Béčko má po třech kolech dvě výhry

Terminátor Igor Fejfar

Nezvykle brzy se v letošní sezóně rozjely krajské soutěže, pod které spadají i naše dva týmy. Zatímco Áčko v KP1 začalo bravurně třemi výhrami v řadě, béčko se probralo z letargie až po jasně prohraném utkání v Hořicích.

Vzhledem k přeložení prvního kola s Jičínem jsme začali na půdě Hořic, ve kterých se Pačákům obecně příliš nedaří. Kubu Fejfara, hrajícího prioritně za Áčko, zastoupil Igor Fejfar. Ve čtyřhrách jsme si ani neškrtli a bylo to rychle 2:0. Následně si sice Sóša poradil s Jirkou Zeleným a Grofik vyzrál na Martina Zeleného, to však bylo z naší strany na dlouhou dobu vše. Jakub nestačil na Kvapila, Ruda Vzorek nedal šanci Igorovi, M. Zelený v pěti setech zařízl Sóšu, Lukášovi vůbec nesvědčila hra Kvapila a Ruda Vzorek zvládl lépe všechny koncovky setů v zápasu s Jakubem. Do toho rozehrávající se Igor dostal výprask i s J. Zeleným a bylo to velmi rychle 8:2 pro domácí. Martin sice přechytračil Kvapila, avšak Grofik se Vzorkem a Jakub s J. Zeleným své soupeře porazit nedokázali a jelo se na brzký oběd do místní restaurace.

Jiskra Hořice – TJ Nová Paka “B” 10:3 (Sochor 2/3,5, Grof 1/3,5, I. Fejfar 0/2, Oravec 0/3).

Odpoledne jsme se utkali s Bělohradem, který je stejně jako Hořice nováčkem soutěže, avšak dopoledne přidal svou druhou výhru v řadě proti Jičínu a vydobyl si hned na úvod respekt. Za domácí borce nastoupili ostřílení Grym s Michalem Petřivým, jimž věkový průměr v týmu snižují bratři Klejchové. V týmu jsme se rozhodli prohodit dvojice ve čtyřhře, a tak Grofik odehrál čtyřhru po boku Sóši, což se ukázalo jako dobrý tah, když dvojice zvítězila nad mladíčky 3:1. Igor s Jakubem své snažení přetavili v zisk pouhého setu proti Petřivému s Grymem, 1:1. Hned první zápas dvouher se změnil v drama, když Martin až 10 v 5. setu porazil Adama Klejcha. Grofik si pak dokráčel k vítězství s Filipem Klejchem. Petr Grym přechytračil svými motanicemi Jakuba a Michal Petřivý v pohledné přestřelce terminoval Igora, 3:3. Filip Klejch pomstil svého bratra také v pěti setech proti Sóšovi, Grofik zamakal a z 0:2 otočil proti Grymovi, stejně tak Jakub s Michalem Petřivým a Igor využil svých zkušeností s mladičkým Klejchem, 4:6 pro nás. Ve třetím kole dvouher porazil Sóša Gryma také ze stavu 0:2 a domácí borec byl zralý na ručník. Michal Petřivý však přestřílel Lukáše a Jakub nestačil na A. Klejcha. Igor pak srovnal skóre kola díky výhře nad F. Klejchem, 6:8.  Martinovi se skvěle dařilo s Petřivým a byla z toho jasná výhra, Lukáš pak přidal desátý bod po výhře 9 v 5. s A. Klejchem, Jakub tak již nemusel dohrávat zápas s Filipem, kde vedl 2:0.

TJ Lázně Bělohrad – TJ Nová Paka “B” 6:10 (Sochor 3,5/4,5, Grof 3,5/4,5, I. Fejfar 2/3,5, Oravec 1/3,5).

Na derby do Jičína jsme jeli v dohrávce až nakonec, ačkoliv je to soupeř z prvního kola. Domácí byli v sestavě P. Harcuba, Fejtek, Vraštil, Augustin. My jsme již byli s Kubou místo Igora. V úvodu dvojice Fejfar-Sochor nedala šanci Vraštilovi s Augustinem, po pětisetovém dramatu nestačili Grof-Oravec na Fejtka s Harcubou, 1:1. Kuba Fejfar rozstřílel Augustina, Martin jasně přehrál Fejtka, Lukáš po boji nestačil na Vraštila v pěti setech a Jakubovi O. se konečně vydařily koncovky setů s Harcubou, 2:4. Ve druhém kole Kuba F. ukázal, že na Fejtka umí, Sóša dostal klepec s vyhecovaným Vraštilem, Grofik v pěti setech vydřel výhru nad Harcubou a Jakub O. si poradil s Augustinem, 3:7. Domácí mladík Vraštil přidal i svůj třetí bod, tentokrát s Kubou F., Martin však nepustil ani set s Harcubou a Grofik těsně přehrál Augustina. Po dramatických setech bohužel nepřekvapil Jakub O. s Fejtkem, ale 10. bod vzápětí přidal Kuba F. proti Harcubovi 11 v 5. setu, 5:10 a jelo se dom. Bod pod čarou ještě stihl připsat Sóša proti Augustinovi.

TJ Jičín “B” – TJ Nová Paka “B” 5:10 (J. Fejfar 3,5/4,5, Sochor 2,5/3,5, Grof 2/3, Oravec 2/3).

I přes neúspěšný začátek v Hořicích můžeme být po třech kolech spokojení. V dalších utkáních nás na domácích stolech čekají Sokol Hradec a Stěžery, 15.10. od 9 a od 14 hodin.

Facebookové komentáře