Divize, díl 18. a 19.: V Kostelci téměř zmrtvýchvstání, na DTJ šťastná remíza

18. a 19.kolo královéhradecké divize nabídlo šlágry kola, třetí Paka se střetla s druhým Kostelcem a odpoledne se čtvrtým DTJ. Po obrovských bitvách, když ráno to již bylo dávno ztraceno a odpoledne byli pačtí jediný míček od další prohry,  nakonec byla alespoň odpolední remíza odměnou za těžké bitvy.

Paka ve tradiční sestavě začala v krásné herně v Kostelci relativně dobře, Knap-Šmidrkal sice po nedobrém výkonu dostali na frak od Viesnera s Jakubcem, ale Kazda s Fejfarem se výrazně lepší, což potvrdila výhra nad dvojicí Malík Karel-Brůna 3:1.

A domácí Brůna hned naprosto zdevastoval Kubu 3:0, to samé se jako obvykle čekalo od Karla Malíka s Honzou. Honza se však nedal, skvělým výkonem se dopracoval k vedení 2:0 a 11:10, které však…..proprcal a Karel již packého obranáře dále naprosto zlikvidoval (2:3). Škoda Lukáše s Jakubcem (1:3), protože na Vojtu Viesnera už si jen tak někdo nepřijde, což poznal Vojta Kazda hned (0:3). 1:5, to šlo rychle.

Karel následně úplně přežehlil i Kubu 3:0, takže první packý bod dělal až Honza, který odvracel všechny setboly soupeře okresními útoky (3:0), jenže Viesner sestřelil i Lukáše (3:0), nebylo o čem. V obrovské bitvě se ještě jal stahovat Vojta, protože Brůnu po dobré půlhodině 9 v pátém přechytračil (3:2), jenže Jakubec si pro packé přichystal další překvapení, protože překvapenému Kubovi sendvič moc nechutnal (1:3). 3:8 a Malík s Viesnerem měli před sebou každý ještě 2 mače, to vypadalo bledě. Jenže Honza po parádním výkonu ubránil Viesnera (3:1), soupeř si navíc hnul s ramenem. Lukáš dostal sice hned následně 3:0 s Brůnou, to bylo úplně bez šance, 4:9 na zápasy, ale Vojta překvapil celou divizi skvělou výhrou 3:0 nad Mallkem, když Karel kvůli bolavým zádům byl u míčku o milisekundy později. Kuba naplno využil zdravotní indispozice Vojty Viesnera a vyhrál 3:1 a Honza s přehledem porazil Brůnu 3:0. V jednu chvílí vedl Lukáš nad Malíkem 1:1 a 8:3 a Vojta porážel Jakubce, jenže Karel Malík je starý lišák a Lukáš nakonec 3:2 uklohnil, což byla škoda, protože Vojta vedl s Jakubcem již 2:0.

TTC Kostelec nad Orlicí “A” – TJ Nová Paka “A” – 10:7, Honza měl mečbůlek na fullhouse, avšak to by asi chtěl moc (3/4,5), Vojta zahrál fantasticky (2,5/3,5), Kuba ukvedlal bod (1,5/4,5) a Lukáš si po nemoci připsal vejce jak malované (0/4,5).

Odpoledne vyrazila Paka do Hradce Králové na místní DTJ. A debly opět jako ráno, Knap-Šmidrkal se ještě zvedli z 0:2 proti Mrázkovi s Tesolinem, jenže domácí bombeři nakonec dílo dokončili (2:3), skvěle naopak sehráli Kazda s Fejfarem proti Bohdeneckému s Grešem (3:0). A Honza Šmidrkal se radoval, po několika letech porazil Jirku Mrázka (3:0), jenže Vojta nedokončil obrat s Bohdeneckým, kdo ví, jak by to vypadalo, kdyby packý hráč využil setboly na 2:2 na sety (1:3). Kuba si dále spolehlivě poradil s Grešem a Lukáš dostal na frak s Tesolinem, hrajícím naprosto neskutečné údery. 3:3.  Záludnost malé herny poznal Honza hned vzápětí, údery domácího mladíka Bohdaneckého byly u samotné zdi ještě ve výšce 150 cm, to se hrát prostě nedalo, packý hráč si akorát sedřel klouby a tričko a pocuchal nervy (1:3), Vojta však vracel packým remízu výhrou 3:0 nad Grešem. Tesolin ale následně úplně zdemoloval Kubu (3:0) a na Mrázka si více než set Lukáš neudělal, domácí utekli na 6:4. Díky domácím za laskavé otočení stolu, najednou bylo více místa a Honza porazil Greša 3:0, stejně jako s Bohdaneckým litoval Vojta i nevyužít setbolů na 2:2 s Tesolinem (1:3). Jenže Kuba to vzal na sebe, porazil 3:0 Mrázka, na což sice Lukáš nenavázal (0:3 s Bohdaneckým), jenže Honza po parádní bitvě udolal Tesolina 3:1 a stáhnul na 7:8. a přišla klíčovka, Vojta bojoval s Mrázkem, v páté sadě tekl 3:8, pak i 7:10 a 10:11, jenže to všechno parádní hrou odvrátil a po dlouhé době si zase u stolu zahulákal (3:2). 8:8. Dle očekávání pak Bohdanecký porazil Kubu 3:1, ale řádně se zapotil a štěstí se poprvé v sobotu usmálo i na Lukáše, jenž porazil Greša 3:1 a zajistil remízu.

DTJ Slavia Hradec Králové “C” – TJ Nová Paka “A” – 9:9, Honza stabilně (3/4,5), Vojta skvěle zabojoval, to samé i Kuba (2,5/4,5) a druhé vejce v řadě by na Lukáše bylo moc, takže opět udržel v závěru nervy a zajistil remízu (1/4,5).

Paka sice klesla na 4.místo, ale v závěrečných kolech by mohla teoreticky 3x vyhrát, tak jako tak již bude sezóna parádní.

Sportu zdar

Facebookové komentáře