Divize, díl 10. a 11.: pačtí se po dalších 2 výhrách derou na bednu

Vojta nakonec na Nedomlela nestačil

10. a 11.kolo divize, tedy poslední kolo celé dekády, razilo packé Áčko na půdu dvou posledních mančaftů tabulky, Josefova a Hostinného. A zatímco ráno předvedli pačtí suverénní výkony a jasně vyhráli, odpoledne se zvrhlo v ohromné drama, které rozsekl až 18.zápas.

V Josefově na packé čekala mladá sestava Tuček, Havrlant, Slobodzian a Nedomlel. A debly opět na výbornou, Knap-Šmidrkal potvrdili letošní parádní formu a porazili Slobodziana s Nedomlelem 3:1, v pátém setu se také vedlo dvojici Kazda-Fejfar, jenž získala důležitý bod proti Tučkovi s Havrlantem.

A šlo to výborně, Honza Šmidrkal, jenž přijel z firemního večírku v 5 ráno onoho dne, jasně ukvedlal Havrlanta 3:0, Vojta ztratil se Slobodzianem koncentraci jenom v jednom setu, Kuba Fejfar v obrovské bitvě již potřetí odvrátil stav 0:2 a připsal si 4. vyhraný pětiseťák v řadě a Lukáš v ještě větší bitvě odvrátil 2 mečboly s Tučkem a radoval se z výhry 3:2 (10 v pátém). Když si Honza zkušeně poradil i se Slobodzianem, bylo to již 7:0 a konec se blížil. Pak však poprvé zaúřadoval Nedomlel, který od stavu 1:2 na sety Vojtu totálně zdemoloval, protože začal hrát fantastický pingpong (2:3) a na 2:7 z pohledu domácích upravil Dušan Tuček, na kterého Kuba recept ani omylem nenašel (0:3). Honza sice vedl s Nedomlelem 2:1, jenže po pauze způsobené úklidem prostorů stolů díky abnormálnímu výkonu soupeřových potních žláz již tahal za kratší konec a nutno dodat, že Honzovi ze soupeřových neskutečných úderů zvadla tráva (2:3). Pranic to však nevadilo, Vojta si poradil ve 4 sadách s Tučkem (3:1) a dílo dokončil Kuba, který opět otočil zápas z 0:2 (tentokráte s Havrlantem) a zápas zavřel. Ještě před ním stihl dohrát i Lukáš se Slobodzianem, kterého rozjetý packý levoruký útočník porazil 3:1.

Sokol Jaroměř-Josefov 2 “B” – TJ Nová Paka “A” – 3:10, Lukáš skvěle (2,5/2,5+1 pod čarou), zbylí pačtí hráči se týmově postarali o poklidný průběh zápasu (Šmidrkal, Kazda, Fejfar všichni 2,5/3,5).

Odpoledne se jelo do Hostinného, tedy na půdu týmu bez jediného bodu. Jenže tento tým ráno málem remizoval s Jičínem, tudíž se čekala velká bitva. Debly nerozhodně, duo Šmidrkal-Knap proti Lukášovi a Ladislavovi Dymákům v prvních 2 sadách jasně dominovalo a nakonec se radovalo z výhry 3:1, velká škoda naopak pro druhou dvojici, protože mečbol dua Kazda-Fejfar proti Valešovi se Šormem se domácím podařilo odvrátit, aby celý mač ovládli (2:3). A šlo se na to, v souboji vrstevníků a kamarádů se radoval Honza, který Lukáše Dymáka svou plesnivou obrannou hrou udolal 3:1, velkou bitvu sehrál také Vojta s Ladislavem Dymákem, když soupeř naštěstí neproměnil 2 setboly na 2:2. Jenže Šorm zdemoloval Kubu 3:0 a Lukáš se sice s ligovým Valešem zlepšoval (-1,-8,-17), jenže ani set z toho nebyl. 3:3 a začalo být jasné, že někdo musí porazit někoho ze dvojice Šorm-Valeš a zároveň nepustit k bodům šikovné kluky Dymáky.

Honza musel ze stavu 0:1 obracet i další mač, tentokráte s Ladislavem Dymákem, opět úspěšně (3:1), velká škoda Vojty, který vedl se Šormem v pátém setu 6:2, jenže nakonec slavil výhru domácí mladík (2:3), Valeš zdevastoval i Kubu (3:0), avšak Lukáš si v parádní bitvě poradil s Lukášem Dymákem 3:2 a Honza už byl na ručník, protože L.Šorm za stavu 1:0 neproměnil 4 setboly na 2:0, a protože Honza tento set 19:17 vyhrál, po zbytek mače již dominoval (3:1) a zajistil packým jakýsi break. Na remízku 6:6 dával jasně Valeš, kterému Vojta vzdoroval jenom 1 set (1:3). Další pátý set zvládl Kuba, a to bylo zatraceně důležité, protože Lukáš Dymák se už začínal rozpomínat na všechny své údery (3:2) a již na 8:6 dával výborný Lukáš, jenž si poradil s Ladislavem Dymákem opět po bitvě 3:1. Poslední kolo nabídlo nečekané příběhy, Honza ve 35 minutovém zápase udolal Valeše 3:2, takže pačtí vedli 9:6, jenže Lukáš Dymák odvrátil šance Vojty na vedení 2:0 a radoval se z výhry 3:1, ještě větší překvapení připravil packým Ladislav Dymák, který úplně rozebral Kubu (0:3). Takže jen 9:8 a v jednu chvíli prohrával Lukáš Knap se Šormem 0:1 a 0:6. Lukáš se však zvedl, otočil na 2:1, a i když soupeř srovnal, Lukáš si díky kvalitním servisům již výhru vzít nenechal, což velmi pozitivně kvitovala packá část publika, i s posilou jakožto celým packým “B” týmem.

Tatran Hostinné “C” – TJ Nová Paka “A” – 8:10, Honza výtečně (4,5/4,5), Lukáš chytil klasickou zimní formu (3,5/4,5) a Vojta s Kubou každý nasbírali alespoň ten bod, který do desítky chyběl.

Takže pačtí přezimují na skvělém 4.místě našlapané tabulky, Honza bude na jaře útočit na rekordní zápis Lukáše Macáka (69 % v divizi 2012/2013), zatím je na 75 %.

Facebookové komentáře