Céčko v souboji se silnými Hořicemi nepřekvapilo

V předposledním kole nejvyšší okresní soutěže se naše „C“ utkalo s Hořicemi, na jejichž půdě jsme utrpěli nepříjemný debakl 17:1. Sestava hostů byla totožná jako v první půli soutěže (Polák, Zelený Jiří, Zelený Martin, Kvapil). Dali jsme si za cíl být v domácím prostředí důstojnějším soupeřem, než tomu bylo v předešlém nepovedeném utkání.

Hned úvodní čtyřhry přivedly do utkání napínavé momenty, neboť byly obě hrány na 5 setů. Duo Oravec-Stuchlík těsně podlehlo dvojici Zelených, avšak Stoklas-Virag po bojovném výkonu přehráli Poláka s Kvapilem, 1:1. Do úvodního kola dvouher jsme se soupeřem dokázali stále držet krok, když Jirka Stuchlík naprosto suverénním výkonem porazil Martina Zeleného a Jakubovi se dařilo s Kvapilem, Horst však nestačil na Poláka a Mirďa s Jirkou Zeleným uhrál pouze set, 3:3. Druhé kolo soupeř ukázal, že třetí příčka v tabulce mu patří právem a čtyřmi výhrami v řadě si vytvořil klíčový náskok. Jirka i Horst proti Zeleným prohráli o pár míčků v rozhodujícím setu, což je velká škoda, ale takový je stolní tenis, 3:7. Třetí kolo nám soupeř sice neutekl, avšak ani my jsme jej nedokázali dotáhnout, Horst vyzrál na Jirku Zeleného a Jakub na Martina, přičemž oba v pětisetovém dramatu, zatímco Mirďa se nechytal proti výbornému Polákovi a Jirka si nevěděl rady s Kvapilem, 5:9. Poslední kolo zaznamenal bod za domácí pouze Jakub, který porazil Jirku Zeleného bez ztráty setu, Mirďa, Jirka a Horst na soupeře nestačili, a tak jsme vyklidili tělocvičnu se skóre 6:12.

Jakub Oravec (3) nestačil pouze na Romana Poláka, Horst Stoklas (1,5) nebyl daleko ke druhému bodu, Jirka Stuchlík (1) prohrál dokonce dva pětiseťáky a Mirďa Virag (0,5) po návratu z Egypta stále čeká na první bod ze dvouhry.

V posledním kole letošní sezóny vyrazíme do Chomutic, které jsou sice nováčkem soutěže, avšak díky kvalitní sestavě aktuálně na 4. příčce.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.