Áčko si vychutnalo Nemyčeves i Bydžov a je už druhé

Michal za celý den neprohrál ani mač

V sobotu 6.ledna se rozeběhla jarní (no datumem spíše zimní) část soutěže KP1. Do Paky zavítaly týmy z Nemyčevse a Nového Bydžova. Novopačtí neměli s týmy z dolního středu tabulky žádné slitování a za celý den ztratili jen 3 zápasy, tím pádem předběhli ztrativší Dvůr Králové a jsou již druzí.

Dopoledne přijela Nemyčeves s nepříjemnými materialisty. Duo Knap-Šmidrkal jasně porazilo Totha s Freddiem Břeským 3:0, více se nadřela dvojka Kazda-Luňák, která ve 4 sadách udolala bratry Trčovy. A pokračovalo se v nastoleném trendu, Lukáš Knap porazil ve vyrovnaném mači Romana Trče s nechutně nepříjemnou hrou trávou (3:1), Michal Luňák rozhodl ve střeleckém zápase s Vlastou Tothem až 36.míčkem 5.setu, neskutečných 17 v pátém zvedlo Michalovi sebevědomí (3:2). Honza Šmidrkal sbíral první dva sety s Petrem Kazdou pouze prostřelené balóny různě po tělocvičně, jenže další tři sety se packý obranář probral a Kajdu naopak zcela eliminoval (3:2 po nereálně vypadajících setech -5,-5,4,4,4). Šestý korálek navlékl Vojta Kazda, když Jardu Břeského 3:1 porazil. A šlo se dále, Michal měl chuť a Romana Trče 3:1 ustřílel, Honza si poradil s Tothem 3:1 a když Vojta v souboji Kazdů přehrál Petra 3:0 a Lukáš neměl slitování s Jardou Břeským (3:0), bylo to za 93 minut 10:0 a přemýšlelo se co s volným časem.

TJ Nová Paka “A” – Sokol Nemyčeves – 10:0, Vojta, Knapik, Pinca i Čuňa bez chyby kolektivním výkonem (všichni 2,5/2,5).

Odpoledne přijel tým z Bydžova, tedy tým okolo výborného Honzy Ornsta. Debly remízově, Vojta s Michalem přejeli Ornsta s Vláškem, Honza s Lukášem ale projeli s Juričkou a Kynčlem po špatném výkonu 1:3. Lukáš začal skvěle, Ornstovi uštědřil pátou porážku sezóny (3:1), rozjetý Michal přežehlil Standu Juričku 3:0. Honza byl odpoledne myslí někde v bazénu a s Milanem Kynčlem prohrával 1:2 a 7:9, naštěstí po šťastně vychytaných úderech set otočil a v pátém již dominoval, utekl tedy hrobníkovi z lopaty (3:2). Vojta byl velice blízko porážce s Vláškem, když nepříjemný soupeř nabral velmi slibný náskok v páté sadě, Vojta se však ztopořil a porážku nedopustil (3:2, 9 v pátém). 5:1. Honza Ornst měl potíže s ramenem, tím pádem zbylá utkání vzdal a bydžovské šance na úspěch klesly k nule. Standa Jurička hned na to přidal druhý bod bydžovských, když otočil zápas s Honzou hlavně svou houževnatostí 3:1. Následně však packý válec mlel dál, Vojta porazil Kynčla 3:0, Lukáš jasně zvítězil nad Vláškem (3:0) a když Honza zapsal wo s Ornstem, bylo to 9:2. Zbýval poslední bod, o ten se postaral Lukáš výhrou 3:0 nad Kynčlem, ničemu nevadila ani smolná porážka Vojty s příkladně bojujícím Standou Juričkou 10 v pátém.

TJ Nová Paka “A” – Jiskra Nový Bydžov “A” – 10:3, Čuňa si věřil na všechny, šanci hrát ale dostal jen jednou (1,5/1,5+1x wo), Knapik byl v singlu naprosto skvělý (3/3,5), Vojta si zahrál fest (2,5/3,5) a Honza byl nevýrazný a byl rád za bod (1/2,5+1x wo).

Facebookové komentáře