3. a 4.kolo VčD: Honza Šmidrkal zlámal pálku a bylo po srandě

Sport může být někdy krutý :)

Na další kolo divize měli pačtí v kalendáři výlet do Dvora Králové a na Sokol Hradec Králové. Ve Dvoře chtěli pačtí poprvé v sezóně vyhrát, jenže packého obranáře potkala úsměvná katastrofa, a tak bylo po nadějích na jakýkoliv bodový zisk.

Dvůr nastoupil v sestavě Foff, Krýza, Jež a Šulc, Miroslav Foff starší je hráč s ligovými zkušenostmi. Debly začaly velmi bledě, Kazda s Fejfarem po tradičním dopoledním mdlém výkonu prohráli s Krýzou a Ježem 0:3. Bitvu trvající přes 35 minut pak svedli domácí Foff-Šulc proti duu Knap-Šmidrkal. Packá dvojice se dostala ze stavu 1:2 a 7:10, následně vedli i 6:3 v pátém, ale zkušený Miroslav Foff to vzal na sebe a koncovku pro sebe dvorští uhráli.

První singly Šmidrkal-Foff a Kazda-Šulc. Honza projel 2 setboly na 1:1, prohrával 0:2, najednou to bylo 1:2  a 10:7, setboly nevyužil a přišel trest, bohužel naprosto obrovský, protože za stavu 1:2 a 10:10 při vybírání bekhendu ťuknul packý obranář pálkou o zem, a ta se rozlomila na 2 kusy jako tatranka. Na mečbol si tedy vzal Honza pálku LukášeKnapa, jenže ta je trochu rychlejší a nemá trávu, takže to tímto bodem také skončilo, 1:3 a packé šance na výhru vysoce devalvovány. Vojta vedle zvládnul zábavný mač se Šulcem, takže na 1:3 korigoval. A bylo ještě lépe, Lukáš Knap sehrál výtečně s Ježem a 3:0 vyhrál, jenže Krýza svoji ultranechutnou hrou urval i přes mnoho odvrácených setbolů všechny koncovky s Kubou a bylo to 0:3, celkem 2:4 na zápasy.

Honza si poté vzal Lukášovu pálku a zkoušel si útoky se Šulcem, jenže nevyužil šance srovnat na 2:2 a padl 1:3, Vojta sehrál naprostou divočinu s Ježem, první dva sety prohrál 8 a 9, následně vyhrál 0, vyhrál 8, ale v posledním setu mu to tam Rosťa Jež narval přes prasátko a vyhrál 11:6, škoda.

Následoval duel Lukáše s Krýzou, rozjetý packý levák vyhrál první dva sety, pak chytl Krýza totální lauf a srovnal na 2:2. Lukáš ještě vedl 10:5 v pátém, Krýza zkušeně srovnal na 10:10, jenže Lukáš roztočil forhend, dal na 11:10 a když přežil Krýzův útok, radoval se z výhry 3:2. Kuba následně začal s Foffem blbě, tekl i přes některé neskutečné údery 0:2, snížil na 1:2, měl setbůlky na 2:2, ale Foff opět zkušeně otočil a 3:1 vyhrál. Honza si pak zahrál s Ježem jenom jeden set, který dvorský hráč celý vyházel, jenže následně zjistil, že Honza není úplně dobrý útočník a bez čopu by mohl hrát tak okres, takže jej již totálně zdemoloval (3:1), 8:3 pro Dvůr.

Vojta s Krýzou svedl parádní zápas, 2:1 vedl, Krýza srovnal na 2:2, pár blbých míčků rozhodlo o výhře dvorského hráče 6 v pátém, 9:3. Když Lukáš tekl 0:2 s Foffem, již si všichni v herně balili věci, jenže Lukáš začal skvěle obracet, hrál se nejlepší pinec dne a nakonec Lukáš vyhrál 6 v pátém. Protože následně nezaváhal ani Kuba, když porazil 3:0 Šulce, musel se Krýza znovu obléct do dresu, ale opravdu jen na chvíli, protože zápas s Honzou připomínal sprint na 100 m mezi Usainem Boltem a handicapovaným sportovcem kategorie alespoň F43, no prostě 3:0 pro Dvůr a bylo.

TJ Dvůr Králové nad Labem – TJ Nová Paka – 10:5, Lukáš skvěle, dělal by jistě i čtvrtý bod (3/3,5), Vojta s Kubou shodně po bodu, Vojta měl více šancí (1/3,5) a Honza po mnooooha letech vejce jako hrom, ono to asi ani jinak dopadnout nemohlo (0/4,5). 

Se Sokolem nastoupila kombinovaná sestava, a ta dostala očekávaných 0:10.

Facebookové komentáře