Divize, kola 10. až 13.: Rtyně a Broumov bez problémů, výhra i v Jičíně a náraz na DTJ

Áčko nejprve 3.12.2022 přivítalo v domácím prostředí týmy z nejvzdálenějších koutů našeho kraje, Rtyni v Podkrkonoší a Slovan Broumov. Rtyně se již pár sezón potácí na dně divize a nejinak je tomu i letos, Broumov zase patří k úplné špici divize, jenže stačí, aby byl výpadek v sestavě či zranění a tým je najednou o třídu slabší než obvykle. Pačtí ve standardní sestavě, ač byli 2 hráči trochu ovlivnění pátečním zápasem v kuželkách.

Rtyně přivezla kromě bardů Oldřicha Koblížka a Petra Martina ještě mladého Ondru Koblížka a Víta Hejnu. Debly opět nerozhodně, Knap-Šmidrkal připsali i osmý zářez v sezóně proti Oldovi Koblížkovi s Martinem, jenže duo Kazda-Fejfar smolně podlehlo Hejnovi s Ondřejem Koblížkem 2:3, když nevyužili vedení 2:1 na sety a padli. Lukáš Knap zahájil singly klasickým duelem proti Martinovi, též zvanému Válec, a po vyhraném prvním setu padl (1:3), Vojta Kazda ale nedal šanci mladému Koblížkovi (3:0) a když Kuba Fejfar otočil skvělým ofenzivním výkonem proti Hejnovi z 1:2 na 3:2 a Honza Šmidrkal ve standardně ošklivém duelu dvou obranářů ukvedlal Oldu Koblížka, bylo to 4:2 pro packé. Pak šli pačtí do trháku,  Vojtěch zdemoloval Martina 3:0, Kuba mladého Koblížka též bez ztráty setu a Honza oplatil Hejnovi opět výsledkem 3:0 loňskou prohru. Lukáš sice ještě podlehl po prohraných koncovkách prvních dvou setů Oldovi Koblížkovi 0:3, ale Kuba měl nabito a 3:0 Martina zdolal, na to navázal Honza nad mladým Koblížkem a celé to dokončil Lukáš, jenž opět 3:0 zválcoval Hejnu.

TJ Nová Paka “A” – TJ Baník Rtyně v Podkrkonoší “A” – 10:3, Honza bez problémů (3,5/3,5), Kuba ve formě (3/3,5), Vojtěch také bez singlové porážky (2/2,5) a Lukáš aspoň přispěl spoluhráčům do kasičky (1,5/3,5). 

Odpoledne přijel Broumov, jeden z top týmů divize posledních sezón. Jenže už bez Vládi Vodala, který bojuje sám se sebou a se zraněným Karlem Gombarčíkem, který jinak pravidelně devastuje packé 4 singlovými body.

Debly opět aspoň nerozhodně, Knap-Šmidrkal proti Brzeckimu a Hornychovi jasně 3:0, stejně jasně pak – ale s opačným výsledkem – prohráli Kazda s Fejfarem proti Gombarčíkovi s Kollertem. A šlo to hodně rychle, Lukáš překvapil a aktivní hrou si došel pro výhru nad Kollertem 3:1, Vojta uspinoval Brzeckiho (3:0), Kuba rychle přišel na to, že by s Gombarčíkem, hrající jen bekhend, neměl prohrát (3:1) a Honza si dokráčel pro výhru 3:0 nad Hornychem. Vojta pak zázračně ze stavu 0:2 urval výhru nad Kollertem (3:2), Kuba ztratil s Brzeckim jen set (3:1) a Honzovi docvaklo až po 3 odehraných setech, kdy tekl 1:2, že pro výhru nemůže hrát Gombarčíkovi vše do bekhendu, pak už to s obtížemi šlo (3:2). Lukáš si následně zkušeně poradil s Hornychem 3:1 a Kuba to dokončil po obrovské bitvě s Kollertem, kterému nestačily ani mečboly, a tak 3:2 a 11 v pátém vyhrál a bylo hotovo. Vedle to ještě jistil Honza vítezstvím nad Brzeckim.

TJ Nová Paka “A” – TJ Slovan Broumov “A” – 10:1, Honza potvrdil formu (2,5/2,5 + 1/1 pod čarou), Kuba výborný (3/3,5), Lukáš neprojel vůbec nic (2,5/2,5) a Vojta to pojišťoval zezadu (2/2,5).

Poslední utkání v roce 2022 přivedly packé do Jičína a na DTJ Hradec Králové. Pačtí chtěli oplatit jičínským jejich krádež bodů a proti DTJ navázat na domácí výborný výkon.

V Jičíně to začalo velmi dobře, velmi pěkný duel odehráli Šmidrkal-Knap proti Křížovi s Vraštilem. Pačtí tekli 0:2 a byli jasně horší, a stavu 0:2 však odvrátili mečbol, za stavu 1:2 pak po výjimečných útocích Honzy Š. další dva a v posledním již dominovali, 3:2. Kazda s Fejfarem měli méně práce, výhra nad Červenkou se Seberou byla zasloužená (3:1). A šlo se na singly, Honza Šmidrkal proti Honzovi Červenkovi dominoval (3:0), Vojta po spolehlivé hře  přeblemcal Kříže 3:1. Kuba měl užuž Vraštila na lopatě, když útočil tvrdě jako večer na půllitry s plzeňským, jenže pak se stroj zasekl a Tomáš Vraštil postupně otáčel, až to celé otočil, 2:3. Další pětisetový zápas ale už dopadl pro packé, po divokém průběhu se radoval Lukáš z výhry nad Seberou. V dalším klasickém souboji urval Honza bitvu s Křížem pro sebe (3:1), jenže Vraštil zdemoloval přesnou hrou i Vojtu a snížil na 2:6 z pohledu domácích. Další bitvu jako řemen urval pro sebe Kuba, který sice se Sebičem tekl 1:2, pak ale po odvrátil mečbůlky a po setech 15:13 a 13:11 se radoval ze singlové výhry 3:2. A další pětiseťáček šel pro packé, Lukáš vyhrával liché sety s Červenkou a tím pádem výhrál 3:2. V souboji zatím neporažených úřadoval Vraštil, na kterého Honza už ztratil asi i poslední část receptu na nějaký úspěch, takže když mu jičínský blokař vrátil na stůl asi padesátý míč v řadě, tak Honza bez nároku kapituloval (1:3). Ničemu to nevadilo, Vojta si po vyrovnaném průběhu poradil se Seberou 3:1 a ačkoliv Kuba v páté sadě po vyrovnání z 0:2 na 2:2 nestačil na Červenku a Lukáš dostal vánoční nadílku s Křížem (0:3), další drama se už nedělo, neboť Honza si poradil 3:0 se Seberou po mixu útoku, obrany a tzv. prcohry.

TJ Jičín “A” – TJ Nová Paka “A” – 5:10,  Honza uhrál svoje (3,5/4,5), Vojta s Lukášem spokojení (2,5/3,5) a Kuba si zahrál všechny možné singlové sety, avšak ten pátý urval jen jednou (1,5/3,5).

Dobrý oběd v nové restauraci Villa Libosad a šup na DTJ do Hradce Králové. Tam čekala úplně jiná sestava než na packé půdě, domácí nastoupili v soupisce Brož, Klemperer, Kalenský a Grešo. Debly vyrovnané, a to bohužel, protože Šmidrkal-Knap jasně vládli v souboji s Grešem a Kalenským, Kazda s Fejfarem nevyužili vedení 9:3 v první sadě, další dvě vyhráli, aby neproměnili ve čtvrté 3 mečboly a odešli tak poražení 2:3. Singly načal duel Šmidrkal-Brož a lépe si vedl packý obranář, který otočil utkání ze stavu 0:1 a následně i ze 7:10 ve čtvrté sadě, celkem 3:1. Pak ale následovalo nemilé překvapení, domácí Grešo obrátil duel s Vojtou z 1:2 na 3:2. A packým bylo ještě hůře, protože domácí Kalenský otočil ze stavu 2:7 v pátém proti Kubovi a vyhrál 12:10, s těmito body se počítalo. Další pátá sada a další tragédie pro Paku, Lukáš v krásném zápase nestačil na domácího bojovníka Klemperera 2:3. Snižoval tak až Honza, jenž uplácal Greša 3:0 a srovnal Vojta, jenž po obratu zvládl duel s nečekaně dobře hrajícím Kalenským 3:1. Kuba ale dostal –  sic 2x v koncovce – s Klempererem 0:3, Brož si pak ve 4 sadách poradil s Lukášem a pátý packý bod tak přihrál Pačákům Honza výhrou nad Kalenským 3:0. Vojta vzdoroval opravu výborně hrajícímu Klempererovi jen první set, pak už byl jasně lepší hradecký reprezentant. Brož si následně pochutnal i na Kubovi (3:0), konec utkání oddaloval ještě Lukáš po otočce s Grešem (3:1). Když si Honza poradil ve třech sadách v opět zábavném mači s Klempererem, byly karty jasně rozdány. Vojta očekávaně projel s Brožem (0:3) a Kuba měl jasný úkol, porazit Greša. Jenže Hradec nebyl Kubovi moc souzený, a tak po prohře 1:3 zažila letecký den (možná poslední) i Kubova pálka a bylo po zápase.

DTJ Hradec Králové “B” – TJ Nová Paka “A” – 10:7, Honza bezchybný (4,5/4,5), Lukáš by si šel pro druhý bod, nedostal ale příležitost (1,5/3,5), Vojtovi odpoledne nechutnalo (1/3,5) a Kuba přidal obrovské vejce (0/4,5). 

Facebookové komentáře