Hradečtí nasadili nedělní sestavy a Áčko za den získalo jen remízu

Hrát v Hradci Králové je vždycky velká loterie. Vzhledem k tomu, že jak DTJ-Slavia, tak Sokol má v každém svém týmu soupisku o velikosti novopackého klubu, mohli si pačtí přijet jak pro výhru, tak i pro debakl. Hradečtí, kterým se v sezóně zatím tolik nedaří, poslední říjnovou neděli neponechali nic náhodě a nebylo moc co řešit.

Na DTJ-Slavii začal zápas vesele, protože jak duo Knap-Šmidrkal (proti Málkovi s Chládkem), tak i dvojka Kazda-Luňák (proti Kubíčkovi s Daňkem) vyhrála své zápasy shodně v pěti sadách. A nástup hostí pokračoval, Honza Šmidrkal uběhal dlouhý duel s Kubíčkem (3:1), Vojta Kazda po velmi dobrém výkonu porazil Chládka 3:1 a Lukáš Knap vyhrál všechny 3 koncovky s Daňkem (3:0). 5:0 pro packé. Michal Luňák poté okusil ligovou hru Dana Málka a krom první sady nestačil (1:3). Honza poté po vyhrané první sadě přenechal iniciativu Chládkovi a ten trestal, jenže následně nasadil packý obranář hru typu totální beton a utkání otočil (3:2). Velká škoda, že Vojta nedokázal dorazit Daňka, protože ten se v pátém setu chytil a předváděl parádní hru, na kterou již Vojta neměl odpověď (2:3). Málek následně v pěkném zápase ustřílel Lukáše a bylo to 6:3 pro packé. Michal však zaválel s Kubíčkem (3:0) a Honza po jasném průběhu, kdy prohrával 0:2, zpřesnil hru a hlavně Roman Daněk přestal tolik útočit svými žihadly a to packému chytači dokonale vyhovovalo (nakonec 3:2 pro Honzu). 8:3 pro packé. Jenže Málek zničil i Vojtu 3:0, Lukáš tím samým výsledkem nestačil na Kubíčka a Michal neměl na Chládka (0:3). To už bylo hůře, protože Honza se s Málkem vůbec nechytal (1:3). Vojta následně poprvé v životě porazil Kubíčka a byla to pořádná řež (3:1) a packým chyběl bod. Jenže ani Lukášovi s Chládkem (1:3) a ani Michalovi s Daňkem (1:3) se nedařilo zastavit rozjeté hradecké, a tak se body dělily.

DTJ-Slavia HK „E“ – TJ Nová Paka „A“ – 9:9, Honza ani na víc pomýšlet nemohl (3,5/4,5), Vojta si připsal cenný skalp Kubíčka, avšak mrzela jej prohra s Daňkem (2,5/4,5) a Michal s Lukášem doplnili po bodíku (1,5/4,5).

Na případný záskok jela s packými také hvězda „B“ týmu Jakub Fejfar a hned si připsal první body za Áčko, protože v hospodě U Dvora snědl guláš s 12 knedlíky. A razilo se na Sokol. Tam na packé čekala obměněná sestava Jirásek ml, Janovský, Jakubský a Mynář. Debly dopadly nerozhodně, Šmidrkal-Knap porazili Mynáře s Jakubským a Kazda-Luňák nestačili na Janovského s Jiráskem ml. Následně vyrukoval Honza na Janovského a po rozpačitém začátku již utkání zcela režíroval (3:0). Martin Jirásek ml. však předvedl s Vojtou robotickou hru a packého všesportovce přežehlil 3:0. Lukáš následně nestačil v pěti sadách na Mynáře, ale výměny se hrály fantastické. Michal ve čtvrté sadě odvrátil 4 mečboly, avšak ten pátý v páté sadě již ne a rezultovala z toho bolestná prohra 2:3, ač po pěkném a bojovném výkonu. 2:4. Honza s Jiráskem následně kromě první sady tolik práce neměl, protože obranná hra je pro mladého hráče zatím věc nepříjemná (3:0). Vojta se poté pochlapil a připsal si třísetové vítězství nad Mariánem Mynářem (3:0). Jenže strojová vrchní hra mladých Jakubského a Janovského byla nad síly Lukáše (1:3) i Michala (0:3) a bylo to 4:6. Honza ještě bojoval, když Mynáře ubránil (3:1), avšak jak Jakubský s Vojtou, tak Janovský s již střídajícím Kubou Fejfarem slitování neměli (0:3). Michal se dále rval s Jiráskem o první dvě sady, pak však hradecký hráč přidal otáčky na své řídící jednotce a Michala porazil 3:1. Honza si poté ještě zahrál s Jakubským a slitování neměl tentokráte on (3:0), jenže Vojta podlehl 1:3 Janovskému a bylo po zápase.

Sokol PP HK 2 „E“ – TJ Nová Paka „A“ – 10:6, Honza si připsal fullhouse (4,5/4,5), Vojta těžko hledal cestu jak porazit mladé Hradečáky (1/4,5), Michal neměl moc co (0/3,5), Lukáš ustřílel alespoň debla, poté se nechal střídat (0,5/2,5) a Kuba si odbyl premiéru v soutěži, avšak další body k těm poledním nepřidal (0/2).

Tabulka se tedy vyrovnala již úplně.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.