Okresní přebory v Nové Pace: Pačákům vypálil rybník Tomáš Vraštil, debl zůstal doma

Martin Budina (vpravo) se rve s Jirkou Stuchlikem, též zvaným Spiner nebo Spiňa. Spiner svému soupeři nakonec podlehl, ale alespoň mu po zápase vysvětlil, že má na bekhendu pěkný hnůj
Nové stoly od Jooly hostily okresní přebory jičínského okresu ve stolním tenise dospělých

 

Po roční pauze se uskutečnily v novopacké hale okresní přebory jednotlivců.  Pořádání se ujala známá dvojice Roček-Nidrle. Přijelo celkem 24 hráčů z mnoha okresních oddílů, novopačtí měli největší zastoupení, zúčastnili se Šmidrkal, Knap, Kazda, Fejfar, Sochor, Oravec, Kadavý Stuchlik, Milický, Erlebach a Vydra. Účast byla samozřejmě silně negativně ovlivněna aktuální pandemickou situací a vládnímu nařízení, které zakazuje účast neočkovaných nebo lidí s neprodělaným covidem na akcích nad 20 lidí. I tak je ale účast 24 hráčů více než v jiných okresech za normálního stavu.

Na krásných nových stolech od společnosti Joola, které novopacký oddíl zakoupil díky dotaci z královéhradeckého kraje, začaly pandemické přebory.  Nasazená jednička byl tentokráte domácí Honza Šmidrkal, jako dvojka Vojtěch Kazda, trojka Lukáš Knap a čtyřka jičínský Tomáš Vraštil. Skupiny byly 4 po 6 hráčích a 4 nejlepší šli do hlavního pavouka, zbytek do útěchy.

Své skupiny vyhráli všichni favorité. Osmifinále proti sobě svedlo zajímavé dvojice, například souboj s pořadovým číslem alespoň 850 mezi Honzou Šmidrkalem a Jakubem Oravcem uzmul packý obranář 3:0. Kuba Fejfar udolal Martina Jiráska, který však nic neztratil ze svého umu, bojovnosti a povzbuzování se v rodilé japonštině a němčiny výrazy fosa, šos, Yasaka, Nagasaki a Stuttgart. Kuba Kycelt z Chlumce rozstřílel Martina Budina 3:0, Lukáš Knap poslal domů chomutického Tonara, Tomáš Vraštil pak jeho sestru Terezu. V duelu z packého Béčka zdolal Martin Sochor Šimona Kadavého 3:0, Jirka Gebauer přechytračil Dominika Kuzmu 3:1 a Vojta Kazda si poradil se Zdeňkem Fejfarem.

Čtvrfinále již nabídlo i divizní souboj, Honza Šmidrkal ubránil Kubu Fejfara po bitvě 3:1, s turnajem se rozloučil Lukáš Knap, který podlehl Kyceltovi 1:3. Tomáš Vraštil uzobal Martina Sochora 3:0 a Vojta Kazda rozstřílel Gebauera 3:0.

Semifinále nabídla napínavé souboje, Honza ukvedlal Kycelta 3:1, Vojta Kazda odvrátll s Vraštilem ve 4.sadě 4 mečboly, ale v pátém setu mu stejně podlehl.

Finále nabídlo extra dlouhé výměny mezi jičínským blokařem a packým obranářem, Honza urval vedení 2:1, pak však začal Tomáš Vraštil hrát chytřejší stolní tenis plný vyčkávání, což po nočním pátečním kuželkářském zápase fyzicky vyždímanému packému hráči nesedělo, Tomáš otáčel, až to celé na 3:2 otočil a stal se po zásluze okresním přeborníkem pro rok 2021.

Finále pískal jako hlavní rozhodčí Tomáš Trenér Milický, kterému se tak vyplnilo proroctví Jirky Spinera Stuchlika, který před turnajem tvrdil, že bude Trenér ve finále.

Čtyřhry proti sobě v semifinále svedly dvojice Knap-Šmidrkal a Gebauer-Jirásek a druhou dvojicy tvořily Sochor-Oravec proti Kazdovi s Fejfarem. Knap se Šmidrkalem prohrávali 0:1, 8:10 a odvraceli proti Gebauerovi s Jiráskem smeč, celý set otočili a pak už byli dominantní, 3:1 pro packou dvojici. Sochor s Oravcem pak dostali nakládačku od Kazdy s Fejfarem 0:3. Kuba Oravec si alespoň připsal první placku z okresních přeborů.

Finále tedy kompletně obsadilo packé Áčko, po prvních dvou vyrovnaných sadách začali mít navrch Knap se Šmidrkalem, zápas 3:1 ovládli a oba 28-letí pačtí dlouholetí spoluhráči opět slavili titul přeborníka okresu v deblu.

Útěcha se stala kořistí pro matadora Jirku Stuchlika.

O hladký chod se jako vždy spolehlivě postarali osvědčení Roček s Nidrlem, kterým za jejich činnost děkujeme.  Okresní stolní tenis je na rozdíl od ostatních závodních okresních sportů na vzestupu a budeme doufat ve stále stejnou tendenci.



 

Facebookové komentáře