Divize, kolo 4. a 5.: Jičínští loupežníci ukradli Pace body, ta si je zase vzala zpět proti DTJ

Sobota 22.10.2022 a čas na pingpong. Ráno přijel do Paky Jičín, který Paka doma většinou porážela. A dlouho to tak vypadalo i tentokráte, jenže pak se děly věci naprosto nevídané a pačtí body ztratili. Proti DTJ to hlavně chtěli domácí odehrát se ctí, jenže je to kulaté, a tak se po super hře Paka nakonec přecijen dočkala.

Debly s Jičínem dopadly střídavě oblačně, Knap se Šmidrkalem byli proti Červenkovi se Seberou suverénní (3:0), naopak krutých 1:3 po nevyužitých šancích v každém setu padli Kazda s Fejfarem proti Křížovi s Vraštilem. A začal packý koncert, Lukáš Knap udolal Jendu Červenku 7 v pátém, Vojta Kazda křápnul Milana Kříže 3:1, Kuba Fejfar uštědřil Tomáši Vraštilovi překvapivě druhou porážku v sezóně (3:1) a celé to potvrdil Honza Šmidrkal strašnou hrou proti Seberovi, když se mu podařilo vyhrát 6 v pátém. Pačtí do toho bušili dál, Vojta přehrál Červajze jistě 3:1 a další skalp si připsal Kuba, který zopakoval Ježíšovo zmrtvýchvstání proti Křížovi a z 0:2 to nakonec na 3:2 celé otočil. 7:1 pro Paku a vidina brzkého oběda packé tuze lákala. Honza ale dostal deku s Vraštilem, když mu jičínský blokař hru úplně rozebral (0:3) a pak začal kolotoč utkání, na které pačtí dlouho nezapomenou. Lukáš totiž užuž otáčel zápas se Seberou, z 1:2 najednou 2:2 a 10:9, ale pak přišla tzv. Sebičova facka do růžku z úplného nesmyslu a jičínský pastylař 12:10 zvítězil. Kuba vedl následně s J. Červenkou jasně 2:0, aby mu zničehonic jičínský hráč začal utkání otáčet, a nakonec i otočil, to byla druhá škoda (2:3). 7:4 pro Paku. Honza se trápil s Křížem, a tak se šlo klasicky do pěti setů, v tom pátém vyhodil jičínský spiner 5 jasných smečí a jen díky tomu slavil úspěch packý obranář, 9 v pátém potěšilo. Následně však Lukáš nestačil na rozjetého Vraštila 1:3 a vlasy si rval Vojta, protože první 2 sety se Seberou po spoustě šancí prohrál, následující 2 jasně dominoval, aby se mu ten poslední povedl nejméně ze všech, takže 2:3 a vedení už jen 8:6. Honza následně v duelu jmenovců celkem s přehledem přehrál toho jičínského, Červenku (3:0) a pačtí byli bod od výhry. Lukáš pak zahájil bitvu s Křížem dobře, jičínský hráč však srovnal a dospělo to do páté sady, ve které se Lukáš dostal do vedení 10:6, nevyužil, následně 11:10, opět nic a Milan Kříž si vzal celý zápas pro sebe, 13:11 pro Jičín. Obrovskou bitvu sváděl Vojta s Vraštilem, packý zástupce se dostal do vedení 2:1, pak vedl 10:8, jenže ani tyto dva mečboly nestačily, set prohrál a v pátém již byl soupeř naprosto suverénní. Už jen 9:8 a zraky se upínaly na poslední mač. Kuba se řezal se Seberou, první set 11:13, druhý naopak ze setbolů otočil, třetí zase naopak z mnoha setbolů projel 12:14 a ve čtvrtém již nebylo co řešit, 3:11 a remíza byla na světě.

Naprosto šílený zápas pro domácí, packým nestačilo vedení 7:1, prohráli 3 zápasy z mečbolů (celkem 8) a bojovný Jičín to potrestal, i to je však sport.

TJ Nová Paka “A” – TJ Jičín “A” – 9:9, Honza dosáhl na maximum, co mohl (3,5/4,5), Kuba s Vojtou na půlce úspěšnosti (2/4,5) a Lukáš si to vyžral do dna, neboť mu utekly 2 zápasy z mečbolů (1,5/4,5). 

Oběd u Stránských, kde byly nasáčkovány 4 oddíly pingpongářů a jelo se dál.

DTJ přijelo v plné sestavě (Slavík, Bohdanecký, Klemperer a Šumpík). Pačtí si na sebe vypsali vysoký kurz, neboť se po ranní ztrátě bodů úplně necítili.

Pozvánky na utkání na packé nástěnce se minuly účinkem, neboť se i odpolední zápas konal bez diváků.

Jenže debly začaly výborně, Knap-Šmidrkal po velmi dobrém výkonu porazili Klemperera se Slavíkem 3:1, Kazda s Fejfarem zase otočili duel proti Šumpíkovi s Bohdaneckým a vyhráli 3:2. První kolo singlů načali Lukáš Knap a Jan Klemperer, Lukáš se sice ujal vedení 2:1, ale v dalších dvou setech měl navrch hradecký blokař, 2:3. Rychlejší spád mělo souběžné utkání mezi Kubou a Liborem Slavíkem, protože Kuba žádnou šanci nedostal (0:3). Vojta však čertovským způsobem porazil Viktora Šumpíka (6,6,6) a Honza překvapil i po průměrné hře výhrou 3:0 nad Bohdaneckým. A Honza Klemperer mučil packé v pátých setech dále, protože jeho choutky odnesl Kuba (2:3), Vojta následně po skvělém výkonu a otočce z 2:5 na 11:5 v pátém překvapil Slavíka. Když si Honza poradil se Šumpíkem dalším výsledkem 3:0, už to bylo 6:3 pro Paku. O to lépe, že se Lukáš ve vabank duelu nezalekl dalšího pátého setu a Bohdaneckého v něm přetlačil (3:2). Vojta ale ochutnal zkušenost J. Klemperera, který jej předčil herně a minimálně vyrovnal ve kvalitě meziherních průpovídek (1:3). Honza řádil dále, i s úplnou absencí útoku neztratil ani set se Slavíkem, Lukáš si však vyžral další prohraný zápas v koncovkách se Šumpíkem, kterému podlehl 1:3. Na 9:5 ale dával Kuba , jemuž se podařilo mlasknout Bohdaneckého (3:1) a celý mač zakončil duel Janů, ve kterém ten packý odvrátil jak ve druhém, tak ve třetím setu sadu setbolů, vyhrál 3:0 i přes to, že jej soupeř během hry počastoval přívlastkem čert Kleofáš, což mělo za následek hluboké zamyšlení se zarostlého packého obranáře nad svým vzhledem a následně se šel oholit a ostříhat.

Jan Šmidrkal po duelu, kde byl nazván Kleofášem

 

TJ Nová Paka “A” – DTJ Hradec Králové “B” – 10:5, Honza zažil jedinečný zápas,když neztratil ani set v singlu (4,5/4,5), Vojta byl nadmíru spokojen (2,5/3,5) a Lukáš s Kubou přispěli rovným dílem (1,5/3,5). 

Další kolo a zase doma proti těžkým soupeřům, Jaroměři-Josefovu a Sokolu HK.

Facebookové komentáře