Divize, díl 16. a 17.: Rtyně opět poražena, Broumov však srazil packé na lopatky

Áčko po zápase se Rtyní

Další divizní zápasy přinesl 3.únorový víkend. Zatímco v v sobotu ráno přijela Rtyně a pačtí si s ní poměrně snadno poradili, odpoledne nedokázali najít recept na ostřílený Broumov, takže mu podlehli a prohráli poprvé od listopadu.

A debly dopadly alespoň nerozhodně, dvojka Knap-Šmidrkal v uvolněné atmosféře jasně porazila Valčíka s Ducháčem 3:0, příšerným výkonem se naopak prezentovala druhá dvojice Kazda-Fejfar, která hlavně díky ne zrovna příkladné životosprávě druhého jmenovaného nestačila na Koblížka s Martinem 0:3. A začalo se, bitvu na půl hodiny si hned na začátek připravili Lukáš Knap s Martinem, packý hráč však neproměnil mečboly ve čtvrté sadě a v posledním setu již neměl absolutně co hrát (2:3). Vojta Kazda sice s Romanem Valčíkem první sadu prohrál, jenže dále již dominoval (3:1), takže srovnal na 2:2. Kuba Fejfar si pak zlepšil chuť překvapivě jasnou výhrou nad obranářem Oldou Koblížkem, další obrovskou bitvu však sehrál Honza Šmidrkal s Radkem Ducháčem a soupeřova chytrá a trpělivá hra opět doháněla packého obranáře na hranici šílenství, Honza však záhadně vyškrábl smeč na mečbol soupeře a pak již zápas dovedl do vítězného konce (3:2), nebylo divu, že Honza Radkovi venku podlehl. V bitvě věčných rivalů Vojta podlehl Válcovi (Petru Martinovi) 1:3, jenže Kuba zase neztratil set, když 3:0 přefikl R. Valčíka. V okresní bitvě nejvýše postavených krajských obranářů zase po roce prohrál Honza s Koblížkem, tentokráte 2:3. Dvoubodový náskok ale vracel packým Lukáš, jenž útočnou hrou nedal šanci Ducháčovi (3:0) a když Kuba po naprosto luxusním výkonu porazil Válce 3:2, vedli pačtí 7:4. A hned také 8:4, protože Honza tentokráte v klidu ubránil Valčíka. A pak to šlo již rychle, protože Lukáš totálně zdevastoval na pivo se těšícího Koblížka 3:0 a Vojta nezopakoval loňskou neskutečnou řež s Ducháčem, takže 3:1 vyhrál a bylo finito.

TJ Nová Paka “A” – Baník Rtyně v Podkrkonoší 10:4, Kuba kromě debla excelentní (3/3,5), Honza s Lukášem spokojeni (2,5/3,5) a Vojta prohrál jen jednoho singla a byl rád za rychlý konec (2/3,5).

Odpoledne přijel starý známý Broumov, a to v sestavě Gombarčík, Koller, Vodal a Šuda. Zápas se asi lámal hned na začátku, protože Šmidrkal s Knapem po výtečném výkonu ve velmi pohledném deblu sahali proti Gombarčíkovi s Kollertem po výhře, jenže mečbůlek za stavu 10:9 v pátém neproměnili a 11 v pátém proprcali (2:3), nečekaně velkou bitvu sehrál druhý debl Kazda-Fejfar, jenže ti to do úspěšného konce dotáhli (3:2). Lukáš na začátek nestačil kromě jednoho setu na Karla Gombarčíka (1:3), Vojta po řežbě nestačil na výborného Kollerta a další klíčovka přišla hned poté, Kuba vedl s Vláďou Vodalem 2:0 a 10:9, jenže následující koncovky s hráčem, vyznávajícím vesnický fackovací pingpong, prohrál (2:3). Honza alespoň snižoval na 2:4 s Radkem Šudou. Jenže všechno bylo jasně dané, někdo musel porazit Gombarčíka nebo Kollerta a zároveň vynulovat V. Vodala i Šudu na remízu. Vojta tedy podlehl 1:3 Gombarčíkovi, Kuba nevyužil šance s Kollertem (1:3), Honza si poradil po bitvě s Vodalem 3:1 a Lukáš po vyrovnaných setech se Šudou (3:0). Jenže Kuba dostal čočku od bombera Gombarčíka (0:3), Honza v moc pěkném zápase žehral na nevyužité šance s Kollertem, jenže soupeř byl tím lepším (1:3), takže korigovat museli Lukáš (po řežbě jak řemen, 3:1) s Vodalem a Vojta se Šudou (3:1). A hle, najednou bylo vše jinak, Honza si po kvalitním výkonu poradil s Gombarčíkem 3:1, takže i přes výhru Kollerta nad Kubou 3:1 hráli pačtí o remízu. Jak jsou předpoklady liché, však předvedl Vláďa Vodal, který Vojtovi ustřelil úplně všechno, totálně jej zdebakloval (0:3) a zápas nakonec rozhodl.

TJ Nová Paka “A” – Slovan Broumov “A” – 7:10, Honzu mrzela akorát čtyřhra, i tak osobně nemohl být nespokojen (3/4,5), Lukáš potvrzoval jarní formu (2/4,5), Vojta vyhrál jen jednou (1,5/4,5) a Kubu mohla mrzet akorát řežba s Vodalem, jinak měl těžké soupeře (0,/3,5).

 

Facebookové komentáře