Divize, díl 4. a 5.: S Bydžovem remíza, Jičín poražen

Kuba Fejfar proti Jirkovi Mrázkovi

Áčko nastoupilo zase v plné sestavě proti klasickým soupeřům z Nového Bydžova a Jičína. Ráno byla výhra blízko, ale závěrečný packý kolaps přisoudil bod bydžovským, odpoledne pačtí otáčeli s Jičínem až do zdárného závěru.

Debly s Bydžovem proti sobě svedly páry Knap-Šmidrkal a Ornst-Mrázek, Kazda s Fejfarem se utkali s Krausem a Tonarem. Knap-Šmidrkal po bídném výkonu druhého jmenovaného nakonec urvali výhru 8 v pátém, po ještě horším výkonu Kuby Fejfara se radovala i druhá packá dvojice, když otočila z 0:2 na 3:2.

Lukáš Knap proti Honzovi Ornstovi zažil dokonalý první set (11:1), aby zkušený bydžovský blokař zvládnul další koncovky a radoval se z výhry 3:1. Vojta Kazda načal nemastný den, když jej po téměř 8 letech zase porazil Jirka Mrázek (1:3). První singlový bod pro Paku zařídil Kuba Fejfar, jenž v naprosto vyrovnaném zápase urval Adama Krause 3:1 a Honza Šmidrkal si poradil vcelku jistě s Lukášem Tonarem 3:1. Jenže Vojta dostal na budku s J. Ornstem, který kromě porážení Pačáků též prodává papoušky (0:3) a Kuba po vyhrané první sadě již na Mrázka neměl (1:3). Šlo se podle podobné šablony, Honza si poradil v prapodivném duelu obranářů 3:0 s Krausem, Lukáš zase zvládl přestřelku s Tonarem (3:1). 6:4 pro Paku. Kuba dostal přes čenich od Ornsta (0:3), ale Honza zlomil po více než 3 letech zase Jirku Mrázka po obrovské bitvě plné koncovek 3:1, takže měli pačtí break k dobru. Ten potvrdil Lukáš výhrou nad Krausem 3:0, jenže pačtí o break zase přišli, když si Vojta po dřevěném výkonu neporadil s Tonarem. O to hůř, když Honza nevyužil vedení 1:0 nad Ornstem a padl po výtečném taktickém výkonu bydžovského chovatele 1:3. Lukáš trochu dle očekávání nestačil na Mrázka 1:3 a bylo to 8:8, stále byli pačtí favoritem. Vojta se protrápil k výhře nad Krausem 11:9 ve čtvrté sadě a všechno leželo na Kubovi, který však noc před zápasem vypil asi 30 piv a 20 drinků a k výkonu proti Tonarovi mu to úplně nepomohlo (1:3). Remíza.

TJ Nová Paka “A” – Jiskra Nový Bydžov “A” – 9:9, Honza nehrál zle, ač jediná prohra bolela (3,5/4,5), Lukáš si zahrál své a rozhodl debla (2,5/4,5) a Vojta s Kubou nehráli ráno úplně optimálně (1,5/4,5). 

Odpoledne přijeli kluci z Jičína, kteří přes léto oslabili o Tomáše Vraštila (který se přijel na bývalé spoluháče podívat) a přivedli si z Dolního Bousova svého vrstevníka Tadeáše Odstrčilíka. Debly packým v sobotu šly výsledkově na jedničku, Šmidrkal-Knap přejeli Červenku se Seberou 3:0, Kazda s Fejfarem zase zvládli koncovku 4.sady proti Křížovi a Odstrčilíkovi a brali výhru 3:1.

Singly klasicky načal Lukáš, jenž v duelu, kde se hrály jenom koncovky, nestačil na velmi slušně hrajícího Honzu Červenku (1:3), Vojta pak prohrál 1:3 se Seberou, když za tyto první 2 zápasy prohráli pačtí 6 koncovek 9:11. Ještě že Kuba nedopustil překvapení, protože T. Odstrčilíka urval 11:9 v pátém, protože Honza vedl nad Milanem Křížem 2:1 a 8:3, zkusil si bekendíček a Milan se okamžitě chytil, a to tak, že neskutečně, Honza ani neudělal tolik chyb a najednou tekl 1:5 v pátém a pak už neměl síly na zvrat, 2:3. 3:3 na zápasy. A bylo ještě hůře, Vojta dostal za ouška s Červenkou (0:3) a Kuba nevydýchal některé paúdery Sebery (1:3). Honza ale musel zavelet k obratu, T. Odstrčilíkovi tráva vůbec nevoněla (3:0) a Lukáš po jednom z top výkonů poslední doby porazil Kříže 3:0. Kuba dostal s Červenkou hroznou rychtu (0:3) a jeden z klíčových zápasů se odehrál na dvojce, kde Honza po prohrané sadě již házel ručník do ringu se Seberou, jenže jeden míček ve vyrovnané 2.sadě zase všechno změnil a Honza celé utkání otočil (3:1). Lukáš splnil úkol výhrou nad Odstrčilíkem (3:0) a Vojta nedopustil ani po 8 letech prohru s Křížem (3:0), 8:6 pro Paku. Výhra byla blízko hned poté, protože Honza v maratónském duelu udolal kamaráda a jmenovce Červenku 3:1 a dílo dokončil Lukáš, který po obrovské bitvě zdolal Petra Seberu, jenž nepříjemně otáčel z 0:2, ale neotočil (3:2).

TJ Nová Paka “A” – TJ Jičín “A” – 10:6, Honza se oklepal z prvního singlu, Lukáš zažil bodově velmi plodný den (3,5/4,5) a Kuba s Vojtou přidali do košíčku po jednom singlu a jednom deblu (1,5/3,5). 

Facebookové komentáře