Béčko v předposledních kolech utrpělo dvě prohry

Igor Fejfar na příjmu
Igor Fejfar v Chlumci přidal vajco, ostatně jako celý packý mančaft

Zatímco náš A tým měl výhodu domácího prostředí, Béčko se vypravilo za velmi větrného počasí do Bydžova a do Chlumce. Oba soupeři jsou doma mnohem silnější než venku, zároveň nám chyběl Kuba, zaskakující za Vojtu a “kolenář” Grofik, který za sebou začal zas po dlouhé době tahat nohu, takže pinec nepřipadá v úvahu. Za kluky zaskočili “Terminátor” Igor a Mirďa, který ukazuje svůj um nejlépe s plastem.

V Bydžově jsme měli poměrně slibná očekávání uloupit soupeři aspoň bod. Po čtyřhrách to bylo 1:1 díky Sóšovi s Mirďou, kteří se nemýlili proti dvojici Kraus-Hrubý. Jakub s Igorem sice ve všech setech vedli, ale koncovka byla vždy v režii domácích. Pak ušpachtlil sendvičem Vidra Sóšu 8 v 5. setu, Hrubý byl terminován naším nestárnoucím Igorem, Jakub v souboji leváků přehrál Fandu Veselého a Mirďa neměl co s travařem Krausem, 3:3. Ve 2. kole si Martin smlsnul na Hrubém, Igor si však nevěděl rady s tvrdou a přesnou hrou Fandy Veselého, stejně tak Jakub nestačil v 5 setech na stále se lepšícího Krause. Když pak Vidra porazil Mirďu, domácí rázem vedli 6:4. Pak Veselý pokořil i Sošu, který byl už na ručník, Kraus 9 v 5. porazil Igora a ukázal, že 5. sety umí, Jakub po slibném začátku dostal s Vidrou a kapku naděje vykřesal Mirďa výhrou s Hrubým, to už však domácí vedli 9:5.  Ve velmi vyrovnaném zápase pak Soša nestačil 8 v 5. na Krause a mohli jsme jet na oběd.

Jiskra Nový Bydžov “B” – TJ Nová Paka “B” 10:6, Mirďa Virag (1,5) zahrál pěkně a především ve čtyřhře ukázal několik parádních spinů, Martin Sochor (1,5) od sebe čekal víc, Igor Fejfar (1) si vybral kopec smůly s Krausem, zároveň nestihl dohrát dobře rozehraný zápas s Vidrou a Jakub Oravec (1) chtěl přispět také více než bodem (zápis zde).

Po dobrém obědě, kde jsme potkali i Jičíňáky s chybějícícm Fejtkem, jsme vyrazili do chlumecké herny, která se nachází až na půdě sokolovny (spousta schodů). Domácí borci byli nabuzení, aby také ne, v šatně na ně čekal soudek Plzně. Hned po čtyřhrách jsme tekli, tentokrát o něco lépe zahráli Igor s Jakubem, ale na výhru to nestačilo, 0:2. Pak Martin Kycelt porazil Sóšu, Šedivý Igora v pěti setech, Jiřička po šíleném výkonu Jakuba 3:0 a Petr Kycelt nedal šanci Mirďovi, 6:0 pro domácí a to jsme se sotva rozkoukali.  Druhé kolo to nebylo o nic lepší, ba naopak horší, ze všech 4 zápasů pouze Jakub uhrál set s Kyceltem, ostatní jasně 3:0 a jelo se domů.

Sokol Chlumec nad Cidlinou – TJ Nová Paka “B” 10:0, hodnotit všechny 4 vejcaře zvlášť po takovém výsledku nemá cenu (zápis zde).

Jediným pozitivem z téhle soboty je fakt, že si nemáme co vyčítat, kolektivním “výkonem” jsme dokráčeli ke dvěma prohrám, bodů všichni stejně (málo), takže teď 3 týdny pauza a pak doma Vrchlabí a vedoucí Hostinné.

Facebookové komentáře