Divize, díl 10 a 11: Dvůr sestřelen, ligový Sokol nad packé síly

Kvapíkové tempo pingpongové divize neustávalo, 3.víkend po sobě se hrálo dvoukolo. Pačtí tentokráte přivítali odvěkého rivala ze Dvora Králové a hradecký Sokol, který je v plné sestavě úrovní na lepším středu 3.ligy. A zatímco ráno pačtí potvrzovali skvělou formu, odpoledne neměli na nabušené Hradečáky žádný nárok.

Pačtí opět v plné sestavě, Šmidrkal, Knap, Kazda a Fejfar byli jakžtakž připraveni nastoupit, i když například Honza Šmidrkal po pátečním zápase v kuželkách a následné tiskové konferenci trochu méně. Debly nerozhodně, Kazda-Fejfar nestačili na Šulce s Ježem trochu překvapivě 1:3, naopak Knap-Šmidrkal zaváleli a Krýzu s Foffem 3:0 sjeli. A Lukáš Knap dostal pěkně ochutnat kvalitu Miroslava Foffa staršího, velká škoda nevyužitého vedení 10:7 ze stavu 0:1 na sety, koncovky ale packému levákovi souzeny nebyly, takže do kasičky přispěl vrchovatě (0:3). Vojta Kazda a Luděk Krýza s pozoruhodným stylem a materiálem navrch. Vojta v pohodě 2:0, pak zažil klasickou show hostujícího hráče (2:11), aby čtvrtý set 11:8 ukudlal, 3:1. Kuba Fejfar má formu a potvrzoval ji i proti Rosťovi Ježovi. Rosťa sice zvládl vyrovnat na 1:1, ale domácí pingpongář zkušeně zvládl koncovky dalších setů, takže 3:1 zvítězil. Honza proti Petrovi Šulcovi jasně první set 11:3, pak moc chytře změnil taktiku a neútočil, takže 8:11, třetí set pro Honzu a čtvrtá sada jako na houpačce, Honza po odvráceném setbolu proměnil 3.mečbol a bral vydřenou výhru 3:1 nad těžce kousajícím soupeřem. 4:2 pro Paku. Vojta smolně projel první sadu s Foffem 11:13, druhou si ještě zlepšenou hrou vychutnal, jenže sady č. 3 a 4 byly jasně v režii zkušeného a výborně hrajícího Dvoráka, 1:3. Kuba dostával ochutnat matroš Luďka Krýzy, po smolně prohrané první sadě přišel obrat, Luďa srovnal, ale poslední slovo měl v 5.sadě opět Kuba, který tuto sadu zvládl 11:8, skvělý počin. Honza i přes slabší výkon v pohodě přehrál Rosťu Ježe 3:0, protože Rosťovi tráva moc nechutnala. Naprosto suverénní byl hned vzápětí Lukáš, jenž 7,3,2 Péťu Šulce zničil. 7:3 pro Paku. Nejlepší zápas dne si schoval Kuba, který vydřel druhý set 15:13 nad Foffem a srovnal na 1:1, třetí sadu ztratil, čtvrtou již úplně skvělým výkonem s tunou krásných výměn ovládl a v pátém již byl lepší, překvapivá výhra 11:5 v pátém nad jedním z TOP hráčů divize pro Kubu. Honza vedl v duelu pastylů rychle 2:0 nad Krýzou, jenže přišla pastička, soupeř naprosto suverénně srovnal na 2:2, ale Honza si díky skvělému začátku 5.sady s pár chycenými balóny ze ztracených pozic vzal to, co mu soupeř vzíti chtěl, 3:2 pro packého čapájeva. 9:3 pro packé a Lukáš dřel s Rosťou Ježem. První sada -11, ve druhé Lukáš dominoval útokem (11:3), třetí set opět bitva (9:11), jenže pak začal levoruký střelec přebírat otěže zápasu a Rosťa Jež to celé začal parádně komentovat svým jedinečným způsobem, takže naprosto rozesmál všechny přítomné v hale, Lukáš si výhru vzít nenechal, i čtvrtý pětiseťák pro Paku. Překvapivě rychle hotovo.

TJ Nová Paka “A” – TJ Dvůr Králové nad Labem “A” – 10:3, Honza vyhrál vše, co šlo (3,5/3,5), Kuba skvělý v singlu (3/3,5), Lukáš potvrzoval formu (2,5/3,5) a Vojta neměl ani moc šancí ukázat celý um (1/2,5). 

Odpoledne přijel hradecký Sokol, sestava Hušek, Hrunka, Čepelka a Řehounek je na divizi trošku mimo možnosti všech týmů. A pačtí opět neztráceli po deblech, Šmidrkal-Knap bojovali, ale proti Huškovi s Hrunkou moc nárok neměli (1:3), Kazda s Fejfarem ukvedlali kvalitní skalp dvojice Čepelka-Řehounek. A penízky se začaly sypat do kasičky hodně rychle, Lukáš dostal totálku se sakra šikovným Huškem (0:3), Vojta zase s výborným Hrunkou (0:3), úplně bez nároku. Kuba urval s mladým Řehounkem jenom jeden set, pak odešel přestřílen a poražen (1:3). Pěkně na 35 minut se zdrželi za stolem Honza s Čepelkou, domácí obranář dokázal projet vedení 10:5 v první sadě, pak otočil na 2:1, Čepro srovnal, ale Honza měl raketový start do páté sady a nenechal se od mazaného soupeře rozhodit, 3:2 pro domácí a 2 zničení hráči, toť pěkná bilance. Mezitím se vedle odehrály celé 2 zápasy, Vojta dostal s Huškem šišku (0:3), Kuba s Hrunkou snad ještě větší (0:3), běžné údery na tyto hráče jaksi neplatily. 3. packý bod tak zařizoval Honza, který po vyrovnaných 2 prvních sadách mladého a velmi slušného Řehounka zlomil (3:0). Lukáš to měl hodně drahé, s Čepelkou opět 0:3 dostal, to už hradečtí vedli 7:3. Kuba se radoval jak po zisku olympijské medaile, protože s Huškem urval jeden set (1:3) a schylovalo se k brzkému konci. Ten tak brzký nebyl, Honza tekl s Hrunkou 0:2, pak se zázračně vzmátořil a soupeř začal více chybovat, takže srovnal na 2:2 a Kubovi pěkně tekly nervy, najednou si vzpomněl i na jakési nefér Honzovo utření se ručníkem někde ve čtvrté sadě. No šlo se dál, 5.sada dlouho vyrovnaná, až ke konci to pro sebe svou kvalitou rozhodl hradecký hráč, 3:2 pro hosty a Honza docela zklamaný, ne však z prohry, zápas to byl krásný. Dílo hradeckých dokončil Kristian Řehounek, proti kterému si Lukáš aspoň set udělal, kvalita ale byla na soupeřovic straně.

TJ Nová Paka “A” – Sokol PP Hradec Králové 2 “D” – 3:10, Honza podal bojovný výkon (2/3,5), Vojta neměl nárok (0,5/2,5), který neměli ani Kuba (0,5/3,5) a Lukáš (0/3,5).

Odpoledne tedy úplně bez nároku, hradečtí jsou úplně jinde. Poslední kolo prvé půle čeká Pačáky v Jaroměři, též adeptem na postup.

Facebookové komentáře