KP2 6.-11. kolo: Béčko po půlce soutěže doma bez prohry, venku bez výhry

Michal Luňák vs. Honza Švorc

Po delší odmlce se pojďme znovu ohlédnout za dosavadními výsledky novopackého Béčka, které má za sebou, stejně jako ostatní novopacké týmy, přesně polovinu sezóny. Naposledy jste si mohli přečíst o prohrách v Chomuticích a v Chlumci, následovaly domácí zápasy se Dvorem, Vrchlabím, DTJ HK, Salamandrem HK a venku se Sokolem Jaroměř-Josefov a v Poříčí. Zatímco doma jsme zatápěli i tak silným týmům jako je bezpochyby Salamandr HK, venku naše výkony kvalitou připomínaly nové nejmenované komedie od Zdeňka Trošky. I přes trápení na venkovních stolech jsme po půlce na uspokojivém šestém místě vyrovnané tabulky, pouhé dva body za třetím Jičínem.

Aby tento článek neměl 10 stran, rozhodl jsem se pojmout ho jinak a místo popisování všech výsledků ve všech zápasech se pokusím především vystihnout atmosféru utkání a herní rozpoložení našich “špílerů”.

V 6. kole jsme se utkali se Dvorem Králové, který se letos v naší skupině “A” objevil poprvé. Za nás nastoupili Grofik, Lunis, Ory a Sóša, za soupeře Foff Miroslav st. (hrál 3. ligu), Janovský, Všetečka, Havrda. Byl to zápas s velmi vyrovnaným průběhem, když Foff a Janovský udělali ve dvou 7,5 bodů, ale jejich spoluhráči si dali k dopolední svačince pořádné pštrosí vejce, a tak jsme s klikou vyhráli.

TJ Nová Paka B – TJ Dvůr Králové nad Labem 10:8 (Sochor 3,5, Kadavý 2,5, Luňák 2, Grof 2, Oravec 2) – zápis z utkání zde.

V 7. kole jsme naběhli ve velkém stylu na Vrchlabí a za hoďku a půl byl konec. Sestava byla stejná, akorát Sóša po prvním zápase nechal hrát Šimona. Soupeř z hotelu TTC přijel v sestavě Brázda Martin, Matěják, Kocián, Svoboda. Za zmínku stojí, že se Jakubovi konečně podařilo porazit Martina Brázdu, a to po sérii několika totálně propocených triček a prohraných pětiseťků.

TJ Nová Paka B – TTC KB Vrchlabí B 10:1 (Oravec 3/3, Luňák 2,5/2,5, Sochor 1,5/1,5, Kadavý 1,5/1,5, Grof 1,5/2,5)zápis z utkání zde.

V 8. kole jsme doma bojovali s DTJ HK a boj to byl pořádný, průběh utkání infarktový, blýskl se hlavně Šimon, který si střihl 3 body a velkou měrou se zasloužil o otočku zápasu už ze stavu 3:7 na 10:7 pro Pačáky! Jakub po firemním večírku mohl jen konstatovat, že nejlepší co mohl pro tým udělat, bylo že nehrál (po 2 zápasech za něj naskočil Grofik, který měl bohužel večírek taky).

TJ Nová Paka B – DTJ-Slavia Hradec Králové E 10:7 (Sochor 3, Kadavý 3, Luňák 3, Grof 1/1,5, Oravec 0/2) – zápis z utkání zde.

9. kolo jsme odehráli proti Salamandru a stejně jako dopoledne jsme celou dobu tahali za kratší konec. Soupeř  přijel v plné polní: Hampl, Kollár, Švorc, Kostelecký. Škoda smolné prohry Michala s Kollárem ze dvou mečbolů, protože z toho nakonec byla plichta, i když jsme prohrávali 5:7 a 7:9. O tom, že to byl pořádný boj, svědčí i fakt, že jsme hráli 3 a půl hodiny (s DTJ 3 hodiny a 20 minut). Kuba se po dopoledním “výkonu” s Hradcem radši už jen koukal a snažil se radit Šimonovi, který hrál opět perfektně a porazil Kollára a Švorce.

TJ Nová Paka B – Salamandr Hradec Králové 9:9 (Sochor 3,5, Kadavý 2,5, Luňák 2, Grof 1) – zápis z utkání zde.

10. kolo už jsme hráli venku v Jaroměři, se kterou jsme se (stejně jako se Dvorem) utkali v krajské soutěži 2. třídy poprvé. Domácí hráli také divizi proti našemu Áčku, a tak jsme si mohli společně zafandit, což bylo moc fajn. Nastoupili proti nám Krulich, Tomanec, Kopecký a Kadaník. Průběh zápasu byl vyrovnaný pouze do stavu 4:4, pak už nám domácí povolili pouze jeden bod a dokráčeli si k výhře 10:5. Velmi nespokojený byl se svým výkonem Martin Sochor, který si byl vědom toho, že jako jednička nemůže dvakrát prohrát. Vajíčko si připsal Šimon, i když s Krulichem prohrál smolně po boji 9 v 5.

Sokol Jaroměř-Josefov 2 C – TJ Nová Paka B 10:5 (Oravec 2/3,5, Sochor 2/4,5, Grof 1/3,5, Kadavý 0/3,5) – zápis z utkání zde.

11. kolo jsme vyrazili na hory do zasněženého Poříčí, kde jsme si mohli zahrát i proti našemu starému známému Hladíkovi (dříve hrál v Kopidlně). Sestava domácích byla Tuček, Hladík, Taláb, Benko. V tomto týmu velmi vyniká Adam Tuček, kterému až v tento den dopoledne vystavil stopku po sérii samých výher nevyzpytatelný střelec Michal Petřivý z Bělohradu. Musím zmínit velmi přátelskou atmosféru, Adam Tuček slavil narozeniny a po vřelém uvítání jsme byli pozváni na suda Krakonoše ve stylu “All You Can Drink”. Průběh utkání se velmi podobal tomu se Dvorem, když dva hráči Pačákům zatápěli, zatímco další dva body rozdávali. Nakonec z toho byla remíza, protože Šimon prohrál s Benkem, se kterým by prohrávat neměl a taky si to cestou domů vyslechl :-).

TJ Trutnov – Poříčí – TJ Nová Paka B 9:9 (Sochor 3, Oravec 2,5, Grof 2,5, Kadavý 1) – zápis z utkání zde.

Cestou z Poříčí jsme to vzali přes Hostinné podpořit Áčko v urputném boji proti tamějšímu C týmu, kde jsme takřka domáckou kulisou dotlačili naše divizní škubánky k výhře 10:8.

No a to je prozatím vše, pokusím se polepšit a psát reporty trochu častěji :-).

Facebookové komentáře