Divizní multičlánek 6.-9.kolo: Jasný skalp Jaroměře, čočka se Sokolem, smůla ve Staré Pace a remíza v Bydžově

Vojtěch Kazda proti hradeckému Truněčkovi

Áčko, hrající stále ve stabilní sestavě Šmidrkal, Kazda, Knap a Fejfar, nejprve přivítalo Jaroměř-Josefov “B”, se jmény ostřílenými ligovými soutěžemi. Debly dopadly famózně, Šmidrkal-Knap potvrdili formu proti Hnikovi s Kadaníkem (3:1), Kazda s Fejfarem po nejlepším letošním výkonu v koncovce páté sady urvali výhru nad dvojicí Šmidt-Tisoňů (3:2).  Singly načal Lukáš Knap, jenž si jednoznačně poradil s mladým Kadaníkem 3:0, Vojta Kazda ale neměl nárok na zkušenou hru Ondřeje Hnika (1:3). Kuba Fejfar sice dostal čočku se Šmidtem (0:3), ale po bitvě vrátil packým vedení Honza Šmidrkal, jenž upinkal Tisoňů 3:1. Vojta splnil povinnost nad Kadaníkem (3:0), Kuba ale nestačil na Hnika, avšak aspoň set urval (1:3). Honza užuž sahal po cenné výhře nad Šmidtem, ale josefovský hráč to od stavu 0:2 a 5:8 vzal vážněji a Honzovi již šanci nedal (2:3). Obrovskou bitvu svedli Lukáš s Tisoňů, Lukáš otočil 4.sadu, aby následně nevyužil vedení 10:6 v pátém, následně při dalších 2 mečbolech dostal parádní prasátka, odvrátil mečboly ze své strany a radoval se z výhry 14 v pátém. 6:4 pro Paku. Když si Kuba poradil s Kadaníkem 3:1 a Honza po nečekaně jasném průběhu 3:0 s O. Hnikem, byl náskok již čtyřbodový. Ten očekávaně snížil ještě Šmidt, Lukáš šanci nedostal (0:3), ale Vojta po skvělé hře zazářil výhrou 3:0 nad Tisoňů, což zopakoval Honza s Kadaníkem a bylo hotovo.

TJ Nová Paka “A” – Sokol Jaroměř-Josefov “B” – 10:5, Honza si pěkně zahrál (3,5/4,5), Lukáš s Vojtou spolehliví (2,5/3,5) a Kuba udrbal aspoň bod (1,5/3,5).

Po obědě přijel nejtěžší kalibr celé soutěže, Sokol Hradec Králové “D” s ligovou sestavou (minimálně špičkovou třetiligovou). Debly nerozhodné, Knap-Šmidrkal proti Hrunkovi s Jiráskem výborní (3:0), škoda druhé dvojice, Kazda-Fejfar projeli proti Řehounkovi s Truněčkem těsně 2:3. A singly šly hodně rychle, Lukáš dostal debakl s Hrunkou (0:3), Vojta po obrovské bitvě nestačil na obranáře Truněčka, který mastí druhou ligu na půlku úspěšnosti, čtvrtouí sadu prohrál za stavu 2:1 velkého vedení 11:13 a pátý již byl o 3 míče vzad (2:3). Kuba si udělal celých 14 míčů s Jiráskem (0:3) a když po půl hodině hry dostal po sérii divokých výměn po čenichu i Honza s mladým Řehounkem (2:3), bylo to 1:5. Hradečtí váleli dále, Kuba Hrunka zdevastoval svou strojovou hrou Vojtu 3:0 a Kuba pokračoval v příspěvcích do kasy, protože dostal 3:0 i s Truněčkem. Přecijen se domácí dočkali singlové výhry, Honza otočil s ohromným štěstím zápas s Jiráskem a bod si po skvělém výkonu připsal i Lukáš, jenž uklohnil Řehounka 6 v pátém. Kubův přísun peněz do kasy neustával (0:3 s Hrunkou), naopak výrazně ušetřil Honza po jasné výhře 3:0 nad Truněčkem. To už bylo ale opravdu vše, Lukáš dostal kouř s Hrunkou a Vojta po bitvě již v pátém setu nenašel na větší boj s Řehounkem morál (2:3).

TJ Nová Paka “A” – TJ Sokol PP Hradec Králové “D” – 4:10, Honza maximum možného (2,5/3,5), Lukáš neořechoval (1,5/3,5), vlašský ořech přidal Vojta (0,5/3,5) a pštrosí Kuba (0,5/3,5). 

O dva týdny později se vyrazilo ven, ale jen kousek – do Staré Paky a Bydžova. Ve Staré Pace to odstartovalo nerozhodně, Knap-Šmidrkal opět bezchybní (3:0 proti duu Dlabola-Budina), pěknou deku naopak schytali Kazda s Fejfarem od Šajnera s Vajglem (0:3). Začal hon na body, Honza porazil 3:0 Budinu, kterému nestačilo ani vedení 7:1 ve třetí sadě, Vojta si zahrál zase s Vajglem nejlépe v životě, i tak dostal 1:3. První plusový bod ze 4 potřebných zařídil Kuba, který po výtečném výkonu zdolal Péťu Dlabolu 3:1. V silně ofenzivním duelu leváků získal Lukáš Knap po skvělé hře výhru 3:2 nad L. Šajnerem. Jenže Honza ani přes setboly ve druhé a třetí sadě nedokázal získat s Vajglem ani set (0:3) a jeden z klíčových smolných duelů sehrál Vojta, který vedl s Dlabolou 2:0 a následně ještě 2:2 a 7:3, ani to však nestačilo (2:3). Luba Šajner pak zdemoloval Kubu 3:0, ale na 5:5 srovnal Lukáš po extra vydřené výhře 3:1 nad perfektně hrajícím Budinou. Další zajímavou bitvu svedli Dlabola s Honzou, packý obranář vedl 1:0 a 8:5, aby najednou tekl 1:2 a 5:9, pak však ustál těžké chvíle a staropackého útočníka 3:2 porazil. Na 6:6 ale rovnal Luba Šajner, porazivše 3:1 Vojtu. Pačtí (ti novější) se užuž loučili se zápasem , protože Kuba tekl 0:2 s Budinou, ale pak se trochu zamyslel, zpřesnil hru a 5 v pátém vyhrál. Vajgl dále i přes první prohraný set nenechal naději Lukášovi (1:3) a další řežbu se špatným koncem pro novopacké prožil Honza, který vedl nad Šajnerem 1:0 a 7:4, avšak pak horko těžko srovnával na 2:2 a v pátém setu udělal všechny myslitelné hrubé chyby, takže Luba v pohodě vyhrál 3:2. Na 8:8 ještě srovnal Vojta, který svého zaměstnance Budinu klofnul 3:1 a šlo se do finále, Kuba s Vajglem dostal nelidskou dardu (0:3) a všechno se soustředilo na poslední stůl, Lukáš vedl 2:0 s Dlabolou a v každém setu si vypracoval vedení, ale prohrál koncovku čtvrté sady a v páté jako bonus za snahu dostal v závěru 2 nádherné vepřence, takže se aspoň trochu prolétla pálka (2:3).

TJ Sokol Stará Paka “A” – TJ Nová Paka “A” – 10:8, Honza s Lukášem za půlku, prvně jmenovaný na víc neměl, druhý ano (2,5/4,5), Kuba si připsal dvě radosti (2/4,5) a Vojta myslel na druhý bod, ale nebylo přáno (1/4,5). Klasická bitva tedyvyzněla pro staropacké. 

Po obědě u Stránských se nikomu do Bydžova opravdu nechtělo. Ale začátek stál za to, Kazda s Fejfarem vydřeli výhru 3:1 nad Mrázkem s Vízkem a v duelu Ornst-Tonar vs Knap-Šmidrkal zaúřadoval od stavu 8:9 v pátém třikrát Lukáš, takže packá dvojice vyhrála i sedmý debl sezóny. A začátek jako přes kopírák z ostatních sezón, Honzovi už ze zatáček Jirky Mrázka vstávají chlupy nejen na nohách, protože s ním domácí útočník vytíral zeď i tentokráte (0:3). Lukáš ale řádil s Vízkem (3:0) a parádní otočku s Tonarem ze stavu 0:2 zvládl Vojta (3:2). Honza Ornst tak v dalším utkání znectil Kubu za draho 3:0, což hostující hráč okomentoval výrazy jako ze středověké krčmy. Honza se ale vzchopil a otočil mač s bojovným Vízkem (3:1) a další prohraný pětisetový mač si připsal domácí Tonar, který takto blbě prohrál s Lukášem (3:2). 6:2 pro Paku a vypadalo to oukej. Jenže Ornst zametl i s Vojtou (3:0) a Mrázek ustřílel i Kubu, který tedy nevyužil habaděj šancí aspoň na pátý set (1:3). Totální blamáž pak zažil Honza, který v průběhu zápasu s Tonarem úplně herně odešel, pak se ve čtvrté sadě vrátil, aby jej v té poslední již domácí mladík – a nutno říci, že zaslouženě – ustřílel, 3:2 pro domácí a malér na světě, zvlášť když si Ornst smlsnul 3:0 i na Lukášovi. Paka ale byla zpět, Vojta totiž trpělivou hrou uspinoval Mrázka 3:0,  jenže akcie šly zase dolů, protože Kuba nestačil na Vízka 1:3. Ztracený bod si naopak vzal zpět Honza, jenž po čase zase J. Ornsta porazil,a to hlavně díky útoku (3:1). Na 8:8 ale rovnal Mrázek, suverénně zničující Lukáše (3:0). 8:8 a šlo se all in, avšak pačtí mírní favorité vzhledem k losu. Kuba se ztopořil a udrbal bod aspoň proti Tonarovi (3:1) a čekalo se na Vojtu, tomu už hrubě nenahrávaly podmínky na herně (vlhko, rychlé balóny) a Vízek šel tak do vedení 2:1, Vojta ještě stačil vyrovnat ze 2 mečbolů na 2:2, ale v tom posledním již byl jasně horší a Martin Vízek si poprvé připsal proti Pace 2 body. Remíza.

TJ Jiskra Nový Bydžov – TJ Nová Paka “A” – 9:9, Honza odvracel blamáž, Lukáš urval maximum a Vojta byl nespokojen (2,5/4,5) a Kubovi se odpo nedařilo, avšak devátý bod i tak přidal (1,5/4,5). 

Náročná sobota po 7h hry skončila a část týmu se šla oddávat hrátkám s oranžovou příjemnou vodou s bílou pěnou.

 

Facebookové komentáře