Céčko nezvládlo domácí utkání s Libání

V pátek večer se utkalo novopacké „C“ s Libání „A“, která byla před tímto utkáním pouze dva body před námi, a tak se jednalo o přímý souboj o 6. místo v tabulce nejvyšší okresní soutěže. Pačáci byli v sestavě Stoklas, Oravec, Stuchlík, Virag a hosté přijeli v sestavě Horák, Mádlo, Verner a Kuzma, takže oslabeni o svého nejlepšího hráče Vaníčka, kterého však šikovný mladík Kuzma zastoupil velmi dobře.

Po čtyřhrách byl stav nerozhodný, Jakub s Jirkou zvládli koncovku pátého setu proti dvojici Mádlo-Verner, avšak Horst s Mirďou po 4 setech boje podlehli Horákovi s Kuzmou. Mirďa si tak velmi brzy mohl pěkně zanadávat a připravit se na první kolo dvouher.

Do dvouher jsme vstoupili dobře, z našich řad nevyzrál pouze Jirka Stuchlík na Horáka po šílených setech (14, -1, -6, 11, -1), ujali jsme se tedy vedení 4:2. Druhé kolo byl ale propadák, Jirka se nestačil divit kvalitám hry mladého Kuzmy, Horsta dělily 3 míčky od výhry v pátém setu s Horákem, Jakub na Mádla umí, avšak dnes to vůbec nepotvrdil a Mirďa prohrál 11 v pátém s Vernerem, zato však vyhrál jednoznačně v nepublikovatelných nadávkách, rázem jsme tak prohrávali 4:6. Třetí kolo, ve kterém jsme potřebovali soupeře přehrát, začal Horst prohrou s Kuzmou, následně sice Jakub otočil nepříznivý stav 0:2 s Horákem a Mirďa porazil Mádla, avšak Jirka si neporadil s Vernerem, a tak to bylo před posledním kolem stále o dva body, 6:8. Remízu si soupeř zajistil hned v první dvouhře, kde Jakub absolutně nezvládl koncovky setů, kdy ve všech 3 prohraných setech měl několik setbolů, přesto s Kuzmou prohrál 1:3, vítězství pak hostům zpečetil Horák, který nedal šanci nepříčetnému Mirďovi. Jirka Stuchlík byl pokořen i Mádlem a esteticky upravit skóre ještě dokázal Horst po pěti setech boje s Vernerem, 7:11.

Jakub Oravec (2,5) opět nebyl spokojený se svými výkyvy hry v průběhu zápasů, Horst Stoklas (2) měl blízko ke třem bodům a podal svůj stabilní výkon, Mirďa Virag (2) zahrál také kvalitně a Jirka Stuchlík (0,5) se dnes vyhnul sekci Vejcařů jen díky vyhrané čtyřhře.

V dalším utkání zajíždíme na půdu silného soupeře do Kopidlna, ale rozhodně domácím nic nedáme zadarmo a budeme bojovat do posledního míčku.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.