Divize, část 19.: Hrozný nářez v Jičíně

Nádherná sobota 12.února roku 2022 a Paka si to frčela na půdu okresního rivala z Jičína. V domácím zápase Paka Jičín pěkně seřezala, o to sladší byla jičínská pomsta.

Paka opět postrádala zraněného Lukáše Knapa, za kterého nastoupil Michal Luňák. Zbytek sestavy zůstal klasický (Šmidrkal, Kazda, Fejfar). Debly předznamenaly katastrofu, Šmidrkal-Luňák se proti Křižovi se Seberou lepšili, ale stejně si na set nesáhli (0:3), Kazda-Fejfar proti Červenkovi s Vraštilem předvedli grande hrůzu, protože dostali 3:0 též. A začaly singly, Milan Kříž si po fyzicky náročné bitvě plné krásných výměn poradil s Honzou Šmidrkalem 3:2, Vojta Kazda po nemastném výkonu proti spolehlivému Vraštilovi nedostal pořádnou šanci (1:3). Paka se potápěla jako Titanic, protože Kuba Fejfar nevyužil na Seberu 4 mečboly a padl v divoké bitvě 16:18 v pátém setu, to tuze potěšilo (2:3). Michal Luňák se rval s Honzou Červenkou o každý míček, ale po vyhrané první sadě již tahal ve všech koncovkách za kratší konec a nevyužil ani šance na srovnání na 2:2 (1:3). 0:6, moc pěkné první kolo. Kanára definitivně zažehnal Honza, který si po prakticky bezchybném útočně laděném výkonu poradil s Tomášem Vraštilem naprosto jasně 3:0. Jenže Vojta se nechal úplně zdevastovat Seberou, který hrál mraky přesných bekhendových sklapovaček (0:3). Stejnou bídu dostal Kuba od přesného Červenky, to byla už jen taková předsmrtná křeč (0:3). Michal pak dostal s Křížem čočku v prvním, ale ve druhém a třetím setu nechal jičínskému kudrnáčovi dohromady jen 7 míčků, ve čtvrtém setu mu jičínský hráč upálil mečbol, a tak se rozhodovalo v páté sadě, ve které se pro změnu při svém druhém mečbolu upálil dva metry do autu z bekhendu packý hráč, a tak to nemohlo skončit jinak než prohrou 12 v pátém (2:3). Honza ještě po suverénním výkonu ustřílel i Seberu 3:1, ale to bylo z packé strany vše, protože Vojta dostal s Červusem čočku jak na Silvestra (1:3).

TJ Jičín „A“ – TJ Nová Paka „A“ – 10:2, Honza si zahrál slušně a hrál kvalitně (2/3,5), Kuba s Michalem každý mohl litovat neproměněných mečbolů (0/2,5) a Vojta neměl v jičínské vyhřáté herně žádný nárok, a tak přidal ještě větší ořech (0/3,5).

Další kolo předehrávají pačtí se Dvorem Králové nad Labem, při současné oblevě snad nebude pod Labem.

Facebookové komentáře