8.-11. kolo KP2 – Béčko po půlce sezóny ve středu tabulky

Igor "Terminátor" Fejfar

Pouze dva víkendy jsme odehráli v první polovině soutěže doma, jeden z nich byl v 8. a 9. kole proti Bydžovu a Chlumci, následně jsme zavítali k lídrovi soutěže do Hostinného a do herny krásného hotelu TTC ve Vrchlabí. Ale pojďme se ohlédnout za těmito zápasy pěkně popořadě.

Bydžov si na nás připravil sestavu Hrubý, Kraus, Veselý, Vidra (ano opravdu psáno s “i”), my jsme nastoupili ve složení Sochor, Grof, Oravec, Růžek. Po čtyřhrách 1:1, Grofik se Sóšou těsně v 5. prohrávají, Kuba s Rumčou naopak o dva míčky vyhrávají. Pak Lukáš 9 v 5. smolně nestačí na obranáře Krause, ale Roman přestřílí Fandu Veselého, Jakub v 5. sendvičáře Vidru a Sóša nedá šanci Hrubému, 4:2 vedeme. Pak ale Roman teče s Krausem a Jakub se nechytá s Veselým, náskok udržují Sóša s Grofikem v 5. setech, 6:4. Třetí kolo začíná Ory s Krausem a smolně prohrává po 5 mečbolech 13 v 5. setu, Martin ale nemá větší problémy s levákem Veselým a Roman potvrzuje formu s Hrubým, a tak nás ani nemusela moc tížit Grofikova prohra s Vidrou, 8:6. Do posledního kola jdeme s tím, že musíme uhrát alespoň 2 body, což se povedlo, ale napas to byl pořádný. Sóša totiž vyteče s Krausem, Grofik s Veselým jakbysmet, a tak utkání graduje zápasy Růžek – Vidra a Oravec – Hrubý. Oba domácí první sety prohrávají, nakonec ale své soupeře porazili a spěcháme na oběd, neboť jsme se s tím s**li do 12:34!

TJ Nová Paka “B” – Jiskra Nový Bydžov “B” 10:8, Roman Růžek (3,5) zahrál svůj letošní první zápas za Béčko perfektně, Martin Sochor (3) byl oporou týmu jak je jeho zvykem, Kuba Oravec (2,5) byl 5 mečbolů od ještě lepšího skóre a Lukáš Grof (1) byl myšlenkami na stavbě, což jsme mu dali patřičně sežrat.

Oběd byl tak trochu v režimu “kousej jen to největší” a o poobědovém žíněnkovém leháru jsme si mohli nechat zdát.

Po obědě jsme se pustili s vervou na zarputilé Chlumečáky, s nimiž to je vždycky boj o každý míček a o bodech nemluvě. Hosté nenechali nic náhodě a přijeli dokonce v pěti: Skřivan, Kycelti Petr / Martin, Jiřička a Šedivý. Čtyřhry pro nás dopadly skvěle, Grofik se Sóšou 3:1 nad M. Kyceltem a Skřivanem, Ory s Rumčou 3:2 proti Jiřičkovi s Šedivým, 2:0. Následně Grofik dává jasně 3:0 Skřivanovi a je ještě veseleji, proti je však P. Kycelt, který svou obrannou hru očividně ještě zlepšil a nedává Romanovi šanci. Jakub sice vedl 2:1, ale nakonec v pěti nestačí na M. Kycelta, náskok však drží Sóša po výhře s Jiříčkou, 4:2. Další kolo však 3 zápasy prohráváme, když boda dělá jen Sóša s Martinem Kyceltem a náskok je fuč, 5:5. Ve třetím kole si se štěstím vypracováváme malý náskok, když Jakub poráží Skřivana 10 v 5., pak Soša sice s P. Kyceltem šachovou bitvu 7. v 5. projel, ale Grofik Martina dobrou hrou rozebral jak LEGO a Rumča 11 v 5. s Jiřičkou uzavírá na 8:6. Finiš je však pro nás krutý, hned v úvodu sice Sóša pojišťuje plichtu se Skřivanem, ale Lukáš, Roman a Jakub dělají dohromady jeden set a po další více než tříhodinové bitvě zhasínáme v tělocvičně trochu v rozpacích z této remízy, výhra byla velmi blízko.

TJ Nová Paka “B” – Sokol Chlumec n. C. 9:9, Sóša řádil (3,5), Grofik (2,5) svůj výkon oproti dopoledni zlepšil, na Rumčovi (1,5) byla v závěru znát velká únava z dlouhých zápasů a u Jakuba (1,5) to bylo velmi podobné.

Hned další týden jsme se vydali do Hostinného, tentokrát v sestavě Sochor, Fišar, Oravec, Igor Fejfar (tzv. Terminátor). Chyběl nám kapitán Grofik, který dostavuje svou vilu (a vzhledem k tomu, jak tlačí čas, mám podezření, že ji plánuje pronajmout nějaké reality show). Domácí na nás čekali ve složení Sixta, Bartoš, Dymák Ladislav a Drahotský. Po čtyřhrách to bylo rychle 2:0 pro domácí a první kolo dvouhry zůstalo také s čistým skóre na naší straně. Velkou smůlu měl Igor, který ve velmi vyrovnaném zápase prohrál až v koncovce 5. setu 9. Ve druhém kole Sóša zaskočil Drahotského po sérii nechytatelných vepřů v kombinaci s bravurní obrannou hrou, a tak jsme uhráli alespoň čestný bodík. Následně Igor opět v koncovce pátého setu prohrál i s Dymákem, tentokrát měl i nějaký ten mečbol, nebylo mu přáno. Kromě těchto dvou pětiseťáků našeho oddílového robota, který nepotřebuje trénovat, jsme nic extra nepředvedli, a tak jsme se mohli začít rozcapovat s obědem, nebo spíše pozdní snídaní.

Tatran Hostinné “C” – TJ Nová Paka “B” 10:1, Sóša (1/3,5) si bodík uškubal, Igorovi (0/2,5) chybělo k bodům opravdu málo, Fíša (0/2,5) alespoň potrápil Bartoše a Jakub (0/2,5) se ani nestihl příliš zapotit.

Po velmi dobrém obědě a tankové Plzni, kterou otestoval fundovaný kritik Igor, jsme se shodli, že se do restaurace Partyzán určitě vrátíme (vzkaz pro Grofika, který nás tam poveze).

Ve Vrchlabí nás čekala sestava Horák, Honců, Antoš, Brázda. Po čtyřhrách to bylo 1:1, následně jsme se dostali do vedení 4:2, když pouze Fíša nestačil na Brázdu. Ve 2. kole Sóša ušpachtlil materialistu Honců, Igor terminoval mladého Antoše, ale Kuba zahrál špatně proti Brázdovi a Fíša si nevěděl rady na Horáka, 6:4 pro nás. Pak si Sóša vybral slabší herní chvilku s Antošem, ale zápas vyhrál a když přidáme bravurní koncovky setů Igora proti Brázdovi a těsnou výhru Jakuba nad Horákem, 3 body byly velmi blízko. Na 5:9 sice vzápětí snížil Honců s Fíšou, ale Sóša v 5. setu zdolal Brázdu a s výhrou 10:5 jsme se mohli vypravit spokojení domů.

TTC KB Vrchlabí “B” – TJ Nová Paka “B” 5:10, Sóša (4) si pochvaloval svůj první letošní bodový Full House, Igor (3,5/3,5) byl k nezastavení, Jakub (2,5/3,5) zahrál slušně a Tomáš (0/3,5) pocítil tréninkový deficit.

Výhrou ve Vrchlabí jsme zakončili soutěžní půli, poslední zápas roku 2017 odehrajeme doma s Jičínem.

Facebookové komentáře