Další bitva prohraná, Áčko je na ručník

Áčko vyjelo na zápasy do Stěžer a Kostelce nad Orlicí. Zatímco ráno se dala čekat alespoň důstojná role novopackých, odpoledne již na půdě ligového Kostelce nebylo vůbec o čem a brzo bylo vymalováno.

Vojta Kazda bojoval s Rákosníkem na 5 setů a nakonec zvítězilLukáš Knap zahrál velmi dobře a poradil si i s výborným Janem Slavíkem

Ale zpět k rannímu zápasu. Klasická packá sestava Šmidrkal, Kazda, Luňák a Knap nastoupila proti stěžerským Šancovi, Slavíkovi, Dufkovi a nestárnoucímu legendárnímu Josefu Rákosníkovi. Deblu Kazda-Luňák se nedařilo a proti dvojici Slavík – Rákosník si připsali jasnou prohru 0:3. Tu ihned vylepšili Knap se Šmidrkalem, kteří stejným poměrem porazili Šance s Dufkem a těšila i předvedená hra. Jenže první kolo přineslo horor, bankrot a tragédii, protože Honza Šmidrkal nestačil na Honzu Slavíka 11 v pátém, když domácí jednička Slavík odvrátila 4 mečboly. Vojta Kazda si ještě dlouho po zápase s Šancem (2:3) rval vlasy, protože věděl, kdo měl být v zápase pánem. Lukáš Knap poté podlehl stále a stále lepšímu Lukáši Dufkovi 2:3, což znamenalo 3. prohraný pětiseťák v řadě. Ještě hůř si musel připadat Michal Luňák v duelu s o 55 let starším Josefem Rákosníkem, když Michal neproměnil v každém setu alespoň jeden setbol a nedáš-dostaneš platilo i v tomto případě (0:3). 1:5 a akcie packých v troskách. Poté se přeci jenom hosté nadechli, Honza urval takticky zápas proti Šancovi (3:1), Vojta sice i z vedení 2:0 a 8:5 ošklivě prohrál s Dufkem (2:3), jenže Lukáš si proti Rákosníkovi zahrál dobrou stovku topspinů, než domácí legendu přehrál (3:2). Michal neměl kromě prvního setu se Slavíkem co hrát (1:3). 3:7 a domácí již měli jasně spočítanou výherní matematiku. Tu ale dokonale narušilo 3. kolo singlů – Honza po kvalitním výkonu učapal Dufka 3:0, Vojta nechal za stolem duši, než Rákosníka přehrál (3:2), Lukáš fantasticky a překvapivě porazil Slavíka (3:2) a Michal si připsal nejcennější možnou výhru se šancem (9 v pátém pro Michala). 7:7. A Honza se opět rozjel a po snad nejmenším počtu zkažených topspinů v kariéře proti obranáři porazil Rákosníka 3:0 a obrátil na 8:7 pro packé. Jenže a jenže, Slavík přejel Vojtu (jenž mohl litovat prvních 2 setů) 3:0 s hrálo se o všechno. Lukáš však trochu překvapivě podlehl výborně hrajícímu Šancovi 2:3 a Michal měl s Dufkem přetěžkou práci (0:3) a bylo po zápase.

Sokol Stěžery „A“ – TJ Nová Paka „A“ – 10:8, Honza byl blízko k fullhousu, 3 body se však počítají (3,5/4,5), Lukáš ze 4 pětiseťáků polovinu vyhrál a hrál dobře (2,5/4,5) a Michal s Vojtou nepřidali kýžený dopočet bodů do 10 vyhraných zápasů, hlavně Vojtu mrzely 2 zápasy (oba 1/4,5).

Do Kostelce si jeli pačtí pro nakládačku. A tak se i stalo, Kazda-Luňák projeli s Malíkem a Kubrtem jasně (0:3), dvojka Knap-Šmidrkal vzdorovala proti Brůnovi s Ježkem o set více (1:3). Bod měl na krku Vojta, když vedl s Brůnou již 2:0 na sety, ale poté Brůna předvedl, zač je toho loket a i s přispěním brutálního vepře v koncovce 4. sady celý zápas otočil (2:3). Honza vzdoroval Malíkovi jenom ve druhém setu, jinak jasně nestačil (0:3). 0:4. Lukáš si poté sesbíral pár balónů s Kubrtem (0:3) a když Michal nevyužil setboly na 2:2 proti Ježkovi (1:3), nebylo již vůbec co řešit. Karel Malík poté po bitvě přehrál Vojtu 3:1. A body se sypaly pro domácí dál, Kubrt rozšmelcoval Honzu 3:0, Ježek pro změnu Lukáše (3:0). Zápas nakonec dokončil Brůna výhrou nad Michalem v poměru 3:1.

TTC Kostelec nad Orlicí „A“ – TJ Nová Paka „A“ – 10:0, pačtí podali kolektivní výkon a uznali, že Kostelec je prostě jinde (všichni 0/2,5).

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.