14.kolo VčD: Áčko si poradilo s Jičínem a stíhá druhý Kostelec

Vojta Kazda nakonec jičínskému J. Červenkovi 11 v pátém podlehl

Novopacké Áčko si tentokráte první únorový den roku 2020 brousilo zoubky na okresního rivala z Jičína. Nevyzpytatelný tým bez slabšího hráče nakonec pačtí dosti s přehledem porazili a další 3 body si připsali.

Debly byly neskutečně vyrovnané, duo Šmidrkal-Knap v jednom z nejlepších deblů této sezóny nestačilo na velmi silné duo Sebera-Kříž, když typově stejná jičínská dvojice byla o kousek útočnější, což rozhodlo (1:3). V půlhodinovém maratonu se z výhry nad dvojicí Červenka-Vraštil radovali Kazda s Fejfarem po neskutečné bitvě v poměru 9 v pátém, to bylo důležité.

A začaly se singly, Lukáš Knap po výtečném výkonu oplatil Honzovi Červenkovi jičínskou porážku a 3:1 jej udolal, ač ve čtvrté sadě tekl 0:6. Kuba Fejfar musel otáčet zápas s Tomášem Vraštilem a rozhodl 3.set, který packý univerzál zvládl na 11, celkem po bitvě 3:1 pro Kubu. Skvělý výkon proti tentokráte ne příliš výraznému Petrovi Seberovi předvedl Vojta Kazda, jenž zvítězil suverénně 3:0. Milan Kříž si chtěl zahrát s Honzou Šmidrkalem hned první mač, aby byl plný sil a hrál se skvělý pinec, Honza po jednom z letošních nejtěžších letošních mačů vydoloval výhru 3:1, tedy celkem 5:1 pro Paku a famózní start byl realitou.

Kuba Fejfar pak prohrával s Červenkou 1:2, aby celý mač svým typickým způsobem otočil na 3:2 a zasadil Jičínu šestý úder, pak však přišla první jičínská singlová korekce, když Vojta prohrál po urputné bitvě s Vraštilem 1:3. Honza si však podruhé v řadě poradil v bitvě okresních parametrů se Seberou (3:1), ale jičínští se nevzdávali, když Milan Kříž odvrátil za stavu 1:1 s Lukášem 3 setboly, aby mu prásknul na začátek 4.sady exkluzivního vepře, který Lukáše potopil (1:3). Další bitva se odehrála hned vzápětí, Vojta nevyužil v první sadě s Červusem vedení 8:2, pak se vše vyrovnalo a hrála se koncovka pátého setu, kde jičínský borec nasázel tomu packému hned několik parádních vepřů, což tentokráte výjimečně opravdu rozhodlo (11 v pátém pro J. Červenku). Na 8:4 hned vzápětí vracel packým Honza, když v hezkém zápase, který rozhodlo 10 povedených forhendových kontrů, vyhrál packý obranář 3:0. Lukáš následně potvrdil jarní formu se Seberou, který svoji standardní formu nechal v sobotu v Jičíně (3:1) a ač Kuba po boji prohrál 1:3 s Křížem, Honza si proti Jičínu připsal i podruhé v sezóně plné, protože útočně laděným výkonem porazil svého jmenovce a kamaráda Červenku 3:0.

TJ Nová Paka “A” – TJ Jičín “A” – 10:5, Honza drží stále vysoký standard (4/4,5), Kuba hraje výborně (2,5/3,5), Lukáš má jaro také parádní (2/3,5) a týmový čulda zbyl na Vojtu, který však zapne, když je opravdu třeba (1,5/3,5).

Facebookové komentáře