12. a 13.kolo divize: Skvělé Áčko sahá již po 2.fleku

Vojta bojoval s Martinem Jiráskem

Druhý lednový víkend byl ve znamení regionálních derby. A opět se pačtí činili, na venkovních palubovkách výborným týmovým výkonem porazili Valdice a jako bonus brali ještě bodík za remízu ve Staré Pace.

Dopoledne jeli pačtí do parádní herny ve Valdicích, kde jsou nově nainstalované i protisvětelné rolety, tedy tato herna se řadí již mezi nejlepší v celém kraji. Domácí opět v plné palbě a jako obvykle proti Valdicím byly karty pro packé rozdány dosti jasně – tedy uhrát aspoň jednu čtyřhru, vynulovat bojovného Martina Jiráska a ideálně i Petra Kašpara (který však na Pace zahrál výtečně,sahal po 3 bodech a vůbec letos mu ), Honza musel porazit Milana Jiráska a že by někdo dělal bod na Houta se nepředpokládalo ani tentokráte.

A hned debly přinesly pro packé skvělé výsledky, dvojice Knap-Šmidrkal naprosto zdemolovala Milana a Martina Jirásky (3:0) a pořádné překvapení připravili dlouhodobě nejlepší okresní dvojici Kohout-Kašpar Kazda s Fejfarem, kteří domácí dvojici přejeli naprosto suverénně 3:0. 2:0 a tedy jakýsi brejk k dobru. Honza Šmidrkal si zadováděl s Martinem Jiráskem a nápor domácí lokomotivy ustál, když díky prasátku zvládl těžký závěr 4.setu (3:1). Lukáš Knap pokračoval v parádní formě a nedal Petru Kašparovi šanci (3:0), Milan Jirásek naopak dle očekávání zdemoloval Vojtu 3:0 a jen tak tak, že naprosto výborně hrající Kuba Fejfar neporazil valdického Kohouta (2:3).

Honza vedl s Kašparem již 2:0 a disponoval mečbolem, no jak to tak mezi těmito hráči bývá, zápas musel jít až do pátého setu, když rozhodl Honzův výborný start do tohoto setu a taktéž poměrně významné množství buřtů (3:2), jednalo se již o 4.pětiseťák ze 6 vzájemných krajských soutěžních utkání těchto hráčů (zatím 4:2 pro Honzu). Milan Jirásek si pak namazal na chleba i Lukáše (0:3) a výborný Hout nedal šanci Vojtovi (1:3). Kuba však svým klasickým výkonem porazil Martina Jiráska a vše šlo dle plánu i nadále, protože Honza po prohrané první sadě nakonec pošesté za sebou na Milana Jiráska vyzrál, ač Milan zvolil velmi kvalitní taktiku, vynechávajíc červený mech packého obranáře (3:1). 7:4 pro Paku. Na 7:5 snižoval Hout, který letos Lukáše pěkně rozemlel (0:3), jenže Vojta v divokém zápas plném neproměněných setbolů  a nevyužitých šancí Martina Jiráska udolal 3:1 a kromě 3.setu byl v zápase s Petrem Kašparem pánem Kuba Fejfar, takže vyhrál 3:1 a již to bylo 9:5 pro Paku. Jestli si Honza myslel, že si tentokráte s Houtem alespoň zahraje vyrovnanou partii, tak se opět šeredně mýlil, na skalp tohoto hráče si bude muset packý hráč počkat nejspíš až do druhé poloviny tohoto století (0:3), jediný set si z dosavadních 6  soutěžních střetnutí připsal packý hráč už v roce 2015. Ničemu to však nevadilo, Vojta si totiž zkušeně poradil s Kašparem a i kdyby to nevyšlo, tak 3. plné vejce proti Pace za sebou zařídil Martinu Jiráskovi Lukáš (3:1).

Tentokráte tedy 10:6 pro Paku, vše vyšlo, jak asi mělo a pačtí oplácejí valdickým domácí porážku.

Sokol Valdice – TJ Nová Paka “A” – 6:10, Honza splnil, co měl (3,5/4,5), Kuba výtečně (2,5/3,5), Lukáš se bez ostychu připojil (2,5/4,5) a Vojta to celé doplnil (1,5/3,5).

Odpolední přesun na nejbližší štaci do Staré Paky zahájili pačtí velmi nemile,  silní Dlabola s Vajglem krom druhé sady s Kazdou a Fejfarem již dominovali (1:3), nečekaně špatně se prezentovali i Knap se Šmidrkalem, nad jejichž síly byli po sérii nevyužitých šancí na 2:2 na sety Šajner s Herberem. A opět jako ráno, pačtí čekali na jedno vítězství nad Dlabolou a museli bezpodmínečně vynulovat zdravotně indisponovaného Šajnera s Herberem.

Honza Šmidrkal na začátek jasně ubránil Honzu Herbera 3:0, v duelu kamarádů se z výhry mezi Kazdou a Šajnerem radoval packý hráč, a to 3:0. Velká šance se naskytla Kubovi Fejfarovi s Dlabolou, jenže packý hráč nevyužil vedení 5:1 v páté sadě a nakonec padl 9 v pátém (2:3). Krásný mač mezi Honzou Šmidrkalem a Vajglem dopadl stejně jako v prvním kole soutěže, Honza sice horko těžko dotahoval na 2.nejlepšího hráče soutěže Vajgla, jenže v úplné koncovce za stavu 10:10 dostal parádního buřta, který byl nakonec rozhodující (2:3). V duelu, kdy už pačtí opravdu museli, se pochlapil Lukáš, jenž udolal v nádherné ofenzivní bitvě Lubu Šajnera 3:2. 3:5. Dlabola sice ve vyrovnané bitvě porazil Vojtu 3:1, jenže Kuba spolehlivou hrou porazil Herbera 3:1 a již na 5:6 dával Honza, který kvalitní obrannou hrou ušpachtlil Šajnera. Dvoubodový náskok vracel domácím Dlabola, který v moc pěkném mači udolal Lukáše 3:1. Vojta sice hned přejel Herbera 3:0, jenže Vajgl totálně zdemoloval Kubu, na což v klíčovém zápase dne a půlhodinové bitvě zareagoval Honza, který udolal 9 v pátém Dlabolu. Lukáš totiž hned skóre na 8:8 proti Herberovi dorovnal (3:0) a ač Vajgl Vojtu totálně zdemoloval, Kuba svou paskvil hrou nakonec packým bod zařídil.

Sokol Stará Paka “A” – TJ Nová Paka “A” – 9:9, Honza opět tříbodový (3/4,5), Kuba, Vojta i Lukáš si jako ráno spolehlivě body rozdělili (2,4,5)

Facebookové komentáře