Report „Céčka“: Jičín, Miletín, Bělohrad

Po delší odmlce jsem se opět odhodlal sepsat časově úsporný report z více utkání našeho „C“. Po pauze v 15. kole jsme se utkali postupně se soupeři TJ Jičín „C“, SK Miletín „A“, TJ Lázně Bělohrad „A“.

K domácímu odvetnému utkání s Jičínem, kde se nám podařilo zvítězit, jsme nastoupili v sestavě Oravec, Stuchlík, Stoklas, Virag. Soupeř byl odhodlaný nám svou domácí porážku oplatit, což se mu bohužel pro nás podařilo, a to celkem snadno. V silné sestavě Harcuba P., Rajm, Doule, Tintěra nám naložili 5:13, když kromě Horsta (3), nikdo z našich příliš nevzdoroval. Jirka Stuchlík (1) přehrál alespoň leváka Tintěru, to samé se povedlo i Mírovi Viragovi (1) a Jakub Oravec (0) předvedl přesný opak posledního výkonu proti Staré Pace a pouze kroutil hlavou nad svými „výkony“.

V 17. kole jsme vyrazili na utkání do Miletína, se kterým jsme v první půlce remízovali, a to až po infarktové koncovce (viz článek ze 17.11.2015). V naší základní sestavě jsme čelili soupeři, jehož složení Novák, Rychtera a Bezvoda je celosezónní stálicí, což vůbec neplatí o 4. hráči, kde Miletín vždy musí doplňovat o hráče z nižších soutěží, což jim samozřejmě škodí v konečných výsledcích. Tentokráte se rozhodli nasadit pro nás neznámého Mečíře, který do té doby nenastoupil ještě k žádnému utkání letošní sezóny.

Vývoj tohoto utkání byl pro nás po celou dobu velmi negativní, neboť jsme prohrávali už 6:2, 7:5, 8:7, avšak díky výbornému finiši, jsme nakonec dokázali zvítězit 8:10 a na půdě soupeře jsme „uloupili“ všechny 3 body do tabulky, a to velmi důležité! Za zmínku stojí předposlední psaný a jako poslední dohrávaný zápas mezi Novákem a Viragem, kde Mirďa prohrával 6:8 a 8:10 v pátém a přesto dokázal tento zápas přetavit v náš vítězný bod! Za toto si Mirďa vysloužil od týmu last minute povolenku na dovolenou v Egyptě, na kterou se vypravil hned následující ráno. Bodově se prosadili nejlépe Mirďa Virag (3) a Horst Stoklas (3), následováni Jakubem Oravcem (2,5), který nezvládl těsné koncovky ve vyrovnaných zápasech s Novákem a Bezvodou a Jirka Stuchlík (1,5) také přispěl celkové týmové výhře.

V dalším kole, a to již 18., jsme hostili utkání proti Bělohradu „A“, který přijel v sestavě Petřivý Michal, Grym, Fejfar Jakub a Klejch Filip. Z naší sestavy chyběli hned dva hráči, a to Míra Virag, užívající teplé počasí v Egyptě a Horsťa Stoklas, jehož pracovní vytížení je nevyzpytatelné. Nahrazeni tak byli hráči našeho „D“, konkrétně Jardou Nožičkou a Pavlem Ostenem, kteří jsou hvězdami soutěže RP4 (A).

Vývoj utkání směřoval jasným směrem, a to k vítězství hostů, kteří jsou mezi třemi nejlepšími celky soutěže. Jakub si sice nejprve udělal radost otočkou s Grymem ze setavu 0:2 a odvrácením mečbolu 9:10 v pátém, ale vhledem k celkovému vývoji byly všechny tyto body nepodstatné. Jakubovi (3) se utkání vcelku vydařilo, když se mu povedla odveta hned se dvěma soupeři, kteří jej v Bělohradě pokořili a své zkušenosti proti šikovnému Klejchovi zúročil Jirka Stuchlík (1). Za zmínku jistě stojí bojovné výkony Jardy Nožičky (0) s Petřivým, nad kterým vedl 2:0 na sety (!) a pořádně zatopil pod kotlem také Pavel Osten (0) Jakubovi Fejfarovi, který již soupeři stihl několikrát pohrozit spálením pálky, obsahující antitopspinový potah, ale přesto zvítězil v pátém. Soupeř si tedy odvezl jasné vítězství 4:14.

V dalším kole nás tento pátek doma čeká TJ So Radim „A“, která je předposledním týmem tabulky a jistě budeme chtít doma uspět.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.