Okresní přebory v Nové Pace pro Kohouta, debl pro packé duo Knap-Šmidrkal

První místo pro packé Knapa se Šmidrkalem, druhé pro dvojici Kohout-Kašpar a třetí pro duo Sochor-Kazda

S luxusní účastí 50 hráčů a 4 hráček začaly v Nové Pace okresní přebory jičínského okresu ve stolním tenise.

Z Nové Paky se zúčastnili Stuchlík, Virag, Kadavý, Oravec, Sochor, Kazda, Šmidrkal a Knap.

Ze skupin postoupili Kadavý, Sochor, Oravec, Kazda, Šmidrkal a Knap.

Šimonu Kadavému zastoupil cestu Michal Petřivý, Kuba Oravec po obrovském boji nevyužil vedení 2:2 a 8:6 s Martinem Jiráskem. Dále postupovalo kvarteto Kazda, Sochor, Šmidrkal a Knap. Hned čtvrtfinále proti sobě svedlo Vojtu Kazdu s Martinem Sochorem a překvapivě se radoval Martin, který Vojtu ukvedlal klasickými kopečky, Lukáš Knap si poradil po obrovské bitvě 9 v pátém s valdickým Petrem Kašparem, Honza Šmidrkal zvládl taktický duel s jičínským Tomášem Vraštilem 3:0 a semifinálovou čtyřku doplnil Pavel Kohout.

V semifinále nastoupili proti sobě dvojice Knap-Šmidrkal a Sochor-Kohout a zápasy dopadly tak, jak by se dle žebříčkového postavení očekávalo. Honza porazil Lukáše v krásném mači 3:1 a Martin Sochor po bojovném výkonu nakonec nestačil na Pavla Kohouta.

Ve finále byl jasným favoritem Pavel Kohout, který demoluje jednoho obranáře za druhým. Nejinak tomu bylo i tentokráte, Honza sice snížil na 1:2 a měl za stavu 7:5 i šanci vyrovnat skóre na 2:2, jenže zkušený Kohout zabral a Honzovi již ani balón nepovolil.

Čtyřhry nabídly hezkou podívanou, mezi 4 postoupili Knap-Šmidrkal, Klejch-Klejch, Kohout-Kašpar a Kazda-Sochor. První semifinále prvně dvou jmenovaných dvojic vyznělo pro packé Knapa se Šmidrkalem v poměru 3:1 i díky této výměně:

Debl Kohout-Kašpar pak porazil další packou dvojici Kazda-Sochor v poměru 3:1. Do finále vstupovali pačtí Knap se Šmidrkalem s vědomím, že tuto dvojici ještě nikdy neporazili. Vynikající taktický výkon od packé dvojice však ukončil tuto sérii, a tak se Honza s Lukášem radovali z výhry 3:1 a titulu okresních přeborníků.

Mezi ženami vládla Soňa Petrová (Miletín), druhá skončila Daniela Vítová mladší, třetí pak Michaela Krausová a čtvrtá Daniela Vítová starší (všechny LB).

Soutěž mixu ovládla dvojice Petr-Petrová nad packo-bělohradskou dvojicí Oravec-Krausová, když finále rozhodovala jediná neskutečně vrácená smeč miletínského stylaře Petra. Bronzové se umístily dvojice Hoza-Vítová st. (LB) a Vít-Vítová ml. (LB).

Odkaz na fotky z turnaje:

https://photos.app.goo.gl/rws7bjsYPDD6z1zH6

Facebookové komentáře