4. a 5. kolo VčD: Paka skvěle obrátila ve Rtyni, v Broumově body odevzdala

Pačáci vyrazili na výlet do Rtyně v Podkrkonoší a Broumova. A zatímco dopoledne skvěle bojovali a již prakticky ztracený zápas otočili, broumovským všechny body nechali.

A debly na půdě věčného rivala ze Rtyně začaly skvěle pro packé, Kazda se Sochorem urvali Valčíka s Ducháčem 11:8 v páté sadě, Šmidrkal-Knap si zase připsali po vynikajícím výkonu skalp velmi silné dvojice (a typově skoro úplně stejné) Martin-Koblížek. Jenže hned bylo všechno jinak, Radek Ducháč chytrým výkonem porazil možná překvapivě Honzu Šmidrkala 3:1, Olda Koblížek v prvních sadách Vojtu zdemoloval, aby Vojta zápas skoro otočil, leč opravdu jen skoro (1:3), Roman Valčík porazil 9 v pátém smutného Knapika a Martin rozsekal Martina Sochora na kaši (3:0). Takže 4:2 pro domácí a Paka musela zabrat.

Honza zvládl reparát, Koblížek mu vůbec nevzdoroval (3:0), Vojta skvěle v koncovce páté sady zvládl mač s Valčíkem (3:2), Lukáš měl za stavu 2:1 a 10:7 proti Martinovi 3 mečboly, leč ty vyšuměly jako šampaňské z Penny Marketu a v pátém setu již domácí Válec úřadoval (2:3) a Radek Ducháč svými dělovými forehandy zdevastoval Sošu (3:0). 6:4 pro domácí. Honza si pak po velkém boji poradil se zarputilým Valčíkem (3:1), jenže Martin úplně zlikvidoval Vojtu, jenž rozhodně nehrál špatný part (0:3), Lukáš si konečně spravil chuť, a to kvalitní hrou proti Ducháčovi (3:0) a Soša si v klíčovém zápase dne poradil s indisponovaným Koblížkem 3:2, když skvěle ustál zápas hlavně psychicky. 7:7. Další klíčovou bitvou poslal packé do vedení Honza po obrovské bitvě o každý bod s Martinem (3:1) a šlo se do finiše.

Vojta vedl s Ducháčem 2:1 a 8:0, následně 10:4, no co dokáže jeden nepovedený míček zjistil hned, Ducháč si vypracoval 3 setboly, které Vojta vždy neskutečným způsobem odvrátil. Šťastnější byl nakonec packý hráč, který zvítězil 18:16 ve 4. sadě. 9:7. Lukáš hrál se střídajícím Duškem (který nahradil Koblížka) a domácí hráč z KP2 mu těžce zatápěl, nakonec to Lukáš zvládl a udělal packým velkou radost, tohle se ve Rtyni často neotáčí.

Baník Rtyně v Podkrkonoší – TJ Nová Paka “A” – 7:10, Honza si po prvním nevydařeném singlu spravil chuť (3,5/4,5), Vojta s Lukášem zabrali (2,5/4,5) a Soša jistil výhru klíčovým bodem nad excelentním obranářem.

Odpoledne vyslal packý mančaft do Broumova náhradu, takže nebylo moc o čem. Skóre rychle nabývalo, až skončilo 10:0 pro Broumov.

Slovan Broumov – TJ Nová Paka “A” – 10:0, ani Virag, Oravec, Růžek ani Fišar nebodovali (0/2,5).

 

Facebookové komentáře