojty s Martinem Jiráskem (3:1), který opět přijel až do tělocvičny novým Subaru a jako jediný z hráčů spatřil kalhotky na stropě.

TJ Nová Paka “A” – Sokol Valdice – 8:10, Honza drží formu (3,5/4,5), Vojta vydřel druhý bod (2/4,5) a Lukáše s Kubou porazil Petr Kašpar, což rozhodlo celý mač (Lukáš 1,5/4,5 a Kuba 1/4,5).

Odpoledne šli pačtí na sousední kamarády ze Staré Paky. Ti přijeli bez Luby Šajnera, takže se počítalo, že zápas bude mít hodně podobný průběh jako ráno. Starka přijela v sestavě Vajgl, Dlabola, Herber a Budina.

Debly dopadly jako ráno, Kazda-Fejfar podlehli Vajglovi s Dlabolou 1:3, stejným poměrem pak zvítězili Šmidrkal s Knapem nad Herberem s Budinou. Vojta nejprve podlehl 1:3 dělostřelci a okresní jedničce Vajglovi, Péťa Dlabola následně ve vyrovnaném mači křápnul velmi dobře hrajícího Kubu 3:1. Asi nejdůležitější zápas se odehrál hned následně, Lukáš se pořádně zapotil s Herberem, rozhodly až asi větší divizní zkušenosti packého hráče (3:2). V zábavném mači srovnával na 3:3 Honza výhrou nad Martinem Budinou. A jelo se dál, Kuba dostal pořádně naloženo od Vajgla (0:3), Lukáš stejně ač vyrovnaněji od Dlabky (0:3), Honza Herber packému Honzovi kvůli pošetření lokte ani nevzdoroval (3:0) a Vojta v zápase zaměstnavatele a zaměstnance porazil Buďu, který v první sadě výborným výkonem vedl už 10:3, ale s Vojtovým stahováním to všechno vyházel a pak už tolik nevzdoroval (3:0). 5:5. Vajgl totálně zlikvidoval i Lukáše (0:3), ale Honza překvapil hladkou výhrou nad Dlabolou (3:0), na což navázal další pětisetovou vyhranou bitvou Vojta s Herberem (3:2) i Kuba Fejfar s Budinou (3:0). 8:6. Ve dlouhém zápase Honza stále dotahoval s Vajglem, až náhodně dotáhl na 10:10 v pátém, jenže přišly 2 smeče Sejdyho a Honza šel z placu (2:3), Vojta měl již Dlabku na lopatě (2:1 a 7:5), jenže co dokáže následně zkažený servis, poznal hned, tvrdých 9 v pátém mínus (2:3).

Takže 8:8, Kuba Fejfar tentokráte udržel nervy na uzdě a i s nemocí uspěl jasně 3:0 nad Herberem, což potvrdil favorit Lukáš, který prakticky stejným výsledkem i na míčky rozjel Bůďu a bylo hotovo.

TJ Nová Paka “A” – Sokol Stará Paka – 10:8, Honza stejně jak ráno, zápasy jak přes kopírák (3,5/4,5), Lukáš naprosto spolehlivě (2,5/4,5) a Vojta s Kubou roli favoritů také zvládli (2/4,5).

Facebookové komentáře