12. ročník Vánočního pinku patřil dvojici Kazda-Fišar, šipkařské umění předvedl Lukáš Grof

Již podvanácté se novopačtí stolní tenisté sešli hned po Štědrém dnu a jako vždy to byl den plný zábavy, sportu a obžerství. Zatímco obhájce titulu v šipkách Jirka „Spíňa“ Stuchlík mezi účastníky nechyběl, poslední vítěz pince Šmidra se ze zdravotních důvodů dostavit nemohl. Veškeré aktivity spojené se sportem, jídlem a alkoholem odstartovaly oficiálně okolo třinácté hodiny za účasti 12 Pačáků.

Ve stolním tenisu se již tradičně losovaly dvojice ze dvou košů (A+B a C+D). Jelikož bylo tentokrát pouze 6 dvojic, systém dvou skupin jsme zaměnili za jednoskupinový, což se také projevilo na výsledném čase ukončení turnaje, když poslední zápasy byly dohrávány až po více než 12 hodinách od zahájení. Na 6. místě skončila dvojice Jakubů (Fejfar a Oravec), která pětkrát v řadě prohrála 1:2. Zatímco Jakub O. všechny své zápasy vyhrál, Jakub F. proti soupeřům ze silnějšího koše neuspěl a smolné výsledky tak vždy dovršila prohra v deblu, poukazující na nesehranost těchto dvou pánů. Předposlední místo pak patřilo dvojici Luňák-Růžek, která si nebrala servítky s žádnými ze soupeřů a jako jediná dokázala porazit vítěznou dvojici. Na bramborové medaile dosáhli Sochor s Jardou Erlebachem, který již sice nehraje za náš oddíl, avšak vždy je vítaným hostem na této akci. Na bronzový stupínek stanuli Grof a Virag, jejichž výkony (stejně jako všech ostatních) byly značně ovlivněny nadměrnou konzumací výborného jídla a piva. Druzí skončili Knap se Stuchlíkem, kteří byli až do poslední chvíle jasnými adepty na výhru, plány jim však překazila dvojička Kazda-Fišar, která takticky zvládla závěr, když se Vojta stihnul parádně vyspat na lavičce a kluci tak mohli slavit svůj první triumf na tomto prestižním turnájku dvojic.

Šipky byly časově mnohem lépe zvládnutelné, a tak byly v průběhu celého večera pestrým doplňkem pingpongové soutěže, to však nic neubírá na jejich celkovém významu. Ze standardního vyřazovacího pavouka se postupně prokousala čtyřka Grof, Fišar, Erlebach, Kazda. Poslední vítěz Jirka Stuchlík doplatil na těžké první kolo, ve kterém narazil na neméně zkušeného Vojtu a po napínavém boji byl vyřazen ještě takříkajíc před setměním. V semifinále Grof-Fišar doplatil „Fišik“ především na Lukášovo domácí „házeníčko“, kdy jsme ho při jeho výkonech podezřívali, že neodejde z domu, dokud nenahází aspoň deset dvacítek. Druhé semifinále patřilo Vojtovi, který Jardovi ukázal svá záda také díky dřívějším zkušenostem s touto hospodskou hrou. Finále však opanoval Lukáš Grof, jehož Vojta značně počastoval řádkou hlášek, jako např.: „Jo tak ty bohužel házíš úplný nesmysly“, „S tím si zajdi k Lukavcovi, ať ti tu hnátu zasádruje“ a podobně.

Vánoční pink byl doprovázen také karetními souboji ve známé hře Prší, kterou vyhrál skoro vždy (pokud zrovna nehrál něco jiného) Tomáš Fišar a vydělal si tak v podstatě na celý večer zábavy. Tolik tedy ke 12. ročníku této povedené akce.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.