17. a 18.kolo divize: Áčko si poradilo s Kostelcem, Vamberk KO

17.kolo divize a do Paky přijel Kostelec nad Orlicí. Opět bez hvězdy Karla Malíka, tentokráte i bez Martina Bolehovského. Toho nahradil Dušan Divíšek. Novopačtí zase nadále postrádali Lukáše Knapa, který je stále marod na záda (není divu v jeho věku, vždyť mu bude brzy 29). V divné době, kdy se týmy skoro nedají dohromady, byli pačtí rádi aspoň za trochu pohybu v dopoledních hodinách.

Debly tentokráte vyrovnaně, Šmidrkal s Luňákem si po takticém výkonu poradili s duem Petr-Lipenský. Kazda s Fejfarem naopak po tragickém výkonu padli s Jakubcem a Divíškem. A hra měla spád, nádherný mač sehrál Kuba Fejfar proti Petrovi, Kuba otočil na 2:1, avšak pak už nedostal čuchnout, dostal dvakrát pět a šel si sednout na lavičku (2:3). Michal Luňák ale potvrdil divizní zkušenosti, když si po standardní útočné hře poradil s Lipenským 3:1. Následoval antišlágr kola, bourač hry Jakubec a proti němu útočně naprosto imponentní Honza Šmidrkal. Honza dostal v první sadě čočku, druhou zlepšil, ale taky projel a ve třetí nevyužil vedení 5:2, naprosto tragický výkon zralý na přeřazení do okresu C (0:3). Vojta Kazda ale nezaváhal a Divíškovi žádnou šanci nedal (3:1). Skvělý skalp si připsal Michal, neboť po parádním výkonu otočil duel s Petrem ze stavu 1:2 a radoval se tak z další cenné divizní výhry. Honza si pak spravil trochu chuť s Lipenským (3:0), Vojta po trpělivé hře nedal šanci Jakubcovi (3:0), Kuba přehrál dosti s přehledem Divíška 3:1. Lukáš Petr neměl dost pětisetových bitev, a tak si další půlhodinovou střihl s Honzou, Honza tekl 1:2, ale pak mu začal fungovat kouzelný koberec, minimálně chyboval a mladý soupeř se vyházel (3:2). Když Vojta po divokých koncovkách prvního a třetího setu vyhrál 3:0 nad Lipenským, bylo to již 9:3. Kuba to chtěl zavřít s Jakubcem, vedl se štěstím 2:1, měl celkem 3 mečbůlky (10:8 a 11:10), ale ani jeden mu na stůl nešel a v páté sadě stylově prohrál po šílených výměnách 2:3, devět v pátém. Michal se naprosto trápil s Divíškem, nefungoval mu spínek ani pink, a tak se po zásluze vracel od stolu nevesel (1:3), ale vše dokončil Vojta, který vedl naprosto jasně s Petrem 2:0 a 9:3, třetí sadu ještě prohrál, ale pak už opět vládl. Záda mu jistil Kuba, protože Lipenského ještě před Vojtou stihl 3:0 porazit.

TJ Nová Paka “A” – TTC Kostelec nad Orlicí “A” – 10:5, Vojta pěkně na pána za  4 (4/4,5), Honza s Michalem bohatě přispěli (2,5/3,5) a Kuba prohrál dva pětiseťáky, 2 body ale přidal (2/4,5). 

Další kolo hurá do Jičína.

Dobrý oběd a to bylo tak nějak vše :).

Facebookové komentáře