Na přeborech zlatý Gebauer, dvojka Knap-Šmidrkal ovládla čtyřhru

Poslední říjnový den se v Hořicích konaly okresní přebory jednotlivců. Za účasti 40 hráčů z rozličných oddílů celého Jičínska bylo pořadateli Milanem Ročkem a Václavem Nidrlem rozlosováno 8 skupin po pěti hráčích.

Z packého oddílu se zúčastnili Vojta Kazda, Honza Šmidrkal, Lukáš Knap, Martin Sochor, Jakub Oravec, Jirka Stuchlík a Jarda Hanuš. Přítomen byl také Jakub Fejfar, jenž hostuje v Nové Pace na střídavý start. A packým se vedlo dobře, Honza, Lukáš, Martin a Vojta postoupili z prvních míst, první dva jmenovaní dokonce bez ztráty sady. Kuba Oravec si vydřel postup až minitabulkou, ve které pro něj hrálo pozitivní skóre. Spiňa si postup vysloužil zdařilým vystoupením ve skupině, Kuba Fejfar postoupil také. Jaroušek Hanuš se ze skupiny nedostal, a tak si to namířil rovnou směr Vidochov.

1. Gebauer, 2. Kohout, 3. Knap a Šmidrkal1. Knap-Šmidrkal, 2. Kazda-Sochor, 3. Kohout-Gebauer

Vyřazovací část již přinesla ztráty, Soša ztroskotal na výborně hrajícím Petru Grymovi, Spiňa podlehl po statečném boji Romanu Polákovi, Kuba Fejfar měl přetěžkého soupeře – Lukáše Knapa, a tak se s turnajem rozloučil též. Kuba Oravec chtěl prolomit brány osmifinále, zvlášť když dostal z druhého místa hratelného Michala Petřivého. Po dobré hře přišlo vedení 5:1 v pátém setu, které však Michal Petřivý rychle smazal a po pár nevydařených Kubových spinech zápas otočil. Vojta Kazda si poradil s mladým Martinem Zeleným. Honza roli favorita proti dalšímu tenistovi – Filipu Klejchovi – splnil a zvítězil 3:0. Ve čtvrtfinále již šlo do tuhého, Lukáš jasně zvítězil nad M. Petřivým, Honza v pohledném zápase plném dlouhých výměn porazil Poláka. Jenže Vojta již ve čtvrtfinále musel čelit Jiřímu Gebauerovi a nakonec jeho strojově přesným topspinům podlehl. Semifinále proti sobě svedlo dvojice Knap-Kohout a Šmidrkal-Gebauer. Lukáš dostal pořádně naloženo (0:3), Honza vzdoroval až do samotného konce, když nedotáhl vedení 2:1 na sety do konce. Od té doby však J. Gebauer prakticky nezkazil nic a poslal Honzu do bojů o bronz. Ve finále nakonec překvapivě zvítězil Gebauer nad mírně unaveným Pavlem Kohoutem. Zápas o bronz se nakonec neodehrál, a tak byli bronzoví oba Pačáci.

Dvojice packých tvořili Knap-Šmidrkal, Kazda-Sochor a Oravec-Stuchlík. Duo Oravec Stuchlík ztroskotalo v pěti sadách v prvním kole na Fejfarovi s Milanem Šulcem. Dvojka Sochor-Kazda přešla ve čtvrtfinále přes Vzorka se Zeleným až 10 v pátém, poté předvedla největší překvapení turnaje, když udolala po skvělém závěru Kohouta s Gebauerem a prošla tak až do finále. Divizní parťáci Knap-Šmidrkal v prvním kole zvítězili nad Milickým s Jirkou Morávkem mladším 3:0, stejně dopadlo i čtvrtfinále proti Milanu Petřivému s Ordáněm. Ještě suverénněji postoupili do finále proti Grymovi s Michalem Petřivým a došlo tak na packé finále. V tom Lukáš s Honzou předvedli zdařilý výkon, na který neměli ani Vojta Kazda s Martinem Sochorem odpověď, a po další výhře 3:0 ovládli nejsuverénnějším možným způsobem regionální přebory.

Děkujeme pořadatelům za krásný turnaj a blahopřejeme všem medailistům i všem ostatním k předvedené hře.

Fotogalerie z OP Hořice 2015 na Google+

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.