Sezóna 2015/2016 – Béčko po roce opět sestupuje

Po minulé sezóně strávené v okresní soutěži byl cíl pro letošek jasný – udržet se v KP2. Tým byl kompletní, plný nadšení a elánu, navíc posílen o střídavě startujícího Jakuba Fejfara z Lázní Bělohrad. Bohužel již při prvním zápase přišla facka v podobě debaklu s Hostinným 0:10, která tak nějak nastínila průběh celé sezóny. Hráči se těžko srovnávali s vyšší kvalitou soutěže. Již v polovině jsme věděli, že šance na záchranu je téměř mizivá, ale i přes tento fakt jsme se snažili býti důstojnými soupeři až do konce.

Náš tým zvítězil pouze dvakrát, doma nad Chlumcem nad Cidlinou 10:3 a venku s céčkem Stěžer 2:10. V těchto dvou zápasech fungovalo vše jak mělo. Celkem 3 zápasy skončily remízou (Stěžery B, Nemyčeves B, Jičín B) a 17krát jsme tahali za kratší konec. Poslední místo a tedy sestup do okresní soutěže jsou zasloužené.

Loňský vítěz bodování okresní soutěže, Martin Sochor, nenavázal na svoje předešlé výkony. Přestože ve většině utkání uhrál nejvíce bodů, stále to bylo málo k tomu, aby vyburcoval svůj tým k lepším výkonům. Jeho silná stránka, pětisetová utkání, se stala jeho noční můrou. Zvítězil pouze v 6 z 23. Celkově obsadil 21. příčku v bodování soutěže, vyhrál 42 zápasů a jako poražený odešel celkem 34krát. Konečných 55,26% je skoro totožných s předloňskou sezónou v této soutěži.

Dvojka týmu Lukáš Grof zaznamenal mírné zlepšení oproti předloňské sezóně. Lukáš zlepšil pohyb a hlavně bekhend, který donedávna používal jen minimálně a potrápil nejednoho kvalitního soupeře. Za zmínku stojí výhra nad celkovým vítězem bodování Lukášem Dufkem ze Stěžer, se kterým dvakrát svedl pětisetovou bitvu. Dále porazil i třetího hráče bodování, mladíka Adama Huška ze Sokola HK. Obsadil 25. příčku s úspěšností 48,57% (34/36).

Týmová trojka Tomáš Fišar zažil opravdu černou sezónu. Již od začátku soutěže se mu nedařilo. V zápasech se potýkal s hojnými počty kiksů, a tak jeho agresivní hra nedosahovala kýženého úspěchu. Častokrát také chyběl kvůli zápasům v sálové kopané. Sezónu zakončil s 20,59% (7/27).

Čtyřka týmu Roman Růžek se letos také trápil. Jeho pohledná vrchní hra bohužel nebyla tolik efektivní jako v okresní soutěži. U Romana je stále co zlepšovat, zejména v pohybu za stolem. Skončil s 18,18% (8/36) na chvostu žebříčku soutěže.

V několika zápasech nám pomohl také Jakub Fejfar, šestnáctiletý talent z Lázní Bělohrad, který u nás pravidelně trénuje. Jeho debut v krajské soutěži se vcelku povedl, porazil například 2. hráče úspěšnosti Pavla Cibora. Také ukázal, že do této soutěže určitě patří a dovolím si říct, že kdyby nebyl omezen jen 10 starty za sezónu, mohli bychom důstojně bojovat o záchranu v soutěži. Odehrál 9 utkání, získal 44,83% (13/16).

Sezóna nám tedy skončila, všichni doufáme, že se z ní poučíme a hlavně na ni rychle zapomeneme. I přesto bych chtěl poděkovat svému týmu a vlastně celému oddílu za příjemné chvíle strávené za stolem.

Pohled na tabulku úspěšnosti našeho „Béčka“ za sezónu 2015/2016

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.